Takiego spadku to sie nie spodziewalem. Jak sprzedawalem po 24gr, to mialem watpliwosci, czy robie dobrze, ale teraz widze, ze to byla sluszna decyzja.
nie ma wielkiej wyprzedaży, w zasadzie to tak jakby mieliło się ciągle te same 100 tysięcy papiera - ktoś kupi 5k, za chwilę spanikuje i sprzeda punkt niżej ale dla wykresu nie ma to żadnego znaczenia. przynajmniej będzie na czym kreślić kreski..
a Garwol dalej siedzi i zawija w te sreberka :))))))))))
moderator tez ma ssi i juz mu odwalilo i nie wieco wycinaC Z FORUM. OPANUJ SIE CHLOPIE!!!
napisalem ze niezłe baty.ale glowa do góry do 0,01 jeszcze daleko.
o_z_kreska trzeba bylo wziąc kase za rekomendacje na 0,15. nie spodziewalem sie tego.
Dnia 2012-04-23 o godz. 12:31 oilman napisał(a):
> Takiego spadku to sie nie spodziewalem. Jak sprzedawalem po
> 24gr, to mialem watpliwosci, czy robie dobrze, ale teraz
> widze, ze to byla sluszna decyzja.
tak tu już się pojawiła panika na wskaźnikach można zaobserwować wyprzedanie jakiego tu jeszcze nie była ale AT na tak mało płynnym papierze różnie działa
Przez ostatnie pare miesiecy kurs spolki spadl drastycznie. Momentami cena akcji wynosila 15gr, cena emisji pracowniczej. Musi byc cos na rzeczy, ze tak sie dzieje.
Pare miesiecy temu pogonilem wszystko po 24gr, a teraz zastanawiam sie czy aby nie warto zaczac powoli kopowac z powrotem, bo kurs spadl do historycznych poziomow.
Jedyne co mnie wstrzymuje to sprzeczne informacje z fimy. Z jednej strony perspektywa podpisania przez firme mega kontraktu, a z drugiej strony nie rozliczona strata i anulowany kontrakt.
Mam nie lada dylemat czy zaryzykowac, bo moze byc taniej, czy juz taniej nie bedzie i zaczac zajmowac pozycje???
Wszystko wskazuje na to, ze bedzie znacznie gorzej w przyszlym roku, jezeli chodzi o budowlanke, a tym samym kontrakty dla SSI.
Oczywiscie nie jest to wina SSI tylko otoczenia rynkowego, w skali krajowej i europejskiej, w jakim obecnie musi funkcjonowac firma.
Nie przywiduje oczywiscie bankructwa firmy, ale w swietle przyszlych potencjalnie negatywnych wydarzen, kurs akcji moze zawitac w okolice 10gr, albo i nizej.
Jak sprzedawalem po 24gr to mialem zamiar odkupic po 18gr. Niestety inwestycja, w ktora wszedlem rowniez doluje, jak prawie wszystko inne na NC:)
Wiec, z odkupem bede musial poczekac, do czego mi sie zbytnio nie pali, bo jest szansa, ze odkupie po 10gr.
Ja nie jestem zadnym przepowiadaczem, tylko stwierdzam fakty. Faktem jest, ze Kraje Strefy Euro beda musialy wykupic w przyszlym roku obligacje na niebagatelna kwote 1 biliona euro!!!
Juz teraz Strefa Euro ma problemy z finansowaniem dlugu, a co dopiero w przyszlym roku.
Napewno Polska gospodarka ucierpi z tego powodu, na zasadzie naczyn polaczonych.
Niestety ida czasy, ze nawet najlepsze zarzady spolek nic nie poradza na to co przychodzi z zewnatrz.
Nadchodzi ekonomiczne tsunami i SSI nic na to nie poradzi.
Gra pod eurogedon jest modna. Sytuacja w Europie nie jest różowna i ta kwestia jest bezdyskusyjna. Grecja w ciągu 200 lat bankrutowała już 5 razy :)
Generalnie sytuacja przypomina cykl z lat 2001 - 2003, gdy upadła część ówczesnych liderów, a na duże spółki wyrosły mniejsze podmioty. Od 2004 roku Erbud i Unibep zwiększyły przychody 8 krotnie.
Zakłada się że rynek budowlany skurczy się w 2013 roku o prawie 8% oraz że odbije się 2014 8,9% - fundusze z UE na lata 2014 - 2020.
Jak tak na nich popatrzeć to są taniej wyceniani niż konkurencja