Nazwa chwytliwa. Powinni pare milionów wyciągnąć od frajerów na jakiejś nowej emisji . Oczywiscie nie mozna miec złudzeń że ta firma-krzak bedzie cokolwiek robiła, nie mówiąc o przynoszeniu zysków. Ot kolejne giełdowe jojo do golenia żółtodziobów.
No to się wszyscy zdziwicie. Przecież uchwalona jest emisja na prawie 100 mln (ponad 49 milionów akcji po 2 peeleny).... To raz. A dwa - nie wierzę że Devolution, Roman K. oraz Maciej Z. weszli sobie ot tak do Spółeczki bez jakiegoś większego planu. Prezio zapowiadał w końcu że tam biznes normalny ma być. Póki co ja mu wierzę.
no tak ale ci główni akcjonariusze kupowali pakiet po cenie nominalnej 1 zł za papier to ile ma to wzrosnać? najpier restrukturyzacja a potem zobaczymy a do tego czasu 1 zł zalicza co niektórzy nawet drobni a 1,20 napewno
Dnia 2012-07-16 o godz. 09:26 ~ass napisał(a):
> no tak ale ci główni akcjonariusze kupowali pakiet po cenie
> nominalnej 1 zł za papier to ile ma to wzrosnać? najpier
> restrukturyzacja a potem zobaczymy a do tego czasu 1 zł
> zalicza co niektórzy nawet drobni a 1,20 napewno
jaka była cena nie wiemy. Wiadomo że kurs leżał. Jednakże jeśli w spółce wkrótce się coś zadzieje to spadku na 1 nie będzie.
A ja się pytam co produkuje np. SKOTAN? I tu będzie podobnie, wydmuszka - tak, spekulacyjne podbicia - tak, ale wszystko oparte na takich popierach, że nie jeden stary wyjadacz się zdziwi. Zresztą obecność RK gwarantuje prawdziwe "show" kreatywnej księgowości. A czy na tym da się zarobić to już niech każdy odpowie sobie sam.
Dnia 2012-07-16 o godz. 09:45 ~ali napisał(a):
> A ja się pytam co produkuje np. SKOTAN? I tu będzie
> podobnie, wydmuszka - tak, spekulacyjne podbicia - tak, ale
> wszystko oparte na takich popierach, że nie jeden stary
> wyjadacz się zdziwi. Zresztą obecność RK gwarantuje
> prawdziwe "show" kreatywnej księgowości.
> A czy na tym da się zarobić to już niech każdy odpowie
> sobie sam.
czas pokaże - tu RK ma tylko 9,99%, a w Skotanie ponad 50.... Patrzmy na głównego akcjonariusza - Devolution.
ludzie!!!!!!!! anti to wydmucha oddajcie póki możecie . ja oddałem dzisiaj reszte akcji. Stajkov to hochsztapler wziął tylko Karkosika pod nazwisko i tyle. pozdrawiam zarabiajcie póki macie kase.