W odpowiedzi na próbę opychania po ok. 8 PLN (dzisiejsza krótka i żałosna podbitka na 8.40) nasza odpowiedź jest jedna czekamy na 7 i ewentualnie poniżej.
Dnia 2012-06-12 o godz. 18:21 ~płotki i leszcze napisał(a):
> W odpowiedzi na próbę opychania po ok. 8 PLN (dzisiejsza
> krótka i żałosna podbitka na 8.40) nasza odpowiedź jest
> jedna czekamy na 7 i ewentualnie poniżej.
Coraz tutaj nudniej, bo 4um tej spółki zaczyna przypominać targ pełen przekupek. Odwołujecie się do jakichś abstrakcyjnych teorii o zachowaniu kursu kiedy faktem jest, że od dwóch i pół roku o ile dobrze liczę jedziemy wszyscy w Europie na jednym wózku z Grecją. Od tego momentu poza jakimiś drobnymi nadziejami nie można mówić o sensownych wzrostach jakiegokolwiek indeksu, a jakby nie patrzeć PCE to nie mała spółeczka objęta spekułą, więc w razie "uwalenia" indeksu PCE też leży i doczepianie do tego teorii z zakresu zagrywek spekuły czy też powoływanie się na pewne właściwości zachowania się kursu wg określonego "toru" jakiegoś wskaźnika jest w mojej opinii bezsensowne. Oczywiście zawsze można się podbudować i np. "zwałkę" wytłumaczyć wszystkim swoją analizą. Pokażcie mi moment kiedy indeks ostro spadł, a mimo tego PCE poszły w górę...nie było takiego momentu od ponad 2 lat! Co najwyżej równe obsunięcia razem z indeksem ewentualnie pewien opór aczkolwiek dalej przy zachowaniu tendencji spadkowej. Tyle ode mnie. Cyrk skończy się kiedy ktoś w końcu podejmie męską decyzję i albo podejmie konkretne kroki naprawcze albo po prostu da w końcu spokój z hipokryzją i pozwoli upaść nierentownym instytucjom. Jasne, że indeksy wtedy zdechną, ale będzie to sytuacja jednorazowa, po której nastąpi uzdrowienie zamiast pielęgnowania syfu jaki mamy dzisiaj. Z resztą My też dokładamy się do absurdów wydatkowych. Dług nam zaraz wejdzie w trylionową kwotę co nie stoi na przeszkodzie żeby koszt 1 km drogi (obwodnicy WWA) był wart 200 mln zł czyli więcej niż 1 km drogi idącej przez środek góry w Alpach czy 1 km drogi na bagnach w Miami. Och nie szkodzi, po co mamy oszczędzać.
Popatrz na historię transakcji a mnie poprzesz. My tu nie mamy nic do gadania. Spółka w większości kontrolowana przez naprawdę dużą kasę. W tej chwili twa sprzedaż po ok. 8 PLN. potem zjazd i długie przetrzymanie. A jak odpowiedni procent sobie odpuści powrót do wzrostów. Zła wiadomość tutaj nie ma tak mocnej spekulacji jest tylko wyrachowanie.
Dnia 2012-06-13 o godz. 09:46 ~płotki i leszcze napisał(a):
> Popatrz na historię transakcji a mnie poprzesz. My tu nie
> mamy nic do gadania. Spółka w większości kontrolowana przez
> naprawdę dużą kasę. W tej chwili twa sprzedaż po ok. 8 PLN.
> potem zjazd i długie przetrzymanie. A jak odpowiedni
> procent sobie odpuści powrót do wzrostów. Zła wiadomość
> tutaj nie ma tak mocnej spekulacji jest tylko wyrachowanie.