Ja właśnie po krótkiej przerwie wracam do zakupów. Jestem podobnego zdania tylko tak się ciągle zastanawiam skąd co chwile pojawiają się zlecenia S po ok. 2000 akcji regularnie bijące w kurs. Pomysłów mi juz zaczyna brakować. Efekt PBG, abstrahując od jego siły (moim zdaniem przesadzony), juz powinien być w cenie bo to żadna nowość, program motywacyjny skończony, fundusz żaden nie raportuje wyjścia lub obniżenia udziału w kapitale. Spółka przy tym niedowartościowana bardzo co widać gołym okiem. Fakt, że zarząd mało "komunikatywny", ale biznes prowadzi jednak póki co z efektami pozytywnymi, przynajmniej w sferze finansowej. Jakieś pomysły?
Jethro-Tull - ciebie tu też z Hardexa przywiało? :) Chyba kierujemy się podobnymi przesłankami w wyborze akcji. Tam nie wyszło, mam nadzieję, że zarząd i główny akcjonariusz TSG brzydkich numerów małym nie robi.
spuscili bez obrotu to i wyciagaja bez obrotu.mimo pogrzebu na pbg.po tym co tu sie dzieje z kursem-i zachowaniu wladz spolki-wniosek jest tylko 1-ta spolka nigdy nie powinna wejsc na gpw-jej praktyki uragaja wszelkim normom-spolka z ratingiem aaa i z gotowka na kontach patrzy sie jak kurs tonie przy 3 zl i zero skupu zero komentarzy ze strony wladz.dziwie sie tylko avivie ze w to weszla i nie walnela piescia w stol
Dużo małych inwestorków jest tu tutaj zniesmaczonych i wywalali papier zaniżając kurs gdzie mądrzejsi najprawdopodobniej zaczeli skupować gdzieś od około 2 tyg były również obroty w tym czasie za około 700tyś a co do obrotów to zaczną się w okolicach 6-9zł wyedy mali będą łykać i co niektórzy zadowolą się kilku procentowym zyskiem o ile taki w ogóle uda im się uzyskać bo zacznie się realizacja zysków mądrzejszych. Nie poddawać się panowie zbytnio emocjom kurs będzie się piął z małymi wahaniami na odbiór papiera, spodziewam się małych korekt choć wszak nie koniecznie muszą się pojawiać tak jak dzisiaj może trochę zjedziemy a może nie.
Taki baton wciągnięty no no rewelka tu już nic nie stoi na przeszkodzie a do wideł niewiele radzę drobnym łyknąć co nie co bo warto. Gruby nie spodziewał się że ktoś mu to zdejmnie. Na bank wyrywa włosy z głowy. Walor ma obraną drogę radzę się nie spóznić
Nie zwykłem sprzedawać ze stratą (a mam średnią ok. 4,5 zł), a już zwłaszcza tak jawnie niedowartościwanych spółek jak TESGAS. Przeciwnie myśle jeszcze dobierać na lokalnych dołkach.
Wczoraj przyglądałem się Ecotech z NC i parę ochłapów też tam wrzuciłem. Najprawdopodobniej wiara się z walorku wyczyściła bo na forum cisza polecam za parę groszy liznąć i potraktować to jako zabawe a może być naprawdę zaskakująco miło.Pozdrawiam.Aha ja liznąłem wczoraj pod koniec sesji za 0.94 a co do naszego tesgasa to mała przystań z delikatną korektą
Ulica tego nie brała zwróćcie uwagę jaka tam cisza na forum, ulica się dopiero zbiegnie przy wyższych poziomach, decyzje sami podejmnijcie czy to nie daje wam do myślenia, ja podebrałem ale i wam polecam za groszówki się pobawić
Cały zysk pójdzie na rozwój. Fragment Uchwały WZA:
"zysk osiągnięty w roku obrotowym 2011 w kwocie (netto) 8.202.946,56 (słownie:
osiem milionów dwieście dwa tysiące dziewięćset czterdzieści sześć i 56/100)
złotych zostanie przeznaczony w całości na kapitał zapasowy Spółki."