• nie chca po 4 to moze byc tragedia Autor: ~daniel [93.154.159.*]
    j/w
  • Re: nie chca po 4 to moze byc tragedia Autor: grimow [89.174.216.*]
    Tragedia to tutaj jest od roku... Powiedz ludziom co mają średnią powiedzmy 20gr, że nie jest jeszcze źle :D. Ja tak myślę że kilka okazji do pompowania kursu, a nikt tego nie zrobił... Cały czas raczej ktoś pilnuje żeby przypadkiem nie poszło w górę... Wczoraj, przedwczoraj miało okazję zamknąć się na 5gr, jednak na fiksa, wyzerowano kurs jakimiś śmiesznymi pakietami po kilka tysięcy... Nie tak się sprzedają ludzie którym zależy na wywaleniu śmiecia....
  • Re: nie chca po 4 to moze byc tragedia Autor: ~OBSER [83.9.92.*]
    Myślę podobnie. Mam wrażenie że dzisiaj ktoś przewala akcje. Dużo akcji poszło po 4 gr., a jakoś nie widać żeby po stronie S ustawiały się jakieś większe pakiety.
  • Re: nie chca po 4 to moze byc tragedia Autor: ~tomi [93.105.65.*]
    ktoś celowo zaniża i przewala z konta na konto , ryzykowny gracz ,może dużo stracić ,...
    ..ja dobieram po4 i czekam na 3 ,
  • Re: nie chca po 4 to moze byc tragedia Autor: mario2764 [89.78.162.*]
    W ostatnim roku wielokrotnie widziałem przewalanie akcji z wora do wora, jednak transakcje odbywające się ostatnio na poziomie 0,05-0,04 nie noszą znamion takich działań (po pierwsze, zbyt małe obroty; po drugie, wyrzucana ilość jest większa od zbieranej). IMHO w optymistycznym scenariuszu drobni akcjonariusze wycofują kapitał z nadzieją na odrobienie na innych spółkach, których wyceny po ostatnich spadkach stały się atrakcyjne, natomiast w pesymistycznym występuje zawieszenie notowań i wycofanie spółki z rynku, a wyrzucanie akcji na coraz niższym poziomie jest próbą zdążenia z uratowaniem reszty kapitału. Oczywiście jest też trzeci scenariusz, w którym szwajcarski inwestor przyjeżdża z walizkami pełnymi pieniędzy i zaczyna budować co najmniej kilka domów opieki (chociaż równie dobrze, jak w to, można zacząć wierzyć w jednorożce, bo jak na razie nie wiadomo nawet, czy Ratikon ma osobowość prawną).
  • Re: nie chca po 4 to moze byc tragedia Autor: ~jasne [81.219.200.*]
    Mario jeżeli jest pesymistyczny scenariusz to dlaczego wolumen jest mały?? Przy takim scenariuszu powinien byc coraz większy ponieważ większa ilosc akcji jest wpuszczona w rynek/ulicę, a zakładając że mamy ok 40% freeF. daje nam ok 160 milionów potencjalnych akcji w obrocie, w "miękkich"rękach które reagują spontanicznie, nerwowo. Po drugie dlaczego akcje spółki miałby być wycofane z rynku, ze względu na Smolenia o którym pisałeś po poprzednim walnym Pan"S" jak super men;)) lub Karkosików?? Z tego co widać to Nalepa próbuję sie oczyścić i udaje poszkodowanego ale fakt bardzo szybkiej sprzedaży odzyskanych akcji może być dowodem na to ŻE WOLI NIE BYĆ WŁAŚCICIELEM spółki. No ale jak sie bierze udział w takich wałkach, machlojkach, oszustwach to nie ma co sie dziwić.
[x]
SERENITY -25,00% 0,03 2012-07-04 16:27:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.