Miało spadać i spada, tak jak chciałem. I jak zwykle znowu odkupię większość swoich akcji. Nie tykać było pow. 25 gr jak ostrzegałem. A wy dalej swoje optymiści. Na zbieranie czas dopiero nadejdzie i o tym Was powiadomię piekną szpilką.
Trochę od tematu teraz...
Który się założy, że uj3bie runicoma poniżej 1 zł do jesieni 2012. O whisky posłaną do mej grochowskiej hacjendy. Odważni pisać na priv parkietu, jest wart na dziś dzień jakieś max. 30 gr. nie więcej.
Roztropnych pozdr, wiem, że jak zawsze wielu mnie posłuchało tym razem i wyrzuciło akcje wcześniej.
------------
JAcek
widze ze starasz sie o posade klauna forum bankiera
rzucajac kosciami lepiej bym obstawił
a o runicomie nie wspominaj bo tam jestes posmiewiskiem do teraz akcje doszły do 4.5 a ty wywaliłes na groszach
a co do aera to gratulacje ze udało ci sie wytypowac raz na dziesiec musisz byc z siebie dumny a co z 4 studio ipods novain bpc aps lug nie wspominajac ju z o icpd novian itd wszedzie jestes w d...
nachlasz sie i bredzisz po forach jak jednego przypadkiem trafisz
Przecież to PISowiec, oczekujesz od takiego uczciwości??? Na Parkiecie na w stopce logo PIS na pół strony. Pewnie nielegalnie inwestuje partyjne pieniądze w spółki, tak jak Rydzyk kupował akcje za pieniądze zebrane na ratowanie stocznie. To są lidzie bez zasad, nie szanujący prawa.
mam gdzies czy popiera pis czy inne badziewie mnie to nie interesuje dla mnie moze rzadzic rydzyk z biedroniem dla tego gram na giełdzie zeby nie musiec w tym durnym systemie uczestniczyc aktywnie i sie nim przejmowac płace belke i mam w d...e koszty pracy robotnika i to czy przejdzie na rente w wieku 67 czy 50 lat
nie wypowiadam sie tu za duzo ale Jacek czasem przegina nachla sie i wyzywa innych tak jakby wiedział co pisze ,zadna sztuka jest napisać jeden post ze spadnie na 15 groszy drugi ze lecicie ze mna na 1 pln i za pół roku cytowac ten który sie sprawdził
i co z tego ja na wiekszosci spółek które kupował w promocji jest zdrowo w plecy
Zdarza się po paru głębszych, że niczym karczemny awanturnik nawsadzam głuptakowi. Cóż - ludzkie, ale ręce mi opadają jak jakiś kmiot przed blaszakiem agresywnie pije nie mając ku temu podstaw. Ogólnie większość z Was tu szanuję, a piszę bo zwyczajnie lubię. Macie prawo być źli gdyż nie rośnie a ja znowu odbieram/odbiorę. Stałem przy swoim patrząc na szeroki i adline, stąd "trafiłem" Leci nie tylko aer, ale 95 % innych. Wig to zaciemnia. Dodam, że dla mnei ten śmietnik to więcej zabawy niż poważnego inwestowania. Straty mam, a jakże, co ciekawe nie na tych spółkach co piszę, to są wszystko Panowie grosze.
Pozdr - JAcek
Nieprawda. Ktoś sobie jaja robi. Nigdy tam nie pisałem i nie miałem tej spółki. Piszę zalogowany, w tej chwili z Rembertowa, gdzie czekam na znak kolegi Macieja, Jeżeli nie piszę postu zalogowany można moją klasę adresową wyśledzić. Zamykamy zatem ten głupi temat.
Pozdr - JAcek
Adres podałem koledze z parkietu i tyle. Widzę, że z rembertow.net masz internet w tej samej klasie adresowej. Zapraszam na piwo, obok AON - jutro mam tam zajęcia. Najlepiej z plakietką "inwestor ze śmietnika"
---------------------------------
Pozdr - JAcek
A rób przyjacielu co chcesz wierz im lub mi, mam sam kilkaset tys. akcji novej i jestem pewien, że się nie mylę co do realnej wyceny, poczekaj jeszcze troszkę proszę. Będziesz mile zaskoczony
Pozdr - JAcek
drogi jacku ,każdy papier kiedys odbija w mniejszym lub większym stopniu,to g..no również odbije co do tego nie mam wątpliwości ale proszę cię ,nie nadymaj się tak bo pękniesz i nie doczekasz ,,odpału,,:)
INFO! - sprzedali spolke zalezna za 2banki a dotacje ona dostala na ile 14mln zl? szkoda takiej spolki no to aer teraz zleci na 10gr lub nizej moze wtedy se odkupie sprzedany wczesniej na gorce po 60gr a brany po 25gr , brawo jacus widze ze tez zdazyles opylic aer na gorce teraz czekamy na nowy dolek :) pozdro
AERFINANCE PLC - zbycie udziałów w spółce zależnej
Raport Bieżący nr 15/2012
Zarząd AerFinance PLC (\'Emitent\') informuje, iż w dniu 9 lipca 2012 roku została podpisana umowa zbycia wszystkich posiadanych udziałów w Lubelskiej Grupie Lotniczej sp. z o.o. (\'LGL\') za łączną kwotę 2 083 000 PLN korporacyjnemu inwestorowi finansowemu z siedzibą w Szwajcarii.
Zgodnie z zapisami umowy jej wykonanie zostało rozłożone na trzy etapy, które są uzależnione od realizacji przez Spółkę projektu inwestycyjnego współfinansowanego z funduszy strukturalnych, o których Emitent informował w raporcie bieżącym nr 6/2012. W pierwszym etapie Emitent transakcji przeniesie własność na nabywcę 50 udziałów LGL za kwotę 841 500 PLN. Finalizacja powinna nastąpić do końca lipca 2012 roku. W drugim etapie Emitent przeniesie własność 37 udziałów za kwotę 918 710 PLN. Spodziewany termin wykonania drugiego etapu transakcji to 4 kwartał 2012 lub 1 kwartał 2013 roku. W ostatnim etapie Emitent przeniesie na nabywcę 13 udziałów za kwotę 322 790 PLN. Szacowany termin wykonania drugiego etapu transakcji to rok 2014. Na moment podpisywania niniejszej umowy kapitał zakładowy LGL wynosił 50 000 PLN był podzielony na 100 równych udziałów.
Umowa zawiera klauzulę warunkową obniżającą cenę zbycia o 431 010,00 PLN zależną od przeprowadzenia pewnych w harmonogramie finansowym w realizowanych przez LGL projekcie. Na moment sporządzenia niniejszego raportu Zarząd Emitenta ocenia ryzyko wystąpienia przesłanki skutkującej obniżeniem ceny transakcyjnej jako niewielkie.
Uzyskane środki finansowe zostaną przeznaczone na spłatę zobowiązań Emitenta oraz zostaną zainwestowane w ramach istniejących projektów.
Wartość transakcji ma istotne znaczenie dla Emitenta, ponieważ przekroczyła 20 % kapitałów własnych Spółki.
Jak można tak przekręcać to info - to woła o pomstę do nieba?
Tu już było tysiąc razy wałkowane, że pieniądze z dotacji nie przekładają się na wzrost wartosci spółki! Wzrost wartości może wynikać z zysków dopiero po zakończonej inwestycji, czyli zapewne po kilku latach.
AER zrobił rzecz niecodzienną - sprzedał spółkę 40 razy drożej niż jej kapitał zakładowy. Poza tym jedynie z perspektywą dużych zysków!
Nasz AER, który wyceniany jest teraz przez giełdę na około 2 mln zł sprzedaje tylko jedną że swoich spółek za taką kwotę!!!
Dnia 2012-07-09 o godz. 21:07 ~Kacej napisał(a):
> Jak można tak przekręcać to info - to woła o pomstę do
> nieba?
Tu już było tysiąc razy wałkowane, że pieniądze z
> dotacji nie przekładają się na wzrost wartosci spółki!
> Wzrost wartości może wynikać z zysków dopiero po
> zakończonej inwestycji, czyli zapewne po kilku latach.
AER
> zrobił rzecz niecodzienną - sprzedał spółkę 40 razy drożej
> niż jej kapitał zakładowy. Poza tym jedynie z perspektywą
> dużych zysków!
Nasz AER, który wyceniany jest teraz przez
> giełdę na około 2 mln zł sprzedaje tylko jedną że swoich
> spółek za taką kwotę!!!
Jak można takie info opatrznie
> rozumieć???!!!
popieram wpis, a zwłaszcza:
AER
> zrobił rzecz niecodzienną - sprzedał spółkę 40 razy drożej
> niż jej kapitał zakładowy. Poza tym jedynie z perspektywą
> dużych zysków!
Nasz AER, który wyceniany jest teraz przez
> giełdę na około 2 mln zł sprzedaje tylko jedną że swoich
> spółek za taką kwotę!!!
zobaczymy czy ten wpis nie bedzie okazją do zrobienia paniki na kursie i zwałki nie wielkim kosztem, przewalanie z koszyka do koszyka i zbiórki ciąg dalszy.
No jutro sraczka bardzo mozliwa. Oczywiscie z drobna pomoca:) Ciekawe czy sie teraz zaczna wkrety na forum o walkach itp. A zysk z inwestycji na pewno ponad przecietny. W przyszlosci pewno lgl bedzie wiecej warta. Tylko zakonczenie samych badan to rok 2015 a perspektywa zyskow jeszcze odleglejsza. Czas na przejmowanie kolejnych podmiotow dobry takze taka kasa na pewno sie przyda.
No żal mi się trochę wczoraj zrobiło, bo byłby niezły pieniądz z tej LGL, ale może i dobrze, zyski należy realizować, rozsądne chłopaki, można życ marzeniami ale do pewnego stopnia.
a 2mln PLN to dzisiejsza kapitalizacja AER jakby ktoś nie zauważył :-))))))))))))))))))))))))
A miewam i to nie tylko tu bo często mnie w weekendy porywają różne szkoły wyższe. Na AON ostatnio opowiadałem o kontrwywiadzie gospodarczym i wywiadowniach w Instytucie Ekonomii I Logistyki WSO
Pozdr - JAcek