• wyniki - genialne!!!! Autor: ~prezes [77.112.104.*]
    http://gielda.onet.pl/intersport-s-a-szacunkowe-wyniki-po-ii-kwartale-2012-roku,18886,149843,komunikaty-detal
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~Kazek [83.20.157.*]
    Dnia 2012-07-23 o godz. 15:23 ~prezes napisał(a):
    > http://gielda.onet.pl/intersport-s-a-szacunkowe-wyniki-po-i
    > i-kwartale-2012-roku,18886,149843,komunikaty-detal

Dla mnie najważniejszy fragment:

Znaczny wzrost sprzedaży wpłynął pozytywnie na osiągnięty przez Spółkę zysk brutto, który w II kwartale 2012 wyniósł około 1,7 mln PLN (w analogicznym okresie ubiegłego roku Spółka odnotowała stratę w wysokości 1,6 mln PLN). Zarząd szacuje, że zysk brutto za I półrocze 2012 roku wyniesie około 5,1 mln PLN.
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~Arczi [89.67.52.*]
    Bo było Euro - bez by była jeszcze większa strata niż rok wcześniej - rodzi się pytanie co teraz - na kolejne euro się nie zanosi i nie pierdzielcie o olimpiadzie - bo ona napędzi jeśli już to innym tańszym sklepom i to niewiele
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~qupa [83.29.141.*]
    będzie rosnąć czy spadać po tych wynikach?
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~Kazek [83.20.157.*]
    Dnia 2012-07-23 o godz. 17:23 ~qupa napisał(a):
    > będzie rosnąć czy spadać po tych wynikach?

Przeczytaj jeszcze raz wyniki.

Porównaj.

Wartość spółki: ------------- ok. 35 mln zł.
    Zysk brutto za 1/2 roku --- ok. 5 mln zł

=================================

Dzisiaj czerwień królowała:
    KGHM - 4,0 %
    Petrol - 9,4 %
    S&P, DAX mocno w dół
    INTERSPORT - 1,6 %

• Re: wyniki - genialnie fatalne Autor: ~Oliver [83.5.106.*]
    Ktoś tu słabo liczy.
    W strefach kibica mieli dodatkowe "sklepy" stąd ten zysk.Ale skoro ze sprzedaży 13 mln netto z gażetów uzyskali zaledwie ok.3mln zysku(zeszłoroczna kwartalna strata i tegoroczny kwartalny zysk) to znaczy,że kiepsko to wyglada,a i zapasy po Euro zaje....te
    A skoro przy obrotach zeszłorocznych wypracowali 14mln straty to sami obliczcie co bedzie...Drugiego Euro nie ma na horyzoncie..
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~xxx [31.175.187.*]
    zobacz przy jakich obrotach ten wynik - tylko patrzeć jak ludziom zwieracze puszczą i zaczną sprzedawać - teraz tylko oczekiwaniem na wynik się oszukują
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~pp [83.5.150.*]
    a mi się płakać chce jak widzę ile pieniędzy już straciłem i co robić sprzedać z taką stratą?? będzie jeszcze gorzej??
    sprzedaj - ja wczoraj wywaliłem PKC ze stratą - i nie w głowie mi odkupywanie po niższej cenie !! zobacz dzisiaj znowu ktoś 10-tkami walczy o utrzymanie kursu !! pierwsza tranzycja 10 akcji na podbicie i utrzymanie - później spadek i znowu 10 akcji zeby kurs nie dołował - 4 razy już tak było - teraz to już nawet po 6 szt kupuje - tutaj nie ma perspektyw - lepiej sprzedać ze startą i odrobić na czymś innym bardziej perspektywicznym i płynnym niż kisić się ileś miesięcy i stresować a na końcu i tak wywalić ze stratą - ja tak miałem z JSW - kupiłem na debiucie i liczyłem na odbicie ale w końcu przeanalizowałem sprzedałem - i odkupiłem niżej i powoli kupując sprzedając JSW odrabiam straty a tak bym czekał chyba w nieskończoność ...
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~jaro [77.112.77.*]
    Nie słuchać naganiacza-może być powiązany ze spekulantem, który steruje kursem. Sprzedał trochę papiera w okolicach 4 zł i teraz, handlując sam ze sobą, chce odebrać od was tanio te akcje, aby potem gwałtownym ruchem wynieść kurs na wyższe poziomy, powtarzając całą sytuację. Najlepiej zostawić te akcje na 2-3 lata i wtedy sprzedacie towar temu samemu spekulantowi za kilkanaście zł.
    Jak bym miał odkupywać to bym o tym nie pisał ... Po prostu kurs już dawno powinien polecieć w dół a sztucznie był podtrzymywany i to właśnie jest spekulacja !!! za kilka dni wrócimy do tego wątku i zobaczymy kto miał rację ...
    Jeszcze nie minęło kilka dni ale już wystarczająco wyraźnie rysuje się kto miał rację ...
  • Re: wyniki - genialne!!!! Autor: ~cooper [83.5.150.*]
    strach się bać co będzie po ogłoszeniu wyników w sierpniu, spadniemy poniżej złotówki??
[x]
INTERSPPL 0,13% 0,40 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.