• NWZA - 10.08.2012 Autor: novianka [85.222.54.*]
    Zarząd zwołuje NWZA - w porządku obrad głosowanie nad uchwałą co do dalszego istnienia spółki (!) oraz nad zmianami w RN.

Poniżej link
    http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=34165&ncc_index=&id_tr=1
  • Re: NWZA - 10.08.2012 Autor: ~Bogumil [91.197.129.*]
    A co to oznacza ?
    Czy ci co maja akcje o wartosci jednego grosza dostana ten jeden grosz czy dostana nic ?
    A na dodatek czy Chmielewski i jego znajomi nie obawiaja sie odpowiedzialnosci karnej ?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [156.17.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: NWZA - 10.08.2012 Autor: novianka [85.222.54.*]
    Spokojnie... wydaje mi się, że to nie żadna tragedia ani nie będzie likwidacji czy zamykania Spółki, ponieważ taka procedura (tj. głosowanie nad dalszym istnieniem spółki) jest wymagana przez KSH w przypadku, kiedy strata netto za rok poprzedni przewyższa sumę kapitału zapasowego, rezerwowego oraz jedną trzecią kapitału zakładowego.

Wg newslettera przesłanego dziś przez NVN do inwestorów "strata ta wynika z przeszacowań i nie miały na nią wpływu faktycznie zrealizowane przez Spółkę transakcje".

Myślę, że Spółka będzie dalej istniała i dla nas niewiele się zmieni. Co do zmian w RN - być może nowy dominujący akcjonariusz w osobie Pana T.D. chce wprowadzić jakieś zmiany personalne. Mam w planach uczestnictwo w tym walnym, więc zobaczymy co będzie.

• Re: NWZA - 10.08.2012 Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Będziecie mogli wyjść jeszcze mam nadzieję, za ułamki grosza po scaleniu. Zawsze to lepiej mieć stratę do rozliczenia podatków niż wyzerować wszystko - jak darowiznę. A to że spółka jest trup, wiedziałem od dawna, pisałem wprawdzie na parkiecie by uciekać i nie łapać za 1 grosz. Mi się udało dawno wyjść po 2, a i tak szkoda 40 kafli, współczuję tym co wyjść nie mogą. Widzę to mniej więcej tak. Pieniądze zostały uprane przez 3-7 ogniw karuzeli. Po czym najsłabsze ogniwo pada. Zgodnie z prawem i inercją między cyprem a PL, spokojnie można kręcić taką karuzelą i na końcu w grupie zostaje 100 % kapitału ściągniętego z emisji, a akcjonariusze mają zero. Niskie to podbudki pozyskiwania kapitału, wprost napisze - sprytna kradzież, ale tak było zawsze i tak pewnie długo jeszcze będzie. Jedyna szansa, że potknęli się i chcieli na max pójść i rozbujali przy tym karuzelę VAT. Wtedy już grubszy kaliber i mogę z CBŚ węszyć. Zobaczymy, ale szanse na wyjście po groszu moim zdaniem są śladowe (mniej niż 5 %)
    Pozdr - JAcek i miłego dnia
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.