czemu wywalają jak jesteśmy w 1 lidze ledwo ale jesteśmy , podwyższą kapitał o ile akcji i czy nie zaniżą ceny nominalnej do dodruku teraz tego nie kupują a sypią
Tutaj już wszystko powiedzieli. 1 zł widzieli, 0,50 zł. Powiedzieli, że do 0,25 nie spadnie. W tamtym tygodniu już widzieli + 30%. I tak co tydzień inna bajka. A tu leci ku dołowi. Pamiętaj na forum niewielu jest znawców, większość to naganiacze. Sam myśl.
Nie ma opcji żeby dodrukować po cenie niższej niż nominał. Inna kwestia czy akcje w nowej emisji będą obejmowane za gotówkę czy niekoniecznie. Ale inna opcja raczej nie wchodzi w grę bo klub potrzebuje gotówki a nie konwersji długów. Niestety nawet jak przegłosowana zostanie emisja po 1 PLN i miasto ja obejmie za gotówkę nie oznacza automatycznego wzrostu ceny do 1 PLN lub wyżej. Miasto jest inwestorem długoterminowym siłą rzeczy i nie musi patrzeć na bieżący kurs.
Jeszcze gwoli uzupełnienia - pewnie impulsem do wzrostu kursu było by pojawienie się w klubie nowego sponsora (nie musi to być wymarzony przez wszystkich Patrowicz) tylko normalna firma z kasą i pomysłem (nie tak jak Centrozap/Ideon) . Ja obstawiam że taka opcja jest prawdopodobna, choć nie przesądzona. Ostatnie zaangażowanie sponsorów w Ruch (Weglokoks, Fortum) napawa nadzieją że i do Gieksy może ktoś się przekona