• Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~Fishman [41.124.48.*]
    Gdzie to obiecane skupowanie akcji własnych? Moze w tej chwili zbiera rodzinka zarządu a potem spółka odkupi od nich po 2 złote??
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~lds [178.36.27.*]
    nie bylo mnie tu ze 2 dni a tu akurat wpis :-)
    jakie zbieranie !?!????
    chodzi ci o te 13 szt akcji hahahaha
    spolka jest jak jablko: spadlo z drzewa, leży gnije i nikt tego nie chce podnieśc
    a bylo obiecane- skup akcji - prawde piszesz....
    na gpw łgarstwa co nie miara... przekonalem sie na wielu innych spolkach
    powoli wycofuje srodki i chyba zrobie sobie przerwe w tym pseudoinwestowaniu...
    same bankruty dookola... jestem juz tym zmeczony
    Super akcyjki BLI zostawie sobie oczywiscie bo to perełka wszechczasów :-)))
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~moja@ [84.205.25.*]
    Teraz ten koleś co zrobił, przypadkowo oczywiście, taki sobie interesik i kupił po 1,00 powolutku zaczyna się zastanawiać co zrobić, żeby zarobić. Dookoła lekko w górę a tu kicha. Jakoś rynek nie ma zaufania do prezia, że o przewodniczącym nie wspomnę. Ciekawe dlaczego ?
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~Fishman [41.124.82.*]
    Śmieszna sytuacja. Spora luka 1,05~1,15zl.
    Jesteśmy w ciekawym pynkcie. Można by powiedzieć że kursowi już po prostu nie wypada spaść poniżej 1 zł. Z drugiej strony abu kurs poszedł do góry trzeba nowych inwestorów i sygnałów, że warto. Samo to że spółka jest nie dowartościowana to mało!
    Polityka zarzadu jest beznadziejna dla drobnych akcjonariuszy. Bauer jak poeta rozpisuje sie na swoim blogu a o informacjach ze społki. O planach, o ich zmianie cisza....

Czy cos się tu zmienie trudno powiedzieć. Można stwierdzić, że nadieje na odbicie kursu są od paru łądnych lat. Kurs jednak zamiast rosnąć to od lat spada. Czy spółka jest balonem? Na pewno nie ale jesli chodzi o zarabianie, to zarabiają jedynie Ci na górze, przy korycie.

Śmiało można powiedzieć że naszym kosztem! Jak sama nazwa wskazuje jest to spółka wiec wszyscy akcjonariusze powinni coś z tego mieć a tu tylko Ci najwieksi świetnie żyja...
    I nikt z tym nic nie może zrobić.

Cóż.... POLSKA
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~lds [178.36.170.*]
    nie chce mi sie juz na ten temat myśleć a tym bardziej pisać
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~Fishman [41.124.122.*]
    Dla tych co nie widzieli:
    http://www.tvncnbc.pl/plany-black-lion-nfi,265720.html
    Rozmowa z Panem Bauerem w TvnCnbc.

Wsyzstko brymi adnie sykoda w spka od lat spada. NIestetz nie yawsye ygodnie y trendem rznku. No excuses...
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~lds [178.36.191.*]
    wygląda na to.... że kot nam zdechł... całkowicie
    ;-)
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~Fishman [41.124.123.*]
    Przyczajony tygrys ;-)
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~lds [150.127.225.*]
    Oby tylko pany tego przyczajonego kociaka nie wpadli na pomysł aby przejąć amber gold i olt express hahaha
    do konca roku maja przecież kupic (przejąć) do 5 spólek
    nie wiem gdzie oni by to złoto trzymali ?? chyba na mińskiej w soho factory tuż obok wykopanych torów kolejowych w jakże poetycki sposób opisanych na blogu szanownego pana prezesa :-))))
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~qaz [195.182.35.*]
    no jak to przeciez 14% to atrakcyjne oprocentowanie - lepsze niz na obligach JWC:) więc jak nie przejęcie to może chociaz lokata?:)
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~Fishman [197.105.47.*]
    Panowie, Wy tak jak ja w tym G. Lionie siedzicie od dawna więc my o inwestycjach nie powinniśmy się chyba wypowiadać.........
    cos w tym niestety jest!
    chociaż na wątpliwe pocieszenie chciałbym zauważyć, że jednak kupowac lokate opartą o złoto z gwarantowanym zyskiem 14% to troszeczke co innego niz spółkę, która ma w kasie 150 baniek i OPRÓCZ TEGO prawie 300 mln aktywów ponad zobowiązania przy kapitalizacji 130 mln... jeśli się mylę o więcej niz 50 baniek to poprosze o poprawkę:) fakt że efekt końcowy może być ten sam... czyli nie dość że kasa utopiona to jeszcze ta bolesna świadomośc bycia wydmuchanym... oj niemiło...
    ale chyba dokupię trochę bo taniość!
    Ja bym jeszcze nie kupował... i nie wiem czy wogóle warto to robic...
    Osobiście dokupie pare setek tuż po bankructwie Grecji -wywalenia ze strefy Euro wydaje sie byc nieuniknione a zwazywszy, ze masakra na giełdach bedzie krótka gdyz rynki powoli przyzwyczajaja sie do tej sytuacji to moze po 1.00zł (jeśli wzrosnie) pozbede sie problemu o nazwie Black Lion
    A Grecje wywalą napewno - pazdziernik-grudzien
    Reform nowy rząd nie wprowadza tak jak to bylo ustalone... małe wpływy ze sprzedazy panstwowych dobr a do tego Grecy nie chca i nie placą podatków a sciągalnośc jest minimalna... generalnie tam leży wszystko
    a już chca kolejnych pieniedzy...
    Moze bedzie inaczej powyzsze to tylko moje przemyslenie

euro spada, Grecja wkrótce wywalona, eksport Niemiec maleje, Cypr straszy upadłością, a w Hiszpanii prawie rewolucja - hm... chyba faktycznie inwestycje w akcje w takim momencie to albo szaleństwo... albo świetny interes... tyle że dłuuuugiej perspektywie
    Niemcy tego wszystkiego nie beda wstanie sponsorowac...
    Za pare lat Europa stanie sie zaściankiem - potegą beda kraje Azjatyckie i po czesci usa
    uwazam, ze czas na kupowanie akcji nie nastąpi prędko...
    sytuacja depresyjna potrwa napewno pare lat... lepiej wrzucic do banku i przeczekac... jak inflacja nie zje (moze lepiej skonsumować ???)
    Ciezkie czasy ida , oj ciezkie... kapitału spekulacyjnego jest coraz mniej
    Jesli juz chcesz kupic jakies akcje to czemu akurat BLI ?... znajdz sobie inną społke ale tu nie usredniaj... spojrz wstecz - BLi jako jedna z niewielu wogóle nie miała odbicia po krachu 2007/2008 i to powinno byc wyznacznikiem dalszych inwestycji. Nie ma sentymentu.
    Warto przemyslec a kazdy zrobi jak uwaza
    To już mamy drugiego dużego gracza, który zszedł ze stanem posiadania akcji poniżej 5% + co najmniej jeden duży inwestor indywidualny. Z tego wniosek, że podaż tak szybko nie wyschnie i zero na początku staje sie coraz bardziej realne.
    ...skoro sami sypiący i to tej wielkości to nic dziwnego że papier leci nieprzerwanie na pysk pomimo wydawałoby się całkiem niezłych informacji ze spółki... Myslę że 0 na początku jest nie tylko możliwe ale raczej pewne... bo jeszcze trochę tego towaru zostało
    w komunikacie jest napisane, że Pionier zszedł ze stanu posiadania ogólnej liczby głosów z 5,02% na 4,98%... Czy wczesniej było jakies info bo przeciez mieli 9,13% ????
    Pionier zrobił niezły interes... Lepszy juz jest Amber gold...
    Tak, tak... zero z przodu juz widać jak światełko w tunelu...

P.S. Ostatnio kontaktował sie ze mną przedstawiciel jakiegos funduszu inwestycyjnego... niz tego ni z owego zaproponował mi spotkanie i od razu zapytał o wygodny dla mnie termin. Ale nie zapytał czy jestem zainteresowany tego typu inwestycjami i wogole samym spotkaniem - bezczelny!
    Odpowiedzialem, ze na hasło "fundusz inwestycyjny" mam odruch wymiotny i czy chce ryzykować spotkaniem face to face... wyłączył sie... kretyn :-)
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~kurna [78.8.29.*]
    no właśnie mieli 9 a mają 5 gdzie się podziały 4% przecież to 4mln akcji !!!
    Może co nieco akcji dali na tacę, coby w odpowiednim momencie im odpuszczono
    /wygodniejszy kocioł, milsza obsługa bądź bezbolesne zejście w ostateczności/. Druga sprawa jak patrzę na zdolność do generowania strat przez różnej maści fundusze, że o części spółek z GPW nie wspomnę, to Plichta przy nich mały pikuś jest.
    4 mln akcji jak widać wystarczylo, przy wspomaganiu Altusa, na zjazd z 2,5 na 1 zł - ale tak to jest jak co najmniej 2 chętnych do sprzedaży licytuje się wzajemnie akceptując na zmianę coraz niższe ceny bo i tak wszystko pokryje klient zamykający jednostki...
    BTW bez sensu sa te przepisy - o sprzedaży 4 mln akcji nie musieli informowac a o przekroczeniu progu o 0,04% juz tak
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~pionier [78.8.29.*]
    pioniera to nie boli , ludzie dali kasę to kupili , ludze zabierają kasę to sprzedają , prowizję i tak wezmą
  • Re: Zbieranie? Testowanie dna? Autor: ~Fishman [197.175.96.*]
    Czy Wy sie pocieszacie, czy nie dokonca normalni są miedzy Wami??!!
    Kolejny fundusz wycofuje się z właśnie z tej spółki. Spółka, cena jej akcji od lat leci na pysk.... Nie piszcie, że fundusze maja w D pieniadze klientow bo to nie zupełnie prawda.
    Fakty są takie jakie są!
    My potrzebujemy tu popytu! Czyli zwiekszania zaangażowania a nie odwrotnie!
    moze i potrzebujemy ale raczej niewiele z tego faktu wynika... A jak klienci umarzają jednostki to fundy sprzedają akcje i nie ma dla nich znaczenia cena po jakiej to robią bo musza trzymac się progów ze swoich regulaminów/statutow. Jak zresztą widac na załaczonym przykładzie...
    "Polityka zarzadu jest beznadziejna dla drobnych akcjonariuszy. Bauer jak poeta rozpisuje sie na swoim blogu a o informacjach ze społki. O planach, o ich zmianie cisza....

Czy cos się tu zmienie trudno powiedzieć. Można stwierdzić, że nadieje na odbicie kursu są od paru łądnych lat. Kurs jednak zamiast rosnąć to od lat spada. Czy spółka jest balonem? Na pewno nie ale jesli chodzi o zarabianie, to zarabiają jedynie Ci na górze, przy korycie.

Śmiało można powiedzieć że naszym kosztem! Jak sama nazwa wskazuje jest to spółka wiec wszyscy akcjonariusze powinni coś z tego mieć a tu tylko Ci najwieksi świetnie żyja...
    I nikt z tym nic nie może zrobić."

Chcesz popytu przy takiej ocenie spółki ? Amber, fundusze, kocurek - tam drobni zazwyczaj nie zarabiają a jeśli już to ochłapy w porównaniu z zarządami i większosciowymi akcjonariuszami. My możemy co najwyżej w odpowiednim momencie wejść i jeszcze szybciej wyjść. Długoterminowo jesteśmy bez szans, przecież wiesz.
    nasz blogowy erudyta rozważa skutki finansowej zapaści...
    musze go zapytać czy po bankructwie Grecji nie powinien nam przewalutować akcji na euro albo moze na drahme... a najlepiej wycenic akcje indeksacją do złota tak , zeby po przeliczeniu cena oscylowala w granicach 5 złotych biorąc pod uwagę siłe nabywaczą pięciu złotych w dniu dzisiejszym lub moze byc wczorajszym :-))

P.S. Gdyby był tak dobry w przewidywaniach to dzialke przy kasprzaka sprzedalby 5 lat temu za 300mln a nie za 150... hahaha
    Zacytuje jego koncowa częśc rozważan, ktora powinien wziąć do serca :-) -
    "Drżyjcie więc posiadacze czegokolwiek: solidaryzm społeczny zawsze chodzi pod rękę z władzą. Nic dziwnego. Sfrustrowani burżuje nie wychodzą na ulice. To ulica przychodzi zazwyczaj po nich"

[x]
SOHODEV 0,00% 0,14 2026-04-13 11:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.