Witaj Chłopie, a co sadzisz w obecnej sytuacji o Spółce z NC ITX INVEST REMEX S.A. ???
Jej sytuacja sie poprawia, wyniki coraz lepsze, niski free float, weszła na nowe rynki,rumunia i bułgaria niebawem. Do tego szykuja fuzje, przejecie innej Spółki , a na przełomie listopada i grudnia tego roku przejscie na Główny parkiet GPW z NC. Wszsytko to w tym roku, do tego infa o nowych kontraktach, moze warto przy obecnej niskiej cenie wejsc???z góry dzieki za odpowiedz,pzd
Miło, Japa, że nareszcie ze mną normalnie rozmawiasz... :)))
Nie mogę Ci, niestety, pomóc w tej sprawie, gdyż średnie obroty sesyjne na tej spółce to naście tysięcy złotych. W związku z powyższym troszkę szkoda czasu na jej analize, gdyż potencjalny zysk z niej będzie niewielki...
Inaczej mówiąc: nie da sie kupić na tyle dużo akcji, aby odczuć, że się na nich zarobiło, no chyba, ze skoczy o 200%... Ale w takie cuda przy dzisiejszej koniunkturze na GPW, a tym bardziej C - nie wierzę...
dzieki za odpowedz, ale z twoim kapitalem to i 300% moglaby pojsc w gore:) jakby troszke skupil tak do 60 gr reszte zrobi ulica, oni beda brac jak pojdzie powyzej 1zl, a wtedy masz ponad 300 % zarobku:) przemysle to, aha, i nawet obroty sie zwieksza:)))pzd
Dmuchanie balona powoduje, że ktoś musi potem na nim stracić. Wolę kupić spółkę niedowartościowaną, która kiedyś odbije do swojej normalnej ceny, niż zakupić coś, co już jest bardzo dobrze wyceniane, po to tylko, aby spekulacyjnie to wywindować pod niebiosa.
Takim balonem jeszcze niedawno był Pronox, jak pamiętasz...
A teraz takie rzeczy to tylko u Patrowicza... :)))
witaj, hmmm nie rozumiem jednego, z twojego tekstu:
"Tyle tylko, że ja nie chcę w ten sposób zarabiać.
Dmuchanie balona powoduje, że ktoś musi potem na nim stracić." oczywiscie to jest tylko wyrwanie z kontekstu, ale zastanawiaja mnie słowa, ze ty niechcesz w ten sposob zarabiac i ze dmuchanie balona powoduje ,ze ktos musi potem nna nim stracic, tak?? a jaka jest roznnica czy ktos na nich stroci przed nadmuchaniem ich czy po nadmuchaniu???, bo jesli akcje zalozmy sa warte 50 gr i spora czesc je kupi w tej cenie a pozniej zleca one do 20 gr, to ktos stracicl przed nadmuchaniem balona, a te same akcje pojda z 20 gr na 80 gr, i zrobia wszyscy jesli sa madrzy, i odpowiednio szybko sprzedadza, a straca oczywiscie tylko ci co zgasili swiatlo i kupili na gorce czyli po ok 80gr jesli kurs czyli balon nadmuchany spadnie na 30 gr. ja po tym przykladzie widze mozliwosc duzych zarobkow lub duzej straty w zaleznosci kto w jakim miejscu kupowal akcjie. ale dzieki chłopie za odpowiedz. a SITE z NC Cie interesuje???