trwa przekładanie akcji od niejakich 90 osób, które miały mieć lockup, ale nie wiadomo czy miały. Czyli OK. Calatrava zablokuje akcje pod zabezpieczenie obligacji.
W zależności kto ocenia wiarygodność obligacji, wycena akcji musi być odpowiednio wyższa. Jest 100 zł za 114 akcji. Jeśli zabezpieczenie jest na takim śmieciu to kurs na 2 zeta, bo chyba nie 1 :P - to nie Apple, raczej bańka jak FB :D
GENESIS ENERGY SA informacja o transakcjach na akcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
30.05. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 8/2012
Postawa prawna: Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych Zarząd Spółki Genesis Energy S.A. (Emitent/Spółka) informuje, że Calatrava Capital S.A. przekazała Spółce informacje o zawarciu następującej transakcji dotyczącej akcji Emitenta: transakcja nabycia przez Calatrava Capital S.A. z siedzibą w Warszawie 990.000 akcji Spółki GENESIS ENERGY S.A. z siedzibą w Warszawie. Akcje zostały nabyte w dniu 29 maja 2012 roku jako transakcje zwykłe sesyjne , średnia cena zakupu wyniosła 0,45 PLN/akcję. W wyniku powyższej transakcji Calatrava Capital S.A. posiada bezpośrednio 8.363.800 akcji Emitenta, które stanowią 9,09 % udziału w kapitale i głosach na Walnym Zgromadzeniu, a za pośrednictwem swojej spółki zależnej posiada pośrednio 47.995.520 akcji, które stanowią 52,17% udziału w kapitale i głosach na Walnym zgromadzeniu Emitenta. Sposób powiązania - Prezes Zarządu Calatrava Capital S.A./Paweł Narkiewicz/ prokurent/Katarzyna Kozłowska/ oraz dwóch członków Rady Nadzorczej Calatrava Capital S.A./ Tomasz Pańczyk i Tomasz Wróbel/ są jednocześnie członkami Rady Nadzorczej GENESIS ENERGY S.A.
Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
kom espi mra
Ja dalej uważam, że tak będzie, takie korekty są niezbędne, a ta dodatkowo jest z małą "pomocą" żeby pojawiło się więcej zleceń na S. To że Calatrava zbiera jest oczywiste.Tu nikt nikogo nie nagania, ja wyrażam swoja opinię i po to jest to forum
za dużo się dzieje z akcjami ( w sensie realizowania scenariusza) żeby tu można było posługiwać się AT, ale jak ktoś chce to na siłę wszystko się da tak zinterpretować, sama AT też na wiele pozwala
owszem doceniam, sam niejednokrotnie korzystam, ale na płynnych spółkach i przy braku nadzwyczajnych zewnętrznych wydarzeń. Tutaj przy ruchach od dolnych do górnych wideł i sterowaniu zewnętrznym, AT uważam za mało przydatną, poza pewnymi punktami typu opór przy pierwszym podejściu na 0,46 który można było przewidzieć
jakie to ma znaczenie kto zbija kurs i czym/kim zbija ,tak po prostu mioalo byc i kto nie zlekcewazyl sygnalu sprzedazy ten sprzedal.
Doszukiwanie sie przyczyn jest bez sensu ,co komu z tego ,ze wie albo sie domysla ,popelnil blad i nic go nie usparwiedliwia,po prostu jest kiepski w te klocki.
czytam te wszystkie Twoje wpisy i dziwi mnie Twoja desperacja w podniecaniu się.... udało Ci się przewidzieć lokalna górkę (co nie było trudne zważając jak silny opór jest na 0,46), a piejesz nad sobą z zachwytu już kilka dni..... przyznaj, pierwszy raz w życiu udało Ci sie sprzedać na szczycie? :))
jestem na forum codziennie, zdania nie zmieniłem, natomiast nie pisałem że wzrost będzie wczoraj, dzisiaj czy jutro, bo tego nie wiem, natomiast uważam że w ciągu najbliższych tygodni to nastąpi. Nie gram DT, interesuje mnie średnia zakupu i spokojnie czekam na wzrost
widzisz jak szybko oddaje,mysle ze to jest roione specjalnie bo to jest jedna osoba !!!wystraszyl wszystkich mysle ze do konca tygodnia jak nie jutro 20 gr !!! az dziwi mnie to ze takie walki przechodzą !!!bo to nie ma nich wspolnego co dzieje sie w firmie
ja mowie ze bedzie tak jak ostatnio !!!powtarza sie ten sam schemat,kompletnie wystaszenie i dolowanie !!!ciekawe dlaczego wtedy byly takie brania a teraz non stop pikowanie w dol?przeciez nic sie nie zmienilo nawet polepszylo i wiecej wiadomo.Przeciez wiekszosc ma akcje z o wiele wyzszych poziomow?to kto to robi... ekipa z Warszawki ....)
ja w kazdym badz razie czekam na 21, 20 gr a dzisiaj troche wzialem po 25 gr ale wiecej na tym poziomie nie ma sensu, bo widac ze na sile znowu jest walenie w dol!!!