• OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~POLATACH [83.7.148.*]
    sprzedawać proszę w dużych ilościach
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~kolo [213.238.88.*]
    No to teraz zobaczysz jak sypną te dwa fundusze. Skup może i będzie ale nie po tej cenie. Po 2 może 2,5 coś tam skupią. nie na darmo obniżyli dolne widły z 3 zł na 1 zł. Sam zarząd wie co kupuje i że więcej to nie jest warte. Od jutra to będzie masakra. Chociaż nie tak od jutra bo przecież w kasie pewnie pustki więc i tak pewnie nie mają za co kupić.
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~kris b [83.21.206.*]
    teraz fundy moga oddawac po b,atrakcyjnej cenie.serdecznie zapraszamy.jednoczesnie uprasza sie je aby nie ujawnialy ceny zakupu tych akcjii.bo mogloby to zmrozic uczestnikow rynku.brawo dla rodziny moritzow.drogo sprzedali a beda odbierali za bezcen.chetni na pewno sie znajda.cale szczescie ze mentalista nie ma tych akcjii/pozdro
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~hossa1993 [87.205.146.*]
    szkoda, że nie widziałem dziś "ekspertów z wątku" na wza. trudno wam dogodzić. jak cena minimalna była na 3 pln - źle. jak na 1 - też źle... cena minimalna musiała się znaleźć. takie są przepisy. na wniosek akcjonariuszy, bez problemu została obniżona.

na razie skupu nie należy się spodziewać. kto chce niech wysypuje.
    Teraz będzie macanko, sprzedający będą macać kiedy zaczną skupować więc będzie niezła masakra. Dlatego dziś była podbitka pod koniec. Wy się lepiej zastanówcie co będzie jeżeli coś skupią po te 2 zł i umorzą. Na mój chłopski rozum to Moritz i rodzinka przekroczą 66% na WZA, a wtedy wy musicie sprzedać jemu.
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~hossa1993 [87.205.146.*]
    chyba leszczyki będą macać...

fundusze wiedzą dokładnie, co się dzieje w spółce. tak jak pisałem, na razie skupu nie będzie. został uchwalony, bo było wza i warto mieć taką możliwość. najpierw spółka musi zrobić dezinwestycje i/lub uruchomić cash z siewierza.

kolejna sprawa. możliwym wariantem skupu będzie ogłoszenie wezwania. dla mnie to najrozsądniejsze wyjście, które ukróci właśne taką jazdę bez trzymanki.

i na koniec. nie jest powiedziane, czy skupione akcje zostaną umorzone. mogą być np. przeznaczone na sfinansowanie przejęcia/fuzji. więc droga do przekroczenia progu przez rodzinę jeszcze daleka. a nawet jeśli, to nie jestem pewien, czy w takim układzie musi być wezwanie, a jeśli nawet to nikt nie będze musiał sprzedać.
    A znasz kogoś kto by chciał akcje TUPa w zamian za przejęcie. Weź mnie nie rozśmieszaj. Wszyscy co mają te akcje czekają tylko na jakiś popyt byleby się tylko tego pozbyć i zapomnieć o nazwie TUP. Spółka nic nie robi tylko straszy, że coś zrobi. Tymczasem traci na wszystkim, sprzedaje majątek, żeby mieć kasę na zapłatę sowitych pensji dla zarządu i to wszystko. Obudzicie się z ręką w nocniku za 2-3 lata i z akcjami wartymi 0,5 zł, a majątkiem połowę mniejszym niż dziś i ciągle zadłużonym. Smutne ale narazie do tego to wszystko prowadzi. Poszła już biedronka, teraz Pruszków. Gdzie jest kasa?
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~kris b. [83.21.203.*]
    nastepna operacja opierajaca sie o szpital psychiatryczny w tworkach.fantazje moritzow nie znaja granic.chca skupic 3 mln akcjii ale suma na to powala-28 mln zl-czyli polowa obecnej kapitalizacjii/.naprawde sa granice absurdu chyba im sie przecinek pomylil
    No co chcesz. Wybiją kurs do 8,5 tam się ustawią i będą brali do oporu. Wychodzi jak nic 26 mln. Co się będą przejmować. Oczywiście to był żart.
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~Gage [83.6.97.*]
    Hossa, napisz pls co ciekawego na walny,m usłyszałeś.
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~hossa1993 [87.205.243.*]
    fajerwerków nie było. z funduszy obecny był paweł homiński z noble fund. ale tak jak pisałem wcześniej pozostałe fundy spotykają się cyklicznie z prezesem. było troche pytań o kondycje finansową spółki i kwestie związane ze skupem akcji (o tym już pisałem). co do kondycji, prezes wykazuje duży optymizm. powiedziałbym większy niż rok temu na wza. optymalizują koszty stałe i zarządu, bo to jest widoczny problem. x-press generuje dodatni cashflow, do portu nieporęt nie dokładają już od roku. euroconstruction, roda, duncon są w zasadzie już wygaszone. oczywiście największe znaczenie na najbliższe lata ma inwestycja w siewierzu. prezes był w niemczech na targach/konferencji związanej z tego typu projektami i choć nie powiedział tego, oceniam, że nawiązał kontakty do potencjalnej współpracy przy projekcie. w najbliższym czasie mamy spodziewać się pozytywnego komunikatu. zobaczymy, czy w tym temacie. moja ocena specjalnie się po walnym nie zmieniła. podstawowym atutem spółki jest majątek, ale problemy oczywiście są także. zadowolony jestem natomiast z obecności na wza. prezes jest osobą otwartą i bez owijania odpowiada na pytania. będę chciał to wykorzystać w przyszłości na zebranie dodatkowych informacji.
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~Gage [83.6.107.*]
    Dzięki za info. Mówił coś o Bydgoszczy? Tutaj niebawem potrzebne są rozstrzygnięcia, na stronie City Point ogłaszają otwarcie Fordonu na 4Q 2013. No i co z PAGI? Zrobią coś z tym?
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~hossa1993 [87.205.243.*]
    o fordonie i PAGI nie było mowy. ja tez nie pytalem - pagi, jako stowarzyszona (24% akcji) nie interesuje mnie specjalnie (o ile nie dokładają), a fordon nie wiem, czy jest sens odpalać, przed upłynieniem czegoś większego.

możesz zadać pytanie na akcji inwestor pb. z opóźnieniem, ale odpowiadają na pytania.

http://notowania.pb.pl/akcjainwestor
  • Re: OD JUTRA RUSZA SKUP>? Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    info z walnego-prezes wprost tryska optymizmem.lenistwo .oszustwa i kluczenie w jednym.a gdzie nerwy drobnych i fundow-ktorych wlasciwie okradziono.po czyms takim gdybym byl prezesem czegos takiego-balbym sie robic zakupy na miescie-okradziony desperat zdolny jest do wszystkiego i wcale nie zartuje.pogratulowac tylko moritzom wisielczego humory.a na podstawie czego prezesunio ma wysoki optymizm-pewnie na notowaniach na gpw
[x]
ALTA 0,00% 1,60 2026-05-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.