Myślę, ze przez długie lata były prezes i kilka innych osób nas mamiło bzdurami. Dlatego obecnie niewiele się dzieje z zapowiadanych przez lata niby super kontraktów.
Nowy Prezes zauważa zapewne te bzdury a rynek zauważa, ze ktoś się wziął do sprawdzania prawdomówności ex prezesa i kilku innych kolesi. W efekcie rynek jest bardzo nerwowy.
Myślę, że naopowiadano nam bardzo wiele bajek, co mintaj trafnie opisywał jako okresową zmianę menu. I dlatego są potężne spadki. Inwestorzy mają serdecznie dość pieprzenia o barierach. Owszem one są ale to nie koniec możliwości działania. Inwestorzy tacy jak my, ale też instytucjonalni potrzebują czasu, aby odzyskać zaufanie do spółki.
Sami musicie ocenić, co obecnie jest ważniejsze
- ex prezes, który zmyślał i nas ubierał w obietnice
- nowy prezes, i RN które docierają do prawdy i w efekcie jest trochę zamieszania.
Spółce potrzeba dwóch rzeczy:
1. sprzedaży - a MOS-y zaczęły marsz
2. inwestora strategicznego lub przynajmniej branżowego - i tu potrzeba zaufania
Firmie daję około rok do następnego rocznego Walnego. Dłużej nie będę czekał, ale też nie będę się pozbywał akcji, i proponuję nie panikować po ukazaniu się oficjalnych informacji 13-go. Wcale wszystko zdarzyć się nie musi.
Źle już było, jutro nic nie zmienia. To tylko raport podsumowujący to, co wszyscy od dawna wiemy, a co szczęśliwie zostało zmienione na ostatnim Walnym - żałosne rządy ex kierownika.
Ja uważam, ze obecnie finansowo jest źle, ale są powody do patrzenia optymistycznie w przyszłość.
Gerg
Pełna zgoda z tym co napisałeś. Natomiast jeśli pojawi się informacja, że emisja będzie na przykład po 1.5 zł to nie ma bata żeby jeszcze kurs nie spadł. Jak rynek wycenia akcje Atona to każdy widzi a jak wyceni po najbliższym walnym to sie okaże. Jeżeli ktoś ma memorandum na zakup akcji to wie zapewne po ile one będą. Ktoś pisał wcześniej, że należy dysponować min. 100k zł. ale jeśli się mylę to popraw mnie.
Jedziesz 29 do Wodnika?
2008 r.- sprzedaż (owszem była do FRANCJI jakieś mikro urzadzenie)
2009 r.- info o zamiarze sprzedaży
2010r.- przeprowadzanie testów
2011 r. info o zamierze testów i listy intencyjne
2012 r.- info o potencjalnym zamiarze podpisania listu intencyjnego
sorki na przewrotnośc ale to w sposób trochę poetycki odddaje sytuację w spółce