• RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~pojmoj [79.232.56.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=285161&_DocID=523480&_Site=ESPI&_CheckSum=1572290926
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~maxandy22 [83.5.183.*]
    Jest dobrze , przy świetnym I kwartale 2011r mamy wzrost zysku netto w II kwartale 2012
    o prawie 20% (zysk przypadający akcjonariuszom jednostki dominującej).
    Zapowiada się więc rekordowy rok 2012. Małym minusem jest trochę mała dywidenda
    ale firma się dynamicznie rozwija i można to zrozumieć. Wzrosty niestety hamuje sytuacja w Europie , ale myślę , że na jesieni będzie lepiej , więc trzeba być cierpliwym.
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~tomasz [37.47.242.*]
    IX. Zysk (strata) z działalności operacyjnej (VI+VII-VIII) 7838 tys zł (I q 2012) vs 6188 tys zł (I q 2011)

To najlepiej obrazuje jak dobrze dzieje się w chwili obecnej w Fasingu.

Wzrost kosztów zarządu o ponad 25% q/q jest raczej niemożliwe co może świadczyć, że wyniki byłyby jeszcze lepsze.

Kogoś mogą przerazić ujemne przepływy z działalności operacyjnej, ale winny jest spadek należności o ok. 9 mln zł...

Wyniki moim zdaniem bardzo ale to bardzo dobre :)
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~kk [79.185.175.*]
    Nic dodać,nic ująć !!! Powinniśmy minimum kursem konkurować z Zetkamą i wyżej. Problem ile akcji ,bedzie mógł utopić ten nasz "Sternik - bloker",dużo zapasu nie powinien mieć :::))) ??? Sprzedawać nie ma sensu ,a dobierać trzeba mieć za co i tu problem >>>
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~toja [46.134.184.*]
    Dywidenda wyzsza (0,60zl) niz w ubieglym roku (0,20zl)
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~kk [79.185.177.*]
    0,6 zł dywidendy to mi za mało,ale i to jest do zaakceptowania .. Nie za bardzo jestem w stanie zrozumieć jak są rozdysponowane zyski spólek zależnych (przecież to ok 6 mln ) ?? Bartosz,!! Jjak masz możliwość to spróbuj naświetlić po swojemu !! Jeszcze taka uwaga,przychody to mają bardzo dobre,ale rentowność to powinni poprawić (istnieje możliwość)- to w 4 kwartale zauważyłem i w obecnym 1 kwartale i wtedy to już będzie super :::)))
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~Kasiarz [81.210.100.*]
    a lubisz płacić podatki ?

więc zrozum ich
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~kk [79.185.177.*]
    Podatków w swoim rozumowaniu nie uwzględniłem . Ok to duzo rozjaśnia i częściowo zmienia postać rzeczy (masymalizacja zysku nie ma sensu) Dzieki za uwagę !!! Pozdr.
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    piekna reakcja nie ma co.jakby zarobili nawet 100mln nic by to nie dalo.powod-ostra bessa
  • Re: RAPORT KWARTALNY KOSMOS !!!!!!!! Autor: ~lemon [83.14.44.*]
    KLASYKA - wyrzucił się grubas pod wyniki.
[x]
FASING 0,00% 14,90 2026-03-06 16:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.