• Papier mocno się trzyma Autor: ~Jaret [89.74.230.*]
    Mimo kłód pod nogami, papier nieźle się trzyma. Działka sprzedana, wyniki za IQ tuż, tuż.
    Pozdrawiam wytrwałych.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~plop [93.154.248.*]
    tak trzyma się, chociaż już spokojnie dwojka powinna byc z przodu... więc radość z tego trzymania niewielka... fakt, że dzisiaj to naprawdę przyzwoicie wygladało, nawet pomimo że obrót niewielki
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [78.10.55.*]
    REBEL ONE rośnie http://www.sohofactory.pl/content/rebel-one-0
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~lds [150.127.225.*]
    i co z tego...
    Normalna spólka miałaby wycenę akcji ok 4-5 zł
    Ludzie tyle czekali na rozpoczęcie inwestycji budowlanych - powiedzmy, ze rozpoczely sie;
    czekali na sprzedaż dzialki - sprzedana - KURS W MIEJSCU !!
    Wiec co jest w stanie ruszyc padalca ??? WEJŚCIE WARRENA BUFFETTA ?!?!
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~Jaret [89.74.230.*]
    Jak zwykle staram się być daleki od teorii spiskowych, ale...
    Jakoś na blogu Pana Prezesa pokazał się dziwny wpis o przejęciach z przeszłości, o przeciekach a co za tym idzie wzroście cen waloru (KRUK) - to raz.
    Wycena spółki w papierze jest lekko przyjmując prawie dwukrotnie niedoszacowana (4 - 5 zł to moim zdaniem na dziś, z całym szacunkiem, już lekka przesada. Z drugiej strony te 2,5 zł "unormalniło" by nam kurs - to dwa.
    Wyniki za IQ, nie mówiąc o drugim (bo jakoś tą kasę za działkę muszą wykazać) popychają nas w coraz bardziej tajemnicze rejony (oczywiście pomijam budowę REBEL, bo to jakby samo się w pewnym sensie finansuje. Kredyt wzięty, mieszkania sprzedawane, kredyt spłacany, jakiś tam zysk - czy aby na pewno niewielki?).
    Wiecie o co mi chodzi? To co będzie w gotówce ze sprzedaży działki spłaci kredyt krótkoterminowy (zapowiedziane przez włodarzy BL). Zostanie jakieś 140 mln. zobowiązań (z czego 40 mln. to nadal zobowiązania krótkoterminowe). Jakaś kasa ciągle wpada ze sprzedaży różnych projektów (ostatnio medycznych) - co moim zdaniem w pierwszej kolejności pójdzie na spłatę wspomnianych 40 mln. zł.
    Reasumując - spółka się czyści i co? Przygotowuje na ciężkie czasy?
    Pozdrawiam.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~lds [178.36.23.*]
    Jakąs konkretna hipoteze podasz odnosnie powyzszego?
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~moja@ [84.205.25.*]
    Patrząc po nickach to sporo osób jest tu z NFI, a skoro tak to wszyscy doskonale pamiętają co się tam działo. Latami NFI były niedowartościowane aż większosciowi akcjonariusze bądź paru gości z układami /kasa liczyła się tu mniej/ przejęła te spółki, za psie pieniądze zresztą. My przy nich zarobiliśmy też i to niekiepsko. I tak im zostało, jesli chodzi o zerową politykę informacyjną. Chyba zauważyliście, że przew RN w ostatnim roku zabrał głos tylko raz i to w momencie gdy rząd zaczął cos przebąkiwać o zniesieniu ulg podatkowych. Jeśli grunt zatrzęsie się pod nogami zawsze zdążą majątek spółki jakoś rozprowadzić, zgodnie hehe, z przepisami prawa oczywiście, zostawiając nas na lodzie. Beznadzieja i tyle.
    A Ja coś czuję, że będzie dobrze... tak w niedługim okresie. Nie napiszę Wam tu żadnych racjonalnych przesłanek co do wzrostu kursu, ale coś mi nie daje spokoju.
    Wszyscy czekali tak naprawdę na sprzedaż działki i co? Działka sprzedana. A co z kursem? Stoi, albo spada (jedna mocna sesja). OK, otoczenie gospodarcze a co za tym idzie sytuacja na giełdach nie sprzyja wzrostom cen akcji. Osobiście mam czas i poczekam na zmianę nastrojów, starając się oczywiście obserwować to co dzieje się w BL. Zobaczymy. Pozdrawiam.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~lds [77.254.63.*]
    osobiście moja wiara we wzrosty po sprzedaży dzialki oscylowały 50/50
    Coś tu jest kręcone i wyczuwam to bo jestem na papierze /z przerwami/ dosc długo.
    Jest wiele spolek na gpw gdzie info o takim zastrzyku gotówki wywolaloby euforie
    Trzeba by zbadac od strony prawnej jak to jest z NFI... co moze a czego nie...
    Blokowanie wzrostów musi mieć swój sens... Prezes napewno coś kombinuje... oby tylko nie chciał monnari przejąć ;-))) albo petrola hahaha a moze Czarnego kota ktos przejmie ???
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~plop [195.182.35.*]
    o przejęcie to się aż prosiło przed sprzedażą działki - nie wiem dlaczego JW nie kupił całego kota, nie sprzedał reszty aktywów a działka by mu została w gratisie... ale jak ma się słabych doradców to się się płaci... albo jak się nie ma za co przeprowadzić takiej operacji chociaż na to pewnie znalazłby się sposób...

Zresztą teraz zamiast działki jest kasa (obligacje JWC) więc w sumie nadal jest to bardzo atrakcyjny cel do przejęcia...
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [83.23.154.*]
    ale kto by mu oddał pakiet który dałby mu większość? przecież nik mu nie sprzeda po cenie giełdowej
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~plop [78.30.91.*]
    widomo ze nie po giełdowej - ale kolo 2 zł juz pewnie byloby juz sporo chetnych... a to dalej smieszna cena szczegolnie biorąc pod uwage że BLI ma 20 mln akcji
    co z tego, że cena jest śmieszna jak nikt kasy na stół nie chce wyłożyć
    marnie to widze... jak dla mnie - fundamenty są- ale biorąc pod uwagę to co dzieje sie w notowaniach - jest to Ś M I E Ć . Nie widze przyszłości. Tu juz nic lepszego nie wydarzy się. Przecież nie wierze, że zarządzający dołują kurs bo chcą komuś opchnąć udziały po cenie sredniej z ostatnich np 6 miesiecy...
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~plopl [78.30.95.*]
    ...no nie wiem czy to nie o cos podobnego chodzi... średnia cena obliczna jest tez np do ogłoszenia wezwania... ale nie wiem kto by sprzedał po tyle albo nawet troche wyżej...
    Śmieć... i nic tego nie zmieni..
    Jak spadnie do 1 pln - dokupie te kilka tysiecy i ze srednia ok 1,30 moze na wiosne 2013 sprzedam z zyskiem 10% :-)
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [82.145.209.*]
    Chyba czas dać sobie luz i pozbyć się ścierwa, nie ma co liczyć na padalca!!!
    Ktoś to jednak dzisiaj brał. Czyżby pod jutrzejsze wyniki ?
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~lds [178.36.36.*]
    Przed sprzedaza dzialki tez brali... 2 lata temu rowniez brali jak bylo po 3 zlote... I po zlotowce tez znajda sie amatorzy...
    Moim zdaniem idziemy jutro w górę. No, ale wyniki pokażą kierunek lepiej. Pozdrawiam.
    Wyniki ? Myślę ,że nastroje na rynkach przez pier. Grecje nie pozwolą wybić się kursowi padalca nawet gdyby wyniki były super!.Generalnie wszystko leci na ryj, tak będzie i ze zdechlakiem. Pozdrawiam ludzi silnej wiary i stalowych nerwów:-(
    Do nastrojów dodaj olewający stosunek do akcjonariatu tego specjalisty od opowieści na tematy dla spółki nieistotne. Np. PGNIG podał swoje wyniki przed dzisiejszą sesją a nasz prezesik pewnie jak zwykle przed północą.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [82.145.208.*]
    He o tym nie wspomniałem bo do tego już się przyzwyczailiśmy, do tego myślę że ktoś w coś gra i celowo dołuje kurs lub celowo nim manipulują? tylko kto? po co? i dlaczego? nie mam pojęcia, pewno za niedługo się dowiemy. Choć ja pewnie wysiąde bo na zdechlaka nie mam już nerwów!
    A jakie ma znaczenie czy raport podadzą rano czy o 23:55 ???
    Jesli spółka jest w zasięgu zainteresowania inwestorów to pora dnia podania bardzo dobrego raportu (jesli taki ma byc) nie gra większej roli... Gdyby podali w czasie sesji to co?? przez 5 minut byłoby +5% ??? haha
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [82.145.210.*]
    Może to i nie ma znaczenia kiedy i o której, ale chodzi o kompletny zlew i podejście do akcjonariuszy! , dla co niektórych priorytetem jest pisanie bloga a nie podawanie o czasie istotnych informacji na temat swojej spółki.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [78.8.93.*]
    dziwne rzeczy tu opowiadacie, teraz jest czas na kupowanie a nie na sprzedawanie
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [82.145.210.*]
    Żeby to była normalna spółka to może, ale tu nie ma nic normalnego łacznie z prez.....i całą resztą!
    http://www.newconnector.pl/scanmed-multimedis-kontynuuje-dynamiczny-rozwoj
    Forum zmarło tak jak i sam zdechlak , może już wszyscy z forum wywalili zdechlaka.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [78.8.217.*]
    ja nie sprzedałem, liczę na sprzedaż obligacji JWC na Cataliście i przeznaczenie jakiejś części kasy na wezwanie lub skup, a nawet gdyby tego nie zrobili to i tak papier mocno nie doszacowany kiedyś odbije
    smię twierdzić, że jest niewidzialna ręka , która ma na celu trzymanie kursu w ryzach na odpowiednim poziomie...
    zabawa trwa.. ja trzymam swój mały pakiet...
    zobaczymy co bedzie - czas pokaże... ciesze sie jedynie, że Bli jest marginalną częscią mojego portfela
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [78.8.217.*]
    a ja myślę że nadal wywala fundusz co to zszedł poniżej 5%, wywali i będzie gucio
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [82.145.211.*]
    Oby tak było jak piszesz, a mi to wygląda podobnie jak pisze ids , ktoś manipuluje kursem i nie pozwala mu się wybić a swoją drogą to dziś spore obroty jak na padalca no nie? Może wreszcie coś drgnie.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~lds [178.182.226.*]
    Moze jest tak jak piszesz... Jednak z tego co pamietam to Wandzel sprzedal-odstapil pewien pakiet bez ujawnienie ceny za sztuke altusowi... Nie wierze, zeby oddal np po 1 zl i byl mega stratny.... Wydaje mi sie, ze tu idzie o grubszy interes chocby na wzglad naszego spekulujacego prezesa... Przeciez prezes z mackiem znaja sie z VW...nie mylic z Volkswagenem :-) uwazam, ze obroty nie sa przypadkowe.... Mali by tego nie zrobili
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [188.47.189.*]
    No prezes nie popisał się zbytnio w W.V. nam nadzieje że w zdechlaku nie będzie miał tak błyskotliwych pomysłów. Myślę że coś się kroi i już niedługo się dowiemy co ,oby nie jakiś cudowny pomysł prezesa.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~lds [178.36.186.*]
    Jestem zdania, ze prezes jest szujką biznesową (mam nadzieje,ze na korzysc swoja i akcjonariuszy) ale nie kryminalistą.... chyba, ze wyciagnie na maxa kase za asset managment jak to robi do tej pory... to uznam, ze jest jedynie drobnym zlodziejaszkiem... :-)
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~brzozak [188.47.189.*]
    Myślę , że nie drobnym złodziejaszkiem a cwanym i motto ' jak kraść to miliony
    !!!
    jak jebać to tylko księżniczkę pasuje do niego jak ulał:-)
    ładne ssanie
    ssanie , ssaniem a kurs w miejscu
    na takie przerzucanie mozemy umówic sie na któryś dzien... tylko wolumen bedzie 10 razy mniejszy haha
    Trzeba uczciwie przyznać, że pomimo dziadowskiego zysku netto w I kw. br /moim zdaniem propagandowo klapa/., technicznie kurs zaczyna wyglądać coraz lepiej. Ze wskaźników dziennych, ADline pokonał ostatnie wierzchołki, MFI wskazuje na napływ kapitału, MACD nad średnią po sygnale kupna, RSI w okolicy 50 tu ?, STS pod poziomem 80 - też !!! No i te ostatnie białe świece przy zwiększonym obrocie - ewidentnie na +. Tylko jedno pytanie pozostaje jak dla mnie bez odpowiedzi. Kto i po co to kupuje ? Jeśli ktoś ma jakieś przemyślenia w temacie to będę wdzięczny za odzew. pozdr. moja@
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~rob [83.23.156.*]
    pod skup
    Ale beznadzieja, ciekawe do ilu zdechlak poleci do złotówki czy niżej?, a miało być tak pięknie!
    Szkoda gadać. Co się polepszy to się popieprzy, jak mawiał klasyk. Tu jednak trzeba mieć zdrowie.
    Swoją drogą gdyby dawali zniżki np. na usługi medyczne dla swoich akcjonariuszy, to kto wie, może do 0,5 wk jeszcze za naszego życia byśmy doszli. A gdyby tak znizki na Gontyniec to może i do 1,0 wk.
    He he dobre, bardzo dobre:-)
    Chyba papier już się przestał trzymać, wszystko leci na ryj.
    Jeśli ktoś sprzedaje na korekcie 0,618 co odpowiada 1,25 pln, to albo jest mocno zdesperowany albo nie ma pojęcia o analizie technicznej w odróżnieniu od tego co kupił. Druga sprawa to dopiero czas pokaże kto miał rację.
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [78.8.209.*]
    to jakiś psychopata tak wciąż sypie
    No, to chyba koniec paniki na giełdach. Na razie lekkie odbicie, ale wszystko wskazuje, że do wyborów w Grecji mamy chwilę oddechu. Moja prognoza - jak papier pójdzie do 1,40 zł to i zaatakuje wyższe poziomy. Odpowiedź jeszcze w tym tygodniu.
    Zarysowałem oczywiście scenariusz optymistyczny :). O tym drugim wolę nie myśleć.
    Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy.
    Odpowiedz jeszcze w tym tygodniu...haha
    Czekamy tydzien po tygodniu a kluczowych ruchów brak wiec nie wiem dlaczego akurat w tym tygodniu
    Rozumiem, że to śmiech przez łzy :). Więcej wiary!
  • Re: Papier mocno się trzyma Autor: ~nifek [83.23.171.*]
    prezes mówił w CNBC że REBEL ONE sprzedany w całości w 2 miechy, to chyba spory sukces
[x]
SOHODEV -8,10% 0,39 2025-10-08 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.