kto wywala w tym momencie spolke ? sytuacja dla mnie dosc kuriozalna a mianowicie dlatego ze spolka otrzymala kase z emisji na dalszy rozwoj. Weszly tez srodki z dofinansowania z UE 84 tys. Jezeli wpieszecie artykuly biurowe w google to powerprice wyskakuje jako pierwszy w aukcjach sponsorowanych ( adwords). A jak wiadomo adwords najlepszym sposobem na pozyskiwanie nowych klientow.
Ostatnio dalo sie tez zauwazyc rosnaca liczbe uzytkownikow na facebook ( nie wiem czy to sztuczny tlok czy nie ) ale wydaje mi sie ze lada moment uruchomia jakies dzialania na facebooku by zwiekszyc transparetnosc.
Widac tez ograniczony wzrost produktow na platformie co wrozy tym iz koncentruja sie na sprzedazy dotychczasowych produktow.
Nastepna zauwazalna rzecza jest wieksza kwota do uzyskania by otrzymac rabat.
I tak na papier jeszcze miesiac temu by otrzymac rabat u producenta potrzebowalismy sprzedac produktow na 20 tyz zl a w tym miesiacu juz jest na 57 tys. Wniosek z tego taki ze sprzedaz wzrasta skokowo i tylko patrzec jak bedzie coraz lepiej.
Spadki na spolce mozna tlumaczyc jedynie Grecja i Hiszpania , ale jak zawsze w takich momentach jest to dobra okazja do dobierania.
spada bo firma niema zysków plus zła sytuacja ogólnoświatowa
Spółka osiągnie rentowność najwcześniej w 4 kwartale tego roku
dodatkowym czyni kem jest emisja akcji, która jak wejdzie do obrotu będzie traktowana jako potencjalna podaż z tego co pamiętam ponad 1 000 000 akcji wzięli drobni a jak na te obroty które tu występują wystarczy że w rynek ktoś wyzuci 400 000 sztuk akcji i będzie 0,06 albo i niżej
Moja rada to jak ktoś ma kasę niech kupuje
Jeśli nie masz kasy poczekaj co najmniej rok będzie tutaj z 0,3 zł a za dwa koło 1zł (oczywiście jeśli prezes osiągnie takie zyski jakie przewiduje - zawsze jest ryzyko że to tylko ściema prezesa takich spółek i prezesów na newconnect jest mnóstwo)
osobiście mocno wieże ze za dwa lata będzie 1zł i tego się trzymam
zgadzam się z Pawelkot i częściowo z kilem (dokładnie w części dotyczącej 1 zł,bo nie sądzę żeby przy wzroście biznesu kurs schodził). Obrót jest niewielki na akcjach,a to oznacza, że "wywalają" nieświadomi wystraszeni za kilkaset złotych więc zagrożenie zejsciem niżej niewielkie,a jeśli nawet to nikt się nie obłowi na tych poziomach
a z czego wnioskujesz, że powinno być dobrze? bo jak dla mnie pracują nieefektywnie, bez pomysłu i zaangażowania, a ceny mają bardzo często wyższe niż ich potencjalni konkurenci, więc jak mają zdobyć wystarczającą ilość klientów dla wyjścia na plus? ja dalej obstaje przy tym, ze powinno to się bardziej spekulacyjnie traktować. ( nawet jeśli spółka się kiedyś w odległej przyszłości rozwinie na tyle by być zyskowną, to koszty osiągnięcia tego celu będą kilkukrotnie wyższe niż powinny, więc długo tu przyjdzie czekać na fundamentalne wzrosty...)
w mojej ocenie grecja/hiszpania itd odgrywają tutaj rolę uboczną.
nie straszę, ale wydaje mi sie ze zejdzie do 0,05 ale lepiej nie bedzie.
sam miałem ok 120000 papiera ale wywalałem od 0,14 i zostawiłem 10000 na pamiątke jak by miało się coś zmienić.
Ciezko mi uwierzyc by firma ktora wlasnie pozyskala milion zlotych na nastepny rok dzialanosci miala juz zbankrutowac. Tymbardziej ze kolejne 2 miliony akcji pozyskal Inqube.
Tak jak pisalem widac wzmozona aktywnosc na fb i na ich blogu.
zobaczymy co bedzie ja bede dobierac :) niech leci i na 5 gr dla mnie rewelacja
Zarząd Power Price S.A. otrzymał informację od InQbe sp. z.o.o w trybie Art. 69 ust. 1 pkt1) Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego obrotu oraz o spółkach publicznych, iż w związku z zapisem w dniu 29 marca 2012 roku na rachunku papierów wartościowych InQbe 2 158 583 praw do akcji serii D Power Price S.A. iż po zmianie w/w praw do akcji na akcje serii D Spółki, udział InQbe w ogólnej liczbie głosów w Spółce ulegnie zmianie.
Po dokonaniu rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w związku z emisją akcji serii D, InQbe posiadać będzie 9 102 583 akcji Spółki tj. 35,01% kapitału zakładowego, które uprawniać będą do 9 102 583 głosów, tj. 35.01% ogólnej liczby głosów w Spółce.
Obecnie InQbe posiada 6 934 000 akcji Spółki, które stanowią 43,34% kapitału zakładowego, które uprawniać będą do 6 934 000 głosów, tj. 43.34% ogólnej liczby głosów w Spółce.
wczoraj pisałem że dno i że sprzątną i sprzątnęli:). Wpis poniożej
Re: kto to wywala ? jak powinno byc dobrze ?
Autor: ~ppr [77.237.22.*], 2012-05-30 14:02
myślę, że dziś dno,ktoś sprzątnie 0,09 i będą wzrosty.Wydaje mi się, że na to wyczekuje ktoś kto zacznie zbierać
I BARDZO DOBRZE,CI KTÓRZY WYWALILI BĘDĄ MIEĆ LEKCJĘ Z INWESTYCJI GIEŁDOWYCH.PEWNIE NAGANIACZE NA SPADKI SIĘ ODEZWĄ,ALE TO TYLKO DLATEGO, ŻE KUPILI DROŻEJ I SPRZEDALI TANIEJ A KURS RUSZYŁ O 30% OD DOŁKÓW.POZDRAWIAM:)
użył bym słowa na P... żeby Ci dotrzeć do rozumu, ale i tak by to nic nie dało. jeden dzień odbicia po takim zjeździe nawet 33% to tutaj nic nie robi... a powiesz, że było dno za miesiąc i wtedy może to będzie coś warte dziś lepiej zamilknij.