Chyba nie umiesz czytać. Właśnie miała się zakończyć emisja na kwotę 6 200 000 zł - do 30 czerwca był ostani termin. Nie odbyła się. A teraz zacytuję kawałek protokołu z WZA z dnia 30 czerwca:
"W tym miejscu pan Jacek Krala zadał pytanie dotyczące składników majątkowych Spółki na dzień 31.12.2011 roku. Pan Jerzy Gądek złożył wyjaśnienia tyczące zakupu długów i zapłacenia za nie należącymi do Spółki mieszkaniami. Pan Jacek Krala oświadcza, iż w jego mniemaniu Pan Jerzy Gądek wyprowadził majątek Spółki. Pan Jarosław Turek oświadczył, iż Jerzy Gądek będąc w Radzie Nadzorczej Taxus Fund i mając świadomość, że Rada Nadzorcza Spółki Taxus Fund podjęła decyzję o powołaniu audytora śledczego do zbadania transakcji pod kątem działania na szkodę Spółki Taxus Fund przez byłego Prezesa Zarządu tejże Spółki Pana Piotra Jędrzejczaka podjął decyzję o sprzedaży mieszkania będącego własnością Spółki M DEVELOPMENT Spółce zależnej – DJP DEVELOPMENT, które w konsekwencji kolejnych działań stało się własnością Spółki DFP S.A., w której Piotr Jędrzejczak jest większościowym akcjonariuszem i Prezesem Zarządu. Pan Jacek Krala oświadcza, że w dniu dzisiejszym akcjonariusze otrzymali oświadczenie o potrąceniu wzajemnych wierzytelności, którego kopia zostanie dołączona do niniejszego protokołu."
Nadal uważasz że wszystko jest w jak najlepszym porządku? POMYŚL !!!
Doczytaj proszę dokładnie. Termin na zamknięcie emisji MINĄŁ 30 czerwca. A emisja się nie odbyła. Na Walnym nie uchwalono przedłużenia terminu, zatem już "po ptakach". Żeby można mówić o emisji to teraz trzebaby uchwalić następną. Czyli ewentualnie zwołać następne Walne Zgromadzenie i podać porządek jego obrad wraz z projektami uchwał - także o nowej emisji. OBSERV czy słyszałeś o jakimś następnym Walnym z uchwałami o nowej emisji - jeśli tak to podaj namiary. Ja nie słyszałem.
I pewnie nie będzie. Bo spółki już nie będzie.
ja znalazłam taki termin z możliwością przedłużenia
§ 8 [Termin subskrypcji prywatnej Akcji serii E – zawieranie umów objęcia Akcji serii E]
1. Umowy objęcia Akcji serii E zostaną zawarte w okresie od dnia podjęcia niniejszej uchwały do
dnia 15 czerwca 2012 roku włącznie.
2. Upoważnia się Zarząd Spółki do przesunięciu terminu otwarcia i/lub terminu zamknięcia
subskrypcji prywatnej Akcji serii E (tj. terminów, w ramach których zawarte zostaną umowy
objęcia Akcji serii E). Podjęcie takiej decyzji jest każdorazowo uzależnione od uznania Zarządu
Spółki wyrażonego w drodze stosownej uchwały.
3. Zarząd Spółki ma również prawo do wcześniejszego, niż w terminie określonym w ust. 1,
zamknięcia subskrypcji prywatnej Akcji serii E. Podjęcie takiej decyzji jest każdorazowo
uzależnione od uznania Zarządu Spółki wyrażonego w drodze stosownej uchwały
i jeszcze jedno. Wg podanych informacji to już na dzień 31.12.2011r. coś im nie grało i do tej pory nic nie było słychać. pewnie wystraszeni sprzedadzą - ale może to i dobrze że po Panu Prezesie - przyjdzie nowy i zrobi porządek.
Zgadza się. To było w porządku na poprzednich walnych. Dlatego wkleiłam ta informację. Ale z drugiej strony to już 2 tyg po 15 .06 i dalej brak infa. Prezes nie dostał absolutorium ale reszta tak. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Dnia 2012-07-02 o godz. 10:04 ~herman napisał(a):
> Jednak nie będzie promocji:) Ci co liczyli na tanie zakupy
> przeliczyli się, mało tego, zbliża się zwyżka z docelowym
> kursem 0,25...
całkowicie się z tym zgadzam,że promocji nie będzie,chyba że ktos chce po 0,25
Widzę że kolega koniecznie chce dokupić za 8 gr... Pewnie dopnie swego, bo panikarzy tutaj cała masa.. No cóż dobra okazja żeby zrobić tanie zakupy i naprawdę dobrze zarobić. A to że nie będzie emisji to chyba lepiej, nie będzie rozwodnienia kapitału, popatrzcie na Atlantis, puścili emisję i co? Kurs poleciał w dół i do dzisiaj ani drgnie..
A zmiana prezesa w spółkach to chyba normalne, nie?
Padaka - mam nadzieje, ze juz sprzedales swoj wiekszosciowy pakiet bo dla mnie to dobre info ... a zgodnie z powiedzieniem ze w metnej wodzie najlepsze ryby to mnie akurat tio cieszy, pa pa
As wyjechał na wczasy, to pojawił się panikarz padaka.. Prezes nie dostaje absolutorium, a on wyjeżdża z likwidacją firmy. Wiedza na poziomie przedszkola..