• KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~jerzy 456 [95.41.141.*]
    Bo nie ma szans na odzyskanie pieniędzy za tą kopalnię.
    Taką informację podali dziś w Panoramie (TVP2) i nie mówił tego dziennikarz.
  • Re: KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~RE [83.30.225.*]
    ciekawe jak? Z hipoteka kredyt banku?
  • Re: KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~jerzy 456 [95.41.141.*]
    KB ma hipotekę na Pilawie bo SP mający cały czas 15% nie zgodził się na zastawienie kksm.
    Mówiła to pani ze skarbu państwa ale nie dojrzałem w jakiej randze.(sorry przegapiłem)
    Może w necie gdzieś będzie wisiała dzisiejsza panorama .ale to pewnie trochę trzeba poczekać.Pewnie też powtórzą w jakimś dzienniku.(TVP2)
  • nie KKSM tylko KSS Złotoryja Autor: ~olo [178.181.82.*]
    nie kksm tylko KSS Złotoryja, druga spólka na ktorą skarb panstw apodpisał umowę z dss
  • Re: KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~jurek 123 [78.8.219.*]
    Tak Jerzy,

Kielce wracają do SP bo tam są silne związki zawodowe i zakłady z 130 letnia historią.

Tylko Piława zostanie z DSS, KSS Złotoryja też pewnie wróci do SP.
    W Złotoryi dawne jeleniogórkie, tam to już tylko psy szczekają doopami, wszystko w ruinie.

tak więc kiszonka będzie wkrótce po 50-70 groszy

az do potwierdzenia likwidacji
  • Nie sądzę, aby szybko KKSM wróciły do Skarbu Państwa Autor: ~DSS-Old-Trader [37.30.122.*]
    Myślę, że nie ma podstaw, aby KKSM wróciło do SP tylko dlatego, że upadł DSS.
    Należność wobec SP z tyt. prywatyzacji będzie miała wysoki priorytet w masie upadłościowej. Te pieniądze wraz z odsetkami bezdyskusyjnie należą się Skarbowi Państwa i będzie miał do nich prawo przed bankami i obligatariuszami. Nie martwcie się o SP, bo tam siedzą mądrzy ludzie i SP wyjdzie na pewno na swoje. Jeśli nawet teraz KKSM nie ma pieniędzy, to wkrótce one się pojawią, bo wydobycie trwa.
    Sądzę, że obecnie w interesie SP jest odzyskanie gotówki, a nie firmy. Po co im firma z tak silnymi związkami. A gotówka, nawet jeśli jej nie ma obecnie, to pojawi się wkrótce.
    Ww. poglądy są tylko moje, a sprawa jest dyskusyjna.
  • Re: KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~jurek 123 [78.8.219.*]
    już wkrótce prokuratura powinna się wypowiedzieć w sprawie KKSS

z tego co słyszałem to ponoc wzieli sie ostro do pracy bo SLD depcze po piętach i trzeba coś z tym zrobić aby wyciszyć sprawę.

Ale PIS i SLD nie popuszczą tak więc bedzie pewnie nowa komisja sejmowa

szkoda tego Nowaka, bo chłopaka wystawili jak zająca i rudy go będzie musiał odstrzelić

• Re: KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~Marcin [95.160.110.*]
    No to w poniedziałek zwała na 90 groszy!!!!!
  • Re: KKSM wraca do skarbu państwa Autor: ~rob [195.116.70.*]
    Panowie mylicie kopalnie.W panoramie rzeczniczka MSP powiedziała , że do skarbu państwa wracają Kopalnie Surowców Skalnych w Złotoryi które nawiasem mówiąc nigdy do DSS nie należały bo należność za nie została uregulowana pomimo wyroku sądowego.Dziwna ta mowa MSP.Chcą się chyba wykręcić od odpowiedzialności za tą pozbawioną sensu prywatyzację.
[x]
DSS 100,00% 0,04 2015-09-10 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.