Nikt sie nie czepia po prostu stwierdzam fakty.Mogą miec i 300mln zł zysku ale dopóki jest likwidacja to wszystko możliwe łącznie z zejsciem z notowan ale jak będzie układowa to wtedy co innego.
Masz racje ze jak bedzie uklad to bedzie drozej tylko najpierw musi do niego dojsc a zeby tak sie stalo to wpierw sedzia musi zmienic tryb postepowania z likwidacji na ukladowy bo narazie jest likwidacja.co gorsze ktos podtrzymuje kurs ale niewiele zdziala bo kurs i tak spadnie zwlaszcza gdy bedzie sie zblizal termin wypadu z gieldy.zmiana na ukladowa jesli bedzie to zapewne w pazdzierniku a sam uklad jesli do niego dojdzie styczen luty a ja nie mam zamiaru kisic tu kasy ponad pňl roku bo inne okazje czekaja.
nawet mi sie nie chce dyskutowac!!!
Qrwa te twoje wywody sa normalnie z kosmosa!!tezy mnie zabijaja a argumenty miazdza!!!!
idz syny ta droa a dojdziesz do alberta-)
Nie mňw do mnie synku nie jestes moim ojcem.ubrales sie w papier to go pokisisz troche bo od srody papier na 2fiksy idzie a to oznacza ze kupie taniej jak mi sie zechce oczywiscie.narazie popatrze jak opadnie pod wlasnym ciezarem w okolice 7 groni.przypomne sie ale ty juz nie bedziesz mial odwagi zeby odpisac
max czy ja gdzies napisalem ze nie bedzie tych twoich 7 groszy??moze warto nauczyc sie czytac ze zrozumieniem!!
pozwolilem sobie na ocene twojego toku rozumowania i przedstawilem swoj
i jeszcze tylko raz powtorze ze trzeba byc kompletnym laikiem zeby pisac ze kurs zacznie rosnac dopiero po ukladzie !!!tak cos tam bedzie roslo tylko z jakiego poziomu-)a juz pisanie ze ktos obecnie stara sie trzymac kurs jest poprostu zenujace-)
Ja nie napisałem że będzie rosło po układzie.Chodziło mi o to że sam fakt iż będzie głosowanie nad układem może spowodaowac wzrosty ale to nie jedyny powód wzrostów.Jesli znajdzie sie jakis inwestor to wtedy może ruszyc.Narazie przygląda sie IDM tylko ze żadnych konkretów nie ma.Spółka ma czas do 15 września żeby przygotowac plan restrukturyzacji spółki a ja nie uważam że zrobią to dużo wczesniej raczej będzie to pózniej.Jak dobrze pamiętam to gdzies pod koniec pażdziernika mija 6 miesięcy od dnia uprawomocnienia sie postanowienia o lokwidacji spółki a wtedy koniec notowan spółki.Jeśli uda im sie zawrzec jakies porozumienie sporo wczesniej to może bedą wzrosty wczesniej ale jeśli będa zwlekac do ostatniej chwili to akcje będą parzyc a wtedy niestety może byc ostra przecena no i nie wiadomo jeszcze czy sędzia zmieni na układową.Powiem ci szczerze że na takich bankrutach można sporo zarobic tylko problem w tym że lepiej jak jest upadłosc układowa bo wtedy wiadomo że zmierzają do głosowania nad układem co może dac wzrosty a dopóki jest likwidacja to nigdy do konca nie wiadomo co może sie wydarzyc.Kupując teraz jest ryzyko bo jak papier spadnie na 7 groni załóżmy a potem odbije sie na 10 to ten co kupi po 7 zarobi sporo ale ty biorąc po 14-15 jestes dalej na stracie.Moim zdaniem za wczesnie na inwestycej w tą spółke ale kto inwestuje to chyba wie jakie ryzyko ponosi.Pozdrawiam
powiem tak mnie 30% nie interesi w takich sytuacjach mysle ze 500 -1000% od dolka 0,1pln to jest real wiec czy bedzie 10 czy dla mnie jest to bez znaczenia
co do reszty to oczywiscie mozna polemizowac natomiast ja bede obstawac przy stanowisku ze idm jezeli tylko kase ma to na 100% wejdzi bo tu jest i potencjal i bare!!!!!baniek do odzyskania-patrz sreata -)
Viob ma rację. W spółce jest potencjał tylko , że wcześniej była źle zarządzana.
należy zauważyć, że Biber po wywaleniu akcji przy kursie około 0,23-.0,25 zmniejszył zaangażowanie , a potem przy kursie 0,10-0,12 jego stan zwiększył się. Zauważcie, że przy 0,10-011 było obrotu ponad 7 mln papiera. ktoś to musiał skupować i pod coś. Co niektórzy wiedzą co się będzie działo. Nie po to by zarobić marne 100-200 % tylko dużo więcej.
Ostatni Raport fakt, że wskazywał starte około 60 mln, ale zauważcie , że zobowiązania długoterminowe spadły prawie do 2mln z prawie ponad 40 mln. Tym bardziej , że syndyk chyba wie co robi. Podoba mi się jego podejście i natychmiastowa rekcja na zagrożenia. Po tygodniu od jego wejścia zarząd poleciał ze spółki, a od tej pory regularnie napływają komunikaty, nie tak jak było kiedyś.
Ja jestem dobrej myśli. Nie oczekujcie, że wzrosty nastąpią z dnia na dzień, ale tak czy inaczej liczę tu na mniej niż 1 zł. ( i to jeszcze w tym roku).Proszę zapamiętajcie ten post. Cierpliwi będą wynagrodzeni, ale tylko cierpliwi.
Również pozdrawiam ciebie Viob i tych myślących. Jeśli chodzi o IDM to musi mieć kasę , jeśli zdecydował się zainteresować spółką. Według moich przeliczeń Biber może mieć średnią około 0,50-0,60 zł. Tak więc pomyślcie tak czy inaczej tą średnia z procentem musi osiągnąć przy obecnym kursie 0,13 zł. Bibrowski jest jednym z głównych udziałowców. Nie pozwoli sobie na tak ogromną stratę. Oni skorzystają , a przy tym maluczcy, jeśli będą cierpliwy.
Zażalenie dowodzi też, że po niekorzystnej dla siebie decyzji sądu zarząd DSS nie zasypiał gruszek w popiele. W ciągu tygodnia nie tylko przeprowadził walne, które uchwaliło emisję akcji za 38,8 mln zł, wybrało nowego prezesa (Mariusz Roman, ostatnio wiceprezes Miraculum) i członków rady nadzorczej (związani z DM IDMSA Rafał Abratański i Piotr Derlatka), ale zrobił znacznie więcej. Do wierzycieli zarząd DSS wysłał e-maile z informacją o przygotowywaniu zażalenia i z prośbą o poparcie tych starań.
Rezultat? Oświadczenia „za układem” podpisało i odesłało prawie stu wierzycieli, m.in. Bogl a Krysl, Orlen PetroCentrum, PwC Polska, wójt Dzierżoniowa czy burmistrz Piławy Górnej.
W sądzie giełdowa spółka złożyła też „listy poparcia” 145 pracowników i NSZZ „Solidarność”, a także obligatariuszy — głównie Polskiego Banku Przedsiębiorczości i funduszy Idea TFI z grupy IDMSA. Krakowski broker, wierzyciel DSS na ponad 850 tys. zł, przesłał też oświadczenie o poparciu układu, ale i zobowiązał się „podjąć działania zmierzające do zagwarantowania emisji akcji lub obligacji spółki do wysokości 15 mln zł”.
Z kolei największy wierzyciel DSS — Kredyt Bank zapewnił, że przy zmianie opcji upadłości „rozważy objęcie wierzytelności banku układem pod warunkiem uwzględnienia szczególnej pozycji banku wynikającejz ustanowionych zabezpieczeń”.
Jest w tej chwili likwidacja i narazie spółka musi przygotowac plan restrukturyzacji a dopiero wtedy może sędzia przychyli sie do upadłosci ukłądowej po drodze moga byc jakies drone podbitki ale nie liczcie że w tym roku zobaczycie 1zł.Ta spółka zapewne da jeszcze zarobic ale w naszym dzikim kraju procedury upadłościowe i wszelkie sprawy sądowe trwaja bardzo długo więc nie liczcie że za miesiąc będzie układ bo to nierealne,może jak zrobią ten plan restrukturyzacji do września to sędzia zmienia na układową a potem na układ trzeba czekac średnio 4-6 miesiecy więc raczej nie w tym roku spółka wyjdzie na prostą ale po drodze jakies drobne podbitki będa.Pozdrawiam
Juz ja znam IDM i jego zagrywki zapewne wymyślą jakis warunek od którego będzie uzależniona ich inwestycja np.Przegłosowanie układu i wtedy nawet info o tym że mogą wejśc nic nie ruszy.Poczekaj a sie przekonasz jakie sztuczki ma IDM.