• Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~Gołąb [83.27.157.*]
    Aż musiałem tu zajrzeć :D Co tu się wyprawia :)

No ale cóż.... developerka i tak nie wygra z demografią, więc prędzej czy później czeka nas skurczenie rynku....
  • Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~Ehe [77.252.42.*]
    Zartujesz chyba. Sektor w ktorym OPG buduje nie jest wrazliwy na demografie. Nie zmienia toj ednak faktu ze widze w niedalekiej przyszlosci OPG ponizej 1 zl. Za duzo akcji w porownaniu do plynnosci wejdzie do obrotu. Przeciez oni wpuszcza tyle akcji co przez rok na OPG sie nie sprzedalo. Kurs musi zdechnac.
  • Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~Rentier [78.88.239.*]
    Do 1 złotówki to nie spadnie, ale po 1,xx euro to może chodzić. Jeżeli przebije w dół barierę 2 euro to rzeczywiście spadek będzie nieuchronny.
    Jednak patrząc na obecny kurs nie chcą już tak wyrzucać "na łeb na szyję".
    Zobaczymy co się stanie, ale ja nie widzę już poważniejszych spadków.
    Przeciez tutaj nikt nie wyrzuca na leb na szyje. Tu sa systematyczne drobne spadki z sesji na sesje. O ile nikt nie wejdzie i nie kupi np 50tys papiera to bedzie sobie dalej spadal na malutkich wolumenach.
    A jak zaczna sprzedawac nowe akcje to sie zacznie checa :)
    Masz rację. Wyrzucanie papiera przed nami.
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem z zasad zamiany, że przelicznik był na poziomie 4 - 4,5 euro. Mogą nie wywalać akcji po 2,5 euro bo nie będzie im się opłacało, ale przy 4 euro ruszy rzeka wyprzedaży.
    Reasumując. Przez najbliższe 5 lat chyba nie ma szans na przekroczenie 4,5 euro za akcję.
    "KTOŚ" załatwił tą firmę (nie)logicznymi posunięciami.
    Przykre i tragiczne.
    Padaka.
    W zasadzie firma zostala uratowana. Wierzyciele splaceni, tylko akcjonariuszy wydym...
    Wierzyciele to chyba nie zostali spłaceni - jeszcze.
    Tak wygląda, że sami się spłacą wyrzucając akcje w rynek. Kiedy je wyrzącą to już ich dylemat. Czy teraz po 2 euro, czy też w przyszłości po 4 euro.
    Sytuacja jest dla nas zła, dla tzw.drobnicy lub inaczej leszczy-ny.
    Wywalanka będzie cały czas, bo z każdym rokiem dorzucą nowe pakiety akcji w ilości kilkunastu milionów. I tak przez kilka lat. Kicha.
    Będzie na GPW drugi Petrolinvest.

Mocny jest ten JFO. Ma całkiem "mocne" pomysły.

• Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~klubbe [77.255.70.*]
    rentier kochany juz jest od 2 3 lat na petro chcoaziz byly odbicia tu tylko sciema na gpw we francji widac to

a ja dalem sie na to nabrac
  • Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~RAPORT-ZYSK [79.184.159.*]
    czy mi sie wydaje czy zarobili 2 ml E w I kw ,a na zamianie obligacji zaoszczędzą 31 ml. E
  • Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~shp [46.112.226.*]
    mam nieodparte wrażenie, że wszyscy zachowujecie sie jak dzieci, albo jak ryba szukająca wody w stawie! :)

otóż, orco nigdy nie było inwestycją szybko dającą zarobić - ale dającą w jakimś tam czasie.

ja za każdym razem wychodziłem na +, teraz też wyjde, a obecny kurs traktuje tylko i wyłącznie jako łaskę, abym mógł sobie dokupić po tak niskiej cenie.

gdzieś czytałem, że max, to będzie 4- 4,5 E - uważam, taką opinię jako błędną, delikatnie mówiąc, a w najlepszym przypadku, po prostu emocjonalną, bo chciało sie zarobić, a tu sie okazało, że to jest trudniejsze aniżeli przewalanie płasku łopatą na budowie!

orco nie jest spółką super, hiper, bo jakby taką bbyło, to by sie juz na niej nie dało zarobić, bo byłaby napompowana.

orco to spółka, w której sie widzi potencjał, albo nie.

jeżeli nie to lepiej oddać sprzedać akcje i mieć z głowy.
    jeżeli TAK, to trzeba po prostu dzielnie czekać i nie marudzić codziennie na spadający kurs.

ja zrobiłem tak: wyszedłem swego czasu po coś ponad 30pln /akcja, teraz wszedłem po coś ok 4,2E/ akcja i nie płacze, że jest 2,29E, tylko dobieram, bo wiem że :
    1. pieniądze/zysk nie musze miec jutro czy za miesiac czy za 1/2 roku
    2. spółka się odbije ,wcześniej czy później, nie o 10 % i nie o 50%.
    3. jak ktoś mysli, że zamiana obligacji na akcje to coś złego to jest w błędzie. - bo bilans spółki jest taki sam, tyle , że mniej jest długu, kosztem większej ilosci akcji.
    4. jak ktoś mysli, że posiadający obligacje, którzy je wymienili po coś ok 4E, oddadzą po 4E, - to również błąd, odadzą, przy 15E. - a jak dojdziemy do 15E ?? - oni to zrobią! - tak jak robili zawsze (wtedy tylko trzeba mieć ręce na pulsie)

i tak tych punktów mógłbym dawać jeszcze parę, ale po co, każdy wie swoje, i slusznie, każdy ma swój pomysł na orco - i też słusznie.

mój znacie, nie zmienił się od lat - orco daje zarobić, ale troche cierpliwości!

pozdrawiam trzymających
    shp

ps: z tego co widzę, to 1Q2012, całkiem znośny jak na ORCO, jutro widełki
    Widzę, że nadal jesteś optymistą shp. Miło to czytać, ale jakie są szanse na wybicie jak akcji będzie 6 x więcej a obligatariusze zechcą spieniężyć swoje obligacjo-akcje. Z tego co zrozumiałem obligacje zostały zamienione na akcje licząc ok. 4 euro z obligacji na 1 akcję OPG.
    To teraz powiedz mi shp, czy jak kurs wzrośnie do 4,5 euro to nie zaczną wywalać, aby wreszcie odzyskać kasę. Ja już przestaję wierzyć w tą spółkę. Może dlatego, że już nie wierzę w J.F.Ott'a. Wydaje mi się, że źle zarządzał firmą i smród ciągnie się juz 5 lat.
    Wyrzuciłem prawie wszystko i zostawiłem parę setek, aby nie odcinać się do końca.
    Czy jutro będą widły ??? Może na krótko, ale nie wierzę.

Pozdr.
  • Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~crist [82.145.216.*]
    Zobaczylem swiatełko w tunelu. 3mln zysku vs 4 na minusie w Q1. No to jedziem z gadem.
    Zobaczymy czy dzisiejsza sesja jest zwiastunem nowego kierunku, czy też odbiciem zdechłego kota. Przyszły tydzień odsłoni oblicze tej.....spółki.
  • Re: Orco poniżej 10zł!!! Autor: ~paula23 [178.42.10.*]
    Dnia 2012-05-25 o godz. 14:40 ~Rentier napisał(a):
    > Zobaczymy czy dzisiejsza sesja jest zwiastunem nowego
    > kierunku, czy też odbiciem zdechłego kota. Przyszły tydzień
    > odsłoni oblicze tej.....spółki.

Za to twoje oblicze, jakie jest - widać już teraz, nie trzeba czekać do przyszłego tygodnia.

[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,04 2026-02-19 09:13:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.