Na forum cisza.... Nikt nie zauwazył, że spółka niepostrzeżenie w czerwcu przyjęła ok 2300 klientów :)))).
Obecnie to już 40 tys... Rok temu było poniżej 30 tys...
Ale oczywiście kurs tego nie widzi.. Cóż, ludzie się obudzą przy cenie kilka złotych wyższej....
No, ale to dobrze bo można jeszcze dokupić w przyzwoitych cenach :-). Kiedy na forum "zrobi" się ruch to pewno cena będzie zdecydowanie inna , a oczywiście "czynnik" kształtujący cenę będzie w kolorze zielonym:-).
Wiele razy człowiek przerabiał to na własnej skórze. Idą fajne informacje, sprzedaż rośnie, zyski bardzo rosną........ a kurs stoi. W końcu ktoś to dostrzeże..... Albo jakaś duża firma telekomunikacyjna (a są takie nawet na gpw :) ), uzna, iż opłaca się przejąć kilkadziesiąt tysięcy abonentów :))
Uważam, że przy tej Spółce nabiera znaczenia stwierdzenia: "czas to pieniądź" , oczywiście inwersja jak najbardziej dopuszczalna i w tym wypadku prawidłowa :). Potwierdzeniem niech będą wyniki , ale myślę że nie ma co naganiać skoro można jeszcze po przyzwoitych cenach akumulować.
przestańcie naganiać jak wiejskie przekupy.
Co z tego, że baza rośnie, jak rentowność spada, a bottom line się nie rusza. Zgadzam się, że spółka była niedoszacowana (szczególnie przy 10-11 zł), ale od tego czasu w moich oczach niewiele zyskała na wycenie.
Dnia 2012-09-21 o godz. 17:45 ~madmax napisał(a):
> przestańcie naganiać jak wiejskie przekupy.
Co z tego, że
> baza rośnie, jak rentowność spada, a bottom line się nie
> rusza. Zgadzam się, że spółka była niedoszacowana
> (szczególnie przy 10-11 zł), ale od tego czasu w moich
> oczach niewiele zyskała na wycenie.
Nie dostrzegłem Twoich postów w tym wątku , więc delikatnie pisząc - " ściągaj kapelusz jak gdzieś wchodzisz , nawet jeśli masz tylko słomkowy ". A myślę ,że wnet poznasz wyniki tego "naganiania" , pozdrawiam.
naganiam??? hehe spoko tekst. w spółce jestem kilka lat. uczestniczyłem w kilku WZA. Zresztą to nieistotne.
Spółka przewartościowana po 14 zł? To ciekawe. Akcji masz 3,35 mln. Z tego 200 tys zaraz zostanie umorzone, czyli masz 3,15 mln (inna kwestia, że spółka we IX skupi znów 0,1-0,2 mln do umorzenia. Masz kapitalizację obecnie (bez akcji do umorzenia) 44 miliony.
Tymczasem w spółce jest kilka milionów płynnych aktywów. Spółkę mógłbyś podzielić na usługi inteligentne (mały przychód, ale duża rentowność), klientów biznesowych (trochę tego jest w spółce) i klienci indywidualni. Tych jest ponad 43.000 (stan na sierpień).
Może popatrz, jakie są ceny "za klienta" przy przejęciach. Wartość tychże klientów, to obecna wartość w spółce. A gdzie dalszy rozwój bazy abonenckiej (przez rok przybyło ponad 1 tys)? Gdzie segment biznesowy (nie wyceniany)???
Jak dalej uważasz, że spółka przewartościowana, to powodzenia w inwestowaniu inne spółki...