Jest dobrze , przy świetnym I kwartale 2011r mamy wzrost zysku netto w II kwartale 2012
o prawie 20% (zysk przypadający akcjonariuszom jednostki dominującej).
Zapowiada się więc rekordowy rok 2012. Małym minusem jest trochę mała dywidenda
ale firma się dynamicznie rozwija i można to zrozumieć. Wzrosty niestety hamuje sytuacja w Europie , ale myślę , że na jesieni będzie lepiej , więc trzeba być cierpliwym.
Nic dodać,nic ująć !!! Powinniśmy minimum kursem konkurować z Zetkamą i wyżej. Problem ile akcji ,bedzie mógł utopić ten nasz "Sternik - bloker",dużo zapasu nie powinien mieć :::))) ??? Sprzedawać nie ma sensu ,a dobierać trzeba mieć za co i tu problem >>>
0,6 zł dywidendy to mi za mało,ale i to jest do zaakceptowania .. Nie za bardzo jestem w stanie zrozumieć jak są rozdysponowane zyski spólek zależnych (przecież to ok 6 mln ) ?? Bartosz,!! Jjak masz możliwość to spróbuj naświetlić po swojemu !! Jeszcze taka uwaga,przychody to mają bardzo dobre,ale rentowność to powinni poprawić (istnieje możliwość)- to w 4 kwartale zauważyłem i w obecnym 1 kwartale i wtedy to już będzie super :::)))
Podatków w swoim rozumowaniu nie uwzględniłem . Ok to duzo rozjaśnia i częściowo zmienia postać rzeczy (masymalizacja zysku nie ma sensu) Dzieki za uwagę !!! Pozdr.