• nowe komunikaty Autor: ~arczito [89.75.80.*]
    kilka istotnych informacji sie pojawilo na espi. zachecam do lektury.
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~sław [89.79.124.*]
    moze ktos to przelozyc na bardziej zrozumialy jezyk...
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~arczito [89.75.80.*]
    na bardziej polskie: kto kombinuje bedzie bogaty
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~ger [89.79.65.*]
    no namieszali ostro!
    ciekawe co teraz?
    moze cos sie zacznie dziac ;/
    oby UP bo jeblo juz ponad 100%
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~hen966 [46.169.66.*]
    Chłopie! Z powrotem do szkoły,nauczyć się procentów! Jak może cokolwiek spaść ponad 100%?!!!
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~arczito [89.75.80.*]
    :) hehe
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~realsta [89.77.59.*]
    ale 0,20 za akcję w zasiegu.
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~i tak to jest [37.98.214.*]
    Nie w zasięgu ręki tylko na bank będzie 0,2 zł. Za chwilę na rynku będzie 44 mln akcji po 0,2 zł to jak ma nie być tej ceny.

Swoją drogą to i tak szczęście, że poprzedni właściciel przejmowanych firm zgodził się na rozłożenie płatności w czasie. Równie dobrze mógł wypowiedzieć umowę zatrzymać zadatek i zabrać z powrotem firmy a to byłoby koniec Miraculum.

Warunki emisji obligacji zamiennych sugerują dwie rzeczy. Albo firma jest w tak trudnej sytuacji, że musi zaakceptować tak paskarskie warunki albo.... Albo Pani Prezes z żelkami z Rubicona chce Was wyj...ebać po całości. Zresztą ten numer pasuje mi idealnie do żelków tylko nie mogę pojąć dlaczego Nowakowska to firmuje
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~Roben [93.105.160.*]
    Tak naprawdę to nie wiadomo jak się kurs zachowa. Ale 20 groni jest realne. Te akcje , które wyjdą będą jakby za firmę przyłączoną (czyli przybędzie akcji, ale firma grupa Miracullum się rozrosła) i może być więcej akcji bez większej szkody. No i jeszcze jedno . Rubicon i wszyscy inni z tego grona obejmowali akcje zdaje się po 1 złotych i jeżeli nie dokupią się nowymi akcjami to będą dalej mocno w plecy. Prezesowa kupiła według wcześniejszej informacji po 50 groni to ten kurs w przyszłości jest realny. Więc muszą, albo realnie myśląc powinni wziąć się za skupowanie. W ten sposób ściągnęli by sporą część akcji z rynku, żeby zrobić sobie lepszą średnią cenę. To na pewno pomogłoby kursowi.
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~i tak to jest [37.98.214.*]
    Nikt tu niczego nie będzie skupował bo właśnie przyznają sobie akcje po 20 gr więc po co mają skupować z rynku drożej. Poza tym po 1 zł kupili parę milionów akcji a po 20gr drukują 44 mln więc w ten sposób uśrednią sobie do ok 30-35gr

Mylisz się mówiąc, że te akcje "są jakby" za przejmowaną firmę. Firma została przejęta za dług, który trzeba będzie spłacić a nie za emitowane akcje. Reasumując, firma się powiększyła ale również zwiększyła swoje zadłużenie. Emisja obligacji zamiennych zupełnie z tym przejęciem nie ma nic wspólnego. Mam wrażenie, że nie przeczytałeś wszystkich komunikatów albo niezbyt dokładnie je przeczytałeś
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~Kama [188.146.138.*]
    a ja obstawiam, że szykuje się coś grubego...... może kolejna akwizycja i Nowakowska może potrzebować zaangażowania akcjonariusza do 33%. Pamiętajcie, że aby dostać akcje po 20 groni to Spółka ma dostać ponad 8 baniek. W Mirka chce mocno rosnąć a bez siana nie urośnie, bo obrotówkę trzeba z czegoś finansować. Widząc ich cash flow z pewnością banki i ich analitycy jeszcze mają czerwone światło i Mirka musi sobie radzić sama. Będą dobre wyniki kurs pójdzie w górę, a posiadanie akcjonariusza w okolicach 33% a nie jak dotychczas, największego na 7% to też pomaga Spółce. Zostawiła kasę z drugiej transzy w Spółce, chociaż miała ją zagwarantowaną z obligacji CCC. Coś się święci.... dużo niewiadomych.
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~kasta [79.191.95.*]
    Kama...nie siej optymizmu ;) , jeszcze chcę dokupić po fajnej cenie :)
  • Re: nowe komunikaty Autor: ~Kama [188.147.2.*]
    jako kobietka i wielbicielka kosmetyków Mirki, które uważam za rewelacyjne, jestem pewna, że wcześniej czy później babki w Polsce odkryją je w sklepach pomimo braku reklamy. A co do kolejnych akwizycji, nie sądzę, aby Nowakowska poprzestała na Multicolor. Będzie szukała dalej fajnych marek i firm do konsolidacji.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.31.89.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MIRACULUM 0,00% 0,59 2026-05-20 14:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.