kurs spada jak podaż jest większa od popytu, taka zasada panuje na giełdzie. He he. Dla tych co nie wiedzą. Ci co chcą aby rosło niech zaczną po prostu więcej kupować niż inni chcą sprzedawać. A tak na poważnie to chyba ktoś się wysypuje po prostu i dlatego tak kurs leci. I sytuacja w Spółce pewnie niewiele ma z tym wspólnego.
no ale w spółce kolorowo nie jest, cena akcji coraz bardziej atrakcyjna. Jak na szerokim się uspokoi i wyniki będą coraz lepsze to może w przyszłym roku zobaczymy okolice 1 zł
a co niby złego może się dziać w spółce? teraz raporty za 2 kwartał dopiero w sierpniu. do tego czasu myślę, że kurs będzie sobie dryfował, a prezeska nie może nic zrobić, bo musiałaby chyba prognozy opublikować, aby teraz ruszyć kursem w górę. Może ktoś się wystraszył emisji akcji po 20 groni i sypie... myślę, ze to taki powód jest. Z resztą sama chętnie bym dokuła po 20 gr. W przyszłości będzie lepsza przebitka.
Kama, fajnie by było gdybyś miała racje, aczkolwiek moim zdaniem, jak wyemitują 30 mln akcji po 20 groni to nie będzie kolorowo... Ale to tylko moje zdanie. A co do dryfowania, to płyniemy w dół rzeki.
Witam po dłuższej nieobecności i pozdrawiam akcjonariuszy tej "perły". Moim zdaniem też wywalają wystraszeni poziomem 20gr. Sam bym wywalił, już miałem palec na enterze wczoraj ale zahipnotyzowała mnie ta spółka a raczej strata jaka by mi się zrealizowała... Technicznie wygląda to źle po przebiciu wsparcia na 35gr ale ja nadal wierzę, że działania Pani Prezes przyniosą efekty i spółka trwale powstanie z kolan. Kluczowy bedzie raport - czy zobaczymy jakieś niewielkie efekty synergii czy nie już teraz, jak zapowiada Nowakowska. Mówcie co chcecie ale kobieta naprawdę walczy o tą firmę i konsekwentnie realizuje plan. Moim zdaniem wie co robi. I właśnie dlatego chyba jeszcze poczekam. W koncu strata 70% niż nawet 90% to niewielka różnica ;)
W przypadku Pani Prezes powiedzenie, że "spółka to ja" nie jest nadużyciem...
Czytałem, jak wyglądały pierwsze dni po jej przyjściu do spółki - TO była tragedia! Obecną sytuację trzeba przeczekać, co mamy już doskonale opanowane ;)
Poza tym Monika Nowakowska jeśli dobrze pamiętam jest posiadaczką przynajmniej 5000000 akcji, które kupiła od IDMu. Teraz mamy drugi okres, kiedy Porozumienie powinno skupować akcje, więc niedługo może będzie stosowna informacja... Niepewność - to jest najbardziej irytujące i chyba nic się w tej kwestii do sierpnia nie zmieni.
Nie pochlebiajciesobie !! pani prezes bierze przykalad z krauzego byle napchac w rynek smiecia
Jak sie uda znalez naiwnych i ich ubrac to dopiero bedzie miała sukces
Zarząd Spółki Miraculum S.A. ("Spółka") informuje, że w dniu dzisiejszym tj. 11 czerwca 2012 roku otrzymał uchwałę Nr 425/12 Zarządu Krajowego Depozytu Papierów Wartościowych S.A. ("KDPW"), na mocy której Zarząd KDPW postanowił zarejestrować w depozycie papierów wartościowych 6.187.386 (sześć milionów sto osiemdziesiąt siedem tysięcy trzysta osiemdziesiąt sześć) akcji zwykłych na okaziciela serii K Spółki o wartości nominalnej 1 zł (jeden złoty) każda oraz oznaczyć je kodem PLKLSTN00017 pod warunkiem podjęcia przez spółkę prowadzącą rynek regulowany decyzji o wprowadzeniu tych akcji do obrotu na rynku regulowanym, na który wprowadzone zostały inne akcje Spółki oznaczone kodem PLKLSTN00017.
mam takie dziwne przekonanie ze te akcje juz niebawem pojda w rynek .. wiec zapnijcie pasy bo czeka was ostra jazda w dol .. a te 20 groszy ..hm ..bedziecie jeszcze marzyc zeby za tyle oddac ..tak naganiam na spadki .. tylko ze nie zamierzam tego kupic .. bo niby po co zeby usredniac po 10 groszy przy nastepnej emisji ..
Ooo, sępy się zlatują... :]
Cwaniakuj dalej, jak Ci czasu nie szkoda.
Ale od razu napisz, że będzie nie 10 groszy, tylko np. 1 grosz, później resplit jak na veno, dodruki jak na biotonie, znalezienie ropy w wodzie jak na petrolu itd., a w ogóle to zamkną giełdę, bo system kapitalistyczny niedługo się skończy. O! To jest wizja! ;)
Rok temu napisałem że kurs bedzie spadał tak długo aż spółka nie zacznie sprzedawać dobrych produktów . Nic takiego nie miało miejsca więc na razie widzę kurs na poziomie 0,15 - 0,18 zł