Tragedia to tutaj jest od roku... Powiedz ludziom co mają średnią powiedzmy 20gr, że nie jest jeszcze źle :D. Ja tak myślę że kilka okazji do pompowania kursu, a nikt tego nie zrobił... Cały czas raczej ktoś pilnuje żeby przypadkiem nie poszło w górę... Wczoraj, przedwczoraj miało okazję zamknąć się na 5gr, jednak na fiksa, wyzerowano kurs jakimiś śmiesznymi pakietami po kilka tysięcy... Nie tak się sprzedają ludzie którym zależy na wywaleniu śmiecia....
Myślę podobnie. Mam wrażenie że dzisiaj ktoś przewala akcje. Dużo akcji poszło po 4 gr., a jakoś nie widać żeby po stronie S ustawiały się jakieś większe pakiety.
W ostatnim roku wielokrotnie widziałem przewalanie akcji z wora do wora, jednak transakcje odbywające się ostatnio na poziomie 0,05-0,04 nie noszą znamion takich działań (po pierwsze, zbyt małe obroty; po drugie, wyrzucana ilość jest większa od zbieranej). IMHO w optymistycznym scenariuszu drobni akcjonariusze wycofują kapitał z nadzieją na odrobienie na innych spółkach, których wyceny po ostatnich spadkach stały się atrakcyjne, natomiast w pesymistycznym występuje zawieszenie notowań i wycofanie spółki z rynku, a wyrzucanie akcji na coraz niższym poziomie jest próbą zdążenia z uratowaniem reszty kapitału. Oczywiście jest też trzeci scenariusz, w którym szwajcarski inwestor przyjeżdża z walizkami pełnymi pieniędzy i zaczyna budować co najmniej kilka domów opieki (chociaż równie dobrze, jak w to, można zacząć wierzyć w jednorożce, bo jak na razie nie wiadomo nawet, czy Ratikon ma osobowość prawną).
Mario jeżeli jest pesymistyczny scenariusz to dlaczego wolumen jest mały?? Przy takim scenariuszu powinien byc coraz większy ponieważ większa ilosc akcji jest wpuszczona w rynek/ulicę, a zakładając że mamy ok 40% freeF. daje nam ok 160 milionów potencjalnych akcji w obrocie, w "miękkich"rękach które reagują spontanicznie, nerwowo. Po drugie dlaczego akcje spółki miałby być wycofane z rynku, ze względu na Smolenia o którym pisałeś po poprzednim walnym Pan"S" jak super men;)) lub Karkosików?? Z tego co widać to Nalepa próbuję sie oczyścić i udaje poszkodowanego ale fakt bardzo szybkiej sprzedaży odzyskanych akcji może być dowodem na to ŻE WOLI NIE BYĆ WŁAŚCICIELEM spółki. No ale jak sie bierze udział w takich wałkach, machlojkach, oszustwach to nie ma co sie dziwić.