Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Orco poniżej 10zł!!!

mam nieodparte wrażenie, że wszyscy zachowujecie sie jak dzieci, albo jak ryba szukająca wody w stawie! :)

otóż, orco nigdy nie było inwestycją szybko dającą zarobić - ale dającą w jakimś tam czasie.

ja za każdym razem wychodziłem na +, teraz też wyjde, a obecny kurs traktuje tylko i wyłącznie jako łaskę, abym mógł sobie dokupić po tak niskiej cenie.

gdzieś czytałem, że max, to będzie 4- 4,5 E - uważam, taką opinię jako błędną, delikatnie mówiąc, a w najlepszym przypadku, po prostu emocjonalną, bo chciało sie zarobić, a tu sie okazało, że to jest trudniejsze aniżeli przewalanie płasku łopatą na budowie!

orco nie jest spółką super, hiper, bo jakby taką bbyło, to by sie juz na niej nie dało zarobić, bo byłaby napompowana.

orco to spółka, w której sie widzi potencjał, albo nie.

jeżeli nie to lepiej oddać sprzedać akcje i mieć z głowy.
jeżeli TAK, to trzeba po prostu dzielnie czekać i nie marudzić codziennie na spadający kurs.

ja zrobiłem tak: wyszedłem swego czasu po coś ponad 30pln /akcja, teraz wszedłem po coś ok 4,2E/ akcja i nie płacze, że jest 2,29E, tylko dobieram, bo wiem że :
1. pieniądze/zysk nie musze miec jutro czy za miesiac czy za 1/2 roku
2. spółka się odbije ,wcześniej czy później, nie o 10 % i nie o 50%.
3. jak ktoś mysli, że zamiana obligacji na akcje to coś złego to jest w błędzie. - bo bilans spółki jest taki sam, tyle , że mniej jest długu, kosztem większej ilosci akcji.
4. jak ktoś mysli, że posiadający obligacje, którzy je wymienili po coś ok 4E, oddadzą po 4E, - to również błąd, odadzą, przy 15E. - a jak dojdziemy do 15E ?? - oni to zrobią! - tak jak robili zawsze (wtedy tylko trzeba mieć ręce na pulsie)

i tak tych punktów mógłbym dawać jeszcze parę, ale po co, każdy wie swoje, i slusznie, każdy ma swój pomysł na orco - i też słusznie.

mój znacie, nie zmienił się od lat - orco daje zarobić, ale troche cierpliwości!

pozdrawiam trzymających
shp

ps: z tego co widzę, to 1Q2012, całkiem znośny jak na ORCO, jutro widełki

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORCOGROUP 0,00% 3,86 2026-02-17 16:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.