Dokładnie tak, ale pompka jest dzisiaj piękna. Współczuję jedynie tym, którzy wchodzą teraz. Pewnie kurs podejdzie w okolice 2.5 ... jutro możliwe mała podbitka i lawina.
Wchodzenie przy tych poziomach to ryzyko nieuzasadnione zyskiem.
Spokojnie, najbliższe dni zweryfikują nasze gadanie ... ja Wam życzę wzrostów, bo już wyszedłem. A jak będą wzrosty to pójdę gdzie indziej ... jak spadnie - wrócę.
I tu sie z toba w 100% zgodze. Tylko po co gadanie ze wzrost jest bezpodstawny.
Widzisz tu jest sedno sprawy: wyszedles i bardziej ci sa na reke spadki niz wzrosty.
Nie ma podstaw do tak dynamicznych wzrostów, 8% dziennie bez jakichkolwiek sensownych informacji to nic innego jak dmuchanie balona, pytanie tylko z jak cienkiej jest on gumy odlany. Przyszłości przewidywać nie potrafię, ale od kilku lat moje przeczucia częściej znajdują potwierdzenie, co nie oznacza, że tym razem zwyczajnie nie mam racji. Zobaczymy. Tak jak już mówiłem - życzę wzrostów. Ja się przesiadłem.
co za wcześnie wywaliłeś he ?
znasz się kolego trochę na AT i AF ? jak tak to poziomy fibo mówią już wiele :)
"Każdej akcji towarzyszy reakcja" zobacz od ilu spółka spada przeanalizuj to co się dzieje
1) skup przez Sołowowa 10 mln akcji w tydzień
2) zmniejszenie tym samym free float
3) fundamenty spółki
4) fundusze trzymające akcje
5) branża w jakiej działa spółka i grupa :)
6) wiele wiele innych
myśl to nie boli :)
pisałem wcześniej(moja analiza jest w poprzednich postach ) 2.62 - 50% zniesienia a mozemy jechac na 2.85 bez problemu jak sie teraz przebije przez 2.5
Ludzie w takim samym stopniu boją sie strat jak zysku - przed stratą należy sie zabespieczać ( np: SL, dywersyfikacja, lub a. techniczna ) a zysk należy liczyć - podstawowe zasady inwestowania
"Weliminuj strach przed zyskiem - pozwól pieniądzom rosnąć "
Pozdrawiam i zapraszamy spowrotem :)
Ja wszedlem bo 1,7 bo uznalem ze spadek jest nieuzasadniony...
Oczywiscie teraz buzka mi sie cieszy i trzymam. Ale nie dokupilbym...
Jest kilka innych spolek gdzie mozna lepiej zarobic niz tu.....dla mnie teraz bedzie rosl Polnord i Unicredit bank, ale pewnie kazdy cos dla siebie znajdzie