chyba będzie lipa z tymi zaświadczeniami, gdyż dzwoniłem do biura maklerskiego i pan mi wyjaśnił, że by te akcje miały jakiś głos trzeba by je przekazać notarialnie a to generuje kolejne koszty do i tak już utopionych pieniędzy i koło się zamyka. Odniosłem wrażenie że w biurze maklerskim nic jeszcze nie wiedzą w sprawie zaświadczeń albo jest jakaś zmowa z zarządem żeby nie doprowadzić do scalenia indywidualnych akcjonariuszy
Procedura wydawania zaświadczeń właśnie została uruchomiona przez KDPW i można już składać dyspozycję ich wydawania; najpóźniej do dnia 12 lipca 2012.
Osoby którym już wydano świadectwa depozytowe powinny zgłosić telefonicznie do swojego biura dyspozycję wydania zaświadczenia - wtedy system automatycznie generuje akcjonariusza na liście obecności na NWZ.
Niestety skomplikowana sytuacja spółki i pierwszy w historii taki przypadek spowodowały bardzo duże zamieszanie zarówno w Burach Maklerskich jak i w KDPW.
Szczęśliwie dzięki naprawdę wielkiemu zaangażowaniu pracowników KDPW którym serdecznie za pomoc dziękujemy, udało się wszystkie przeszkody usunąć i aktualnie
procedura wydawania zaświadczeń na NWZ Krosno SA jest taka sama jak dla spółek giełdowych.
Teraz wielka prośba o mobilizację - mamy tylko jeden nabój do wystrzelenia, jeśli nie uda nam się wymienić Zarządu sprawa całkowicie upadnie.
w dznie dzisiejszym dzwonilem do BM BPH i jak na razie, w jednym z oddzialow byl klopot aby wydano mi w dniu dzisiejszym, po kontakcie z centrala, uzyskalem odpowiedz, ze mozna wystepowac o udzielenie swiadectwa, tak wiec w poniedzialek bede dzwonil do bm jeszcze raz, poczta powiienem otrzymac w ciagu kilku dni, co ciekawe Pani z biura stwierdzila, ze zeby zarejestrowac akcje na walne musze zadzwonic do spolki, a tu powyzej przeczytalem, ze to moje bm powinno to uczynic, zatem zamet, jest nie maly.
zadzwonie w poniedzialek wieczorem do Ciebie Patryk.
pozdrawiam,
ja dzisiaj dzwonilem do ING i nie bylo zadnych problemów ,przyjeli moj zapis na walne i swiadectwo maja mi przyslac , wczoraj i przedwczoraj nie wydawali bo nie mieli info z KDPW
Ale chodzi oto że samo wydanie zaświadczeń nic nie zmieni trzeba być osobiście na WZA albo przekazać pakiet akcji notarialnie komuś kto będzie za mnie głosował. A to niestety generuje koszty kolejne. Ja niestety osobiście nie będe w stanie być na WZA i tu jest kicha