Dnia 2012-07-23 o godz. 15:23 ~prezes napisał(a):
> http://gielda.onet.pl/intersport-s-a-szacunkowe-wyniki-po-i
> i-kwartale-2012-roku,18886,149843,komunikaty-detal
Dla mnie najważniejszy fragment:
Znaczny wzrost sprzedaży wpłynął pozytywnie na osiągnięty przez Spółkę zysk brutto, który w II kwartale 2012 wyniósł około 1,7 mln PLN (w analogicznym okresie ubiegłego roku Spółka odnotowała stratę w wysokości 1,6 mln PLN). Zarząd szacuje, że zysk brutto za I półrocze 2012 roku wyniesie około 5,1 mln PLN.
Bo było Euro - bez by była jeszcze większa strata niż rok wcześniej - rodzi się pytanie co teraz - na kolejne euro się nie zanosi i nie pierdzielcie o olimpiadzie - bo ona napędzi jeśli już to innym tańszym sklepom i to niewiele
Ktoś tu słabo liczy.
W strefach kibica mieli dodatkowe "sklepy" stąd ten zysk.Ale skoro ze sprzedaży 13 mln netto z gażetów uzyskali zaledwie ok.3mln zysku(zeszłoroczna kwartalna strata i tegoroczny kwartalny zysk) to znaczy,że kiepsko to wyglada,a i zapasy po Euro zaje....te
A skoro przy obrotach zeszłorocznych wypracowali 14mln straty to sami obliczcie co bedzie...Drugiego Euro nie ma na horyzoncie..
zobacz przy jakich obrotach ten wynik - tylko patrzeć jak ludziom zwieracze puszczą i zaczną sprzedawać - teraz tylko oczekiwaniem na wynik się oszukują
sprzedaj - ja wczoraj wywaliłem PKC ze stratą - i nie w głowie mi odkupywanie po niższej cenie !! zobacz dzisiaj znowu ktoś 10-tkami walczy o utrzymanie kursu !! pierwsza tranzycja 10 akcji na podbicie i utrzymanie - później spadek i znowu 10 akcji zeby kurs nie dołował - 4 razy już tak było - teraz to już nawet po 6 szt kupuje - tutaj nie ma perspektyw - lepiej sprzedać ze startą i odrobić na czymś innym bardziej perspektywicznym i płynnym niż kisić się ileś miesięcy i stresować a na końcu i tak wywalić ze stratą - ja tak miałem z JSW - kupiłem na debiucie i liczyłem na odbicie ale w końcu przeanalizowałem sprzedałem - i odkupiłem niżej i powoli kupując sprzedając JSW odrabiam straty a tak bym czekał chyba w nieskończoność ...
Nie słuchać naganiacza-może być powiązany ze spekulantem, który steruje kursem. Sprzedał trochę papiera w okolicach 4 zł i teraz, handlując sam ze sobą, chce odebrać od was tanio te akcje, aby potem gwałtownym ruchem wynieść kurs na wyższe poziomy, powtarzając całą sytuację. Najlepiej zostawić te akcje na 2-3 lata i wtedy sprzedacie towar temu samemu spekulantowi za kilkanaście zł.
Jak bym miał odkupywać to bym o tym nie pisał ... Po prostu kurs już dawno powinien polecieć w dół a sztucznie był podtrzymywany i to właśnie jest spekulacja !!! za kilka dni wrócimy do tego wątku i zobaczymy kto miał rację ...