• Silvano - refleksja Autor: ~ccc [83.3.67.*]
    Silvano jest trochę jak frank szwajcarski i w koło gorzej tym jest ciekawsze,podoba mi się najbardzej ostatnia faza sesji na krótką chwilę przed koncem fixu ktoś umiejętnie zabiera średnio 2000 akcji,stabilizuje kurs na 14.30,wg uchwał NWZA do czerwca 2012 Silvano może prowadzić skup akcji do 4,5 EURO co przy dzisiejszych cenach daje ponad 19 pln a kasa na to działanie jeszcze jest,fakt że zaniechali skupu ale może coś się jeszcze zmieni,pozdrawiam
  • Re: Silvano - refleksja Autor: ~cccc [91.226.7.*]
    0,25 Euro Dywidendy jest ok
  • Re: Silvano - refleksja Autor: ~aaa [164.127.66.*]
    na Silvano zarobiłem fortunę, skupowałem na początku 2009 za 1-2 pln, zamknąłem na początku 2011 po 12-13 pln, w/g mnie gdyby to była polska spółka to byłaby wyceniana na 30 pln
    dodatkowo generuje ostatnio stabilny kwartalnie wynik dający gdzieś 80 mln pln, a jest wyceniana jedynie na 500 pln, płaci dywidendę, ma sporo gotówki i nie ma prawie zadłużenia, oraz cały czas otwiera nowe placówki, super spółka
  • Re: Silvano - refleksja Autor: ~ccc [91.226.7.*]
    ja kupowałem od 1,72 w miedzyczasie sprzedawałem i kupowałem dzisiaj mam 7500 akcji i nie chcę jeszcze sprzedawać
    ja sprzedałem wszystko na początku 2011 bo zacząłem się obawiać o gospodarkę, potem trochę spekulowałem, ale bez sukcesów, jednak potwierdza się to, że jak się kupi tani, a najlepiej bardzo tanio, i potrzyma się odpowiednio długo, to można zrobić naprawdę dobry wynik
  • Re: Silvano - refleksja Autor: ~ccc [91.226.7.*]
    ja jeszcze trochę pobęde na Silvano teraz interesuje mnie Mabion,i mam plecy w Ipopemie ale nie zawsze się wygrywa -(
    ja po ostatnich niepowodzeniach się zniechęciłem, na razie chyba poczytam trochę książek, choć jest trochę tanich spółek, ale ruchy +/-30-50% na spółce to dość dużo, wymaga chyba większego doświadczenia, obawiam się też, że to jeszcze nie koniec spadków
  • Re: Silvano - refleksja Autor: ~Aga [188.33.182.*]
    więcej informacji o spółce

http://www.finweb.pl/firmy/handel/10131-na-parkietach-w-warszawie-i-tallinie
[x]
SILVANO -0,38% 5,26 2025-10-10 15:47:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.