Nie w zasięgu ręki tylko na bank będzie 0,2 zł. Za chwilę na rynku będzie 44 mln akcji po 0,2 zł to jak ma nie być tej ceny.
Swoją drogą to i tak szczęście, że poprzedni właściciel przejmowanych firm zgodził się na rozłożenie płatności w czasie. Równie dobrze mógł wypowiedzieć umowę zatrzymać zadatek i zabrać z powrotem firmy a to byłoby koniec Miraculum.
Warunki emisji obligacji zamiennych sugerują dwie rzeczy. Albo firma jest w tak trudnej sytuacji, że musi zaakceptować tak paskarskie warunki albo.... Albo Pani Prezes z żelkami z Rubicona chce Was wyj...ebać po całości. Zresztą ten numer pasuje mi idealnie do żelków tylko nie mogę pojąć dlaczego Nowakowska to firmuje
Tak naprawdę to nie wiadomo jak się kurs zachowa. Ale 20 groni jest realne. Te akcje , które wyjdą będą jakby za firmę przyłączoną (czyli przybędzie akcji, ale firma grupa Miracullum się rozrosła) i może być więcej akcji bez większej szkody. No i jeszcze jedno . Rubicon i wszyscy inni z tego grona obejmowali akcje zdaje się po 1 złotych i jeżeli nie dokupią się nowymi akcjami to będą dalej mocno w plecy. Prezesowa kupiła według wcześniejszej informacji po 50 groni to ten kurs w przyszłości jest realny. Więc muszą, albo realnie myśląc powinni wziąć się za skupowanie. W ten sposób ściągnęli by sporą część akcji z rynku, żeby zrobić sobie lepszą średnią cenę. To na pewno pomogłoby kursowi.
Nikt tu niczego nie będzie skupował bo właśnie przyznają sobie akcje po 20 gr więc po co mają skupować z rynku drożej. Poza tym po 1 zł kupili parę milionów akcji a po 20gr drukują 44 mln więc w ten sposób uśrednią sobie do ok 30-35gr
Mylisz się mówiąc, że te akcje "są jakby" za przejmowaną firmę. Firma została przejęta za dług, który trzeba będzie spłacić a nie za emitowane akcje. Reasumując, firma się powiększyła ale również zwiększyła swoje zadłużenie. Emisja obligacji zamiennych zupełnie z tym przejęciem nie ma nic wspólnego. Mam wrażenie, że nie przeczytałeś wszystkich komunikatów albo niezbyt dokładnie je przeczytałeś
a ja obstawiam, że szykuje się coś grubego...... może kolejna akwizycja i Nowakowska może potrzebować zaangażowania akcjonariusza do 33%. Pamiętajcie, że aby dostać akcje po 20 groni to Spółka ma dostać ponad 8 baniek. W Mirka chce mocno rosnąć a bez siana nie urośnie, bo obrotówkę trzeba z czegoś finansować. Widząc ich cash flow z pewnością banki i ich analitycy jeszcze mają czerwone światło i Mirka musi sobie radzić sama. Będą dobre wyniki kurs pójdzie w górę, a posiadanie akcjonariusza w okolicach 33% a nie jak dotychczas, największego na 7% to też pomaga Spółce. Zostawiła kasę z drugiej transzy w Spółce, chociaż miała ją zagwarantowaną z obligacji CCC. Coś się święci.... dużo niewiadomych.
jako kobietka i wielbicielka kosmetyków Mirki, które uważam za rewelacyjne, jestem pewna, że wcześniej czy później babki w Polsce odkryją je w sklepach pomimo braku reklamy. A co do kolejnych akwizycji, nie sądzę, aby Nowakowska poprzestała na Multicolor. Będzie szukała dalej fajnych marek i firm do konsolidacji.