• Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: snat [90.156.64.*]
    Treść raportu

W nawiązaniu do raportu nr 54/2012 z dnia 18 maja 2012 roku, 59/2012 z dnia 30 maja 2012 roku oraz 68/2012 z dnia 15 czerwca 2012 roku Zarząd ABM Solid S.A. informuje, że w związku rezygnacją DM IDM SA. z dalszego przeprowadzania oferty emisji warrantów i akcji ABM SOLID S.A., Spółka nie dokonała w umownym terminie spłaty zadłużenia wobec tych z Wierzycieli Finansowych, którzy wybrali wariant wcześniejszego wykupu obligacji z obniżeniem kwoty wykupu. W związku z powyższym Umowa w Sprawie Restrukturyzacji uległa rozwiązaniu. Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt. 1 Ustawy o ofercie - informacje poufne.

PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~lki [87.206.20.*]
    No to ABM pagib..
    Szkoda, bo miałem 2 ładne strzały na tej spółce, od kilku tygodni sie przyglądałem i czekałem na pozytywne załatwienie tej umowy restrukturyzacyjnej..
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~Posejdon [77.255.45.*]
    R.I.P ale was umoczyli ja pitole .. no to juz nie żarty..Zal mi Was
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~ab [31.175.228.*]
    czy to oznacza że jutro ogłoszą upadłość?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.254.204.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~NEMO [193.150.36.*]
    No niezle nas Pawlik z kasiory wytrzepal,sprzedac teraz nie ma sensu,usredniac to zbyt wielkie ryzyko.Pzdr.
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~add [213.25.24.*]
    jaki problem ?
    IDMSA nie ma monopolu.
    Na zawarcie nowej umowy, znajdzie się wielu chętnych.
    A do upadłości firmy - to jeszcze daleka droga.
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~LOL [89.72.156.*]
    taaaa, kolejka już się ustawiła.
    czytać nie umiesz? odstąpili od umowy bo nie było chętnych na akcje.
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~add [213.25.24.*]
    czy istnieje tylko jedna oferta dla instytucjonalnych ?
    - czemu nie zaproponowali akcji w ofercie publicznej ?
  • Re: Rozwiązanie Umowy Restrukturyzacyjnej Autor: ~ŁukaszenkoGPW [87.204.206.*]
    Zarząd ABM SOLID S.A. informuje, że podjął decyzję o złożeniu wniosku o ogłoszenie upadłości Emitenta z możliwością zawarcia układu.

Decyzja ABM SOLID ma na celu ochronę interesów spółki, wszystkich wierzycieli, akcjonariuszy oraz pracowników. Powodem złożenia wniosku jest sytuacja płynnościowa emitenta, która powstała na skutek niezrealizowania założeń Umowy w Sprawie Restrukturyzacji. Bezpośrednią przeszkodą w zrealizowaniu założeń Umowy w Sprawie Restrukturyzacji był brak pozyskania kapitału z emisji warrantów i akcji Emitenta. Konsekwencją tego jest ustanie warunków przedmiotowej Umowy zawieszających wymagalność zobowiązań wobec wierzycieli finansowych. Pośrednią przyczyną było również wycofanie się potencjalnych inwestorów z zaangażowania kapitałowego ze względu na pogarszającą się sytuację makroekonomiczną oraz trudną sytuację w branży budowlanej.

Złożenie wniosku jest alternatywnym scenariuszem restrukturyzacji Spółki, który będzie prowadzony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. Podjęte działania dają szansę kontynuowania obecnie realizowanych projektów. Intencją Spółki jest zakończenie wszystkich obecnie realizowanych zadań i ich rozliczenie. Firma zamierza także uczestniczyć w nowych przetargach wraz z innymi partnerami biznesowymi.
[x]
ABMSOLID 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.