"W związku z powyższym Zarząd, przy uwzględnieniu aktualnej sytuacji na rynkach akcji oraz bieżącej wyceny Emitenta, rozważa kontynuowanie skupu akcji bezpośrednio na rynku NewConnect". "Skup akcji został wykorzystany w 67,92%".
Teraz spekulacja(obniżanie kursu) nie będzie atrakcyjna - 0,10 za akcje już nie będzie.
Kto czeka się nie doczeka. Kto tak pisze to bzdury pisze.
A ja sobie czekam nie na 0,10 a na 0,50
powtarzam 0,50.
teraz 11,11% zysku oby tak dalej i 0,50 się pojawi. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Pozdr.
Dnia 2012-05-04 o godz. 13:59 ~pl21 napisał(a):
> W związku z powyższym Zarząd, przy uwzględnieniu
> aktualnej sytuacji na rynkach akcji oraz bieżącej wyceny
> Emitenta, rozważa kontynuowanie skupu akcji bezpośrednio na
> rynku NewConnect". "Skup akcji został
> wykorzystany w 67,92%
żeby coś kupić trzeba mieć pieniądze :))
bo akcje niby skupione były wymienione na obligacje, spólka nie zapłaciła za nie ani grosza!!
Dobrze gadasz niestety w kasie pustki a juz niedlugo trzeba będzie płacic odsteki od obligacji Komunikat dobry dla ubrania leszczy i tyle Obstawiam w poniedziałek powrót na poziomy 17-18 gr
Widac ze sie nic nie znacie, a pan ryszard juz dopiero co poszedl na mdev i jest w plecy a gdyby trzymal novainv bylby do przodu jak widac skakanie po spolkach nie poplaca chyba co innego skakanie z zyskiem - % skladany.. chociaz mysle ze mdev moze jeszcze sporo wzrosnac - kwestia czasu(jest tam szansa ze dla Patrowicza emisja skierowana..)
Mowicie ze zleci w pon.? to niech zleci mi to wisi i tak trzymam do duzo wyzszej wyceny(godziwej) a nie smiesznej jak ta obecna na NC, osobiscie bym sie ucieszyl jeszcze ze spadku kursu gdyz mam jedynie polowe kasy w novainv a chce miec 100% w novainv czekam aby jak mi jeszcze pewne spolki odbija(moze jeszcze dzis a jak nie to w przyszlym tygodniu) i dobieram za calosc novainv i bede se czekal chocby rok az wzrosnie(choc mysle ze znacznie krocej, moze nawet kwestia 1tygodnia).. :)
A wiec lada dzien puszcza kolejne info zeby sie znow zapisywac i podawac ceny w granicach od 60 gr do 3zl bo w tej cenie znow zbierac beda - wybiora najkorzystniejsze ofery czyli kto da 60gr to moze za tyle sprzeda novie chyba ze zaproponuja obligacje im zamiast kasy jak to niby innym zaproponowali?(tego nie wiem bo nie bralem wczesniej w tym udzialy) ale to i lepiej ze obligacje wciskaja ludziom zamiast kasy, bo kasa im sie bardziej przyda w firmie. A 1,6mln akcji bedzie mniej(moga je umorzyc) jesli tak zrobia to beda jeszcze bardziej atrakcyjne wskaniki c/wk i c/z choc i tak na dzis dzien mamy najlepszy wskasnik c/wk na calym Newconnect i jeden z lepszych na GPW. Ja tam czekam kiedy sprzedadza Opennet jakiemus inwestorowi wtedy w krotkim czasie kurs przekroczy 1zl jak dostana z 10baniek za te spolke, a kapitalizacja calego novainv teraz to ok 2,5mln zl - smiesznie niska wycena :)
Wartość rynkowa 2.80( mln zł)
Wartość księgowa 17.64 (mln zł)
---
Ci z Nov powinni skupować to będzie super.
Z pewnością dla nich cena akcji jest bardzo atrakcyjna więc co - skup.
Już czekam na poniedziałek - jak wrócą inni chętni.
A może jeszcze jakieś inne infa będą.
Dnia 2012-05-04 o godz. 15:42 ~pl21 napisał(a):
> Wskaźnik cena / wartość księgowa wynosi 0,16
Wartość
> rynkowa 2.80( mln zł)
Wartość księgowa 17.64 (mln zł)
> ---
Ci z Nov powinni skupować to będzie super.
Z pewnością
> dla nich cena akcji jest bardzo atrakcyjna więc co - skup.
chłopcze widzę że nie jesteś w temacie bo oni właśnie uciekają a nie kupują
tu masz komunikat:
oj vulture widze ze znowu starymi infami sprzed miesiaca chcecie zanizyc kurs spolki hehe juz nie macie co wymyslac nic nie daja wasze wpisy na spadki jak widzisz, na sile jeszcze probujesz uwalic kurs by taniej dobrac od leszczy. Jest jedna rada ale ryzykowna chcesz uwalic kurs to kup duzo akcji novainv a pozniej wysypuj sie po coraz nizszych poziomach i tak o to zanizysz moze nawet do 10gr - ja wtedy sobie dokupie od Ciebie tanie akcyjki, a Ty moze jeszcze tez nazbierasz wiecej akcji na tym poziomie od leszczy :D i za jakis czas spolka odbije min. do 40gr i zarobimy i wszyscy beda happy :D poza leszczami co oddali w dolku oczywiscie hehe ;)
ps. polecam tez Hefal spolka tez ma dobre wskazniki choc nie az tak niski c/wk jak novainv ale za to c/z ma ok 5 przy dzisiejszym spadku dobralem troche przed chwila tamtej perly na -20% za jakis czas odbije chociaz 50% bedzie na wiecej akcji naszej perly - novainv(mam nadzieje w jeszcze dobrej cenie najlepiej ponizej 20gr jeszcze dobrac to bym sie cieszyl bo to promocja, niektorzy zrozumieja za jakis czas) dzieki i pozdro Jacek :)
a mi to info się nie podoba i już wyjaśniam dlaczego piszą ze mają zamiar skupować z rynku lepiej by brzmiało jakby napisali ze skupili tyle a tyle akcji z rynku po takiej a takiej cenie a tutaj zawsze piszą ze coś chcą zrobić ale nic nie robią z tego co piszą
oj nie zapewniam Cie ze to nie ja jestem jacek z grochowa, chociaz on tez wie jakie spolki dobre i kiedy nalezy je kupowac.
Bylem z nim m.in: na aerfinanse kupujac zaraz po infie o dotacji na 14mln zl bralem za 25gr, a sprzedalem po 60 i 61gr - pisalem wtedy na forum bankier pod nickiem Inwestor - idzie sprawdzic, pisalem kiedy kupilem i kiedy sprzedalem. pozdro :)
leszcze a kto a nawet jak sam Bartel to co z tego(moze ma klopoty finansowe jak kiedys Wiaderek ktory wywalal Ponarfeh jak niby nabral akcje za kredyt, tylko ze tak spadlo o wiele wiecej..) Spolka i tak urosnie za jakis czas bo jest o wiele wiecej warta niz obecna wycena na NC :)
Na razie jest prowadzone dochodzenie przez KNF, o czym spółka została poinformowana.
Jeżeli doszło do naruszenia obowiązków informacyjnych... to kara-mustafa :)
może kilkakrotnie przekroczyć wartość giełdową spółki...
a jest kilka osób, które są gotowe wyłożyć całkiem ładną gotówkę za tą spółkę :)
jak ktos łamie obowiązek informacyjny i to nie z roztargnienia tylko z premedytacją tylko po to aby ogłosić sprzedaż akcji tuż po podpisaniu umów o zamianę akcji na obligację, to kara musi być ale nie łudził bym się że będzie to wiele milionów ale nawet 200-300 tyś zł. pan Prezesik-oszuścik na pewno odczuje, bo widać że to golas.
a złamał i tu nie ma czego badać, oni czują się na tyle bezkarni że nawet w komunikacie napisał daty z których jasno wynika że złamał. Doszło do tego że koleś w rzeczy samej informuje oficjalnie: "macie tu info ochłap że sprzedałem sobie akcje kiedyś tam, terminy mnie nie obowiązują a knf mam w dupie"
no to zobaczymy, bo mi KNF przysłał oficjalne pismo w tej sprawie i za 2-3 miesiące będę znowu domagał się informacji na temat jak zakonczyła się procedura sprawdzająca!!!
Jeśli chcecie spotkać się na fajnym forum – StockClub.pl - dopiero startuje, a chciałbym mieć tam z kim pogadać : D Fajną opcją jest stworzenie grupy inwestorów, bo tutaj cały lud ma głos, aż ciężko znaleźć opinie ludzi, którymi jestem zainteresowany... Tylko wewnątrz grupy wymieniacie się linkami, filmami, analizami itd. Naprawdę świetna sprawa. Możliwość prowadzenia bloga i portfela inwestycyjnego. Wszystko oparte o społeczność inwestorów. Korzystam z bankiera, ale dostrzegam tutaj pewne mankamenty... Zbierzcie znajomych inwestorów i jazda!