A pisałeś i miałeś rację.
Powiedz tylko dlaczego akurat 6gr?
Po 7 opłaca im się sprzedawać a po 6 już nie ?
Zapewne te akcję objęli za darmo.
Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego nie zrobią podbitki na 50gr i wtedy mogliby sie wysypywać....
bo tutaj nikt sie nie wysypuje.Przecież pisze że akcje zostały sprzedane w wyniku umowy cywilnoprawnej to znaczy że przniesione na kogoś innego.Nie widzicie że następuje wymiana akcji.Niebawem okaże sie kto przejął papier a wtedy zobaczysz te swoje 50 groszy
Kolego. Czy miałeś kiedys akcje Centrozapu ? Słyszałeś może kiedyś jak funkcjonuje fundusz GEM ? Czy nie brałeś pod uwagę że prowadzą tu krótką sprzedaż ?
wiam Chłopa... wyjątkow, przyznasz, zgadzam się z Tobą .... zejdziemy nizej
nie mam już akcji wywaliłem reszte po 0,12, i tak się zastanawiam kto by miał odkupić po 50 gr takie ilości, jak były akcje pond 1 zł to volumeny były po 200 -300 tyś. To się robi taka ciężka spółka z problemami, drugi centrozap... bioton, tutaj wg mnie to długo fajerwerków nie będzie. Ja czekam na cud gdzie indziej.
PS: Chłopie ale ten DSS to tak jak petrol wcześniej, pronox i jeszcze coś tam... czytam Twoje wpisy i zastanawiam się czy zgodziłbyś się żebym je wykorzystywał jako antywskaźnik ( ? )
He, he... A dlaczego jako antywskaźnik...? Na wszystkich tych 3 spółkach zarobiłem fajne pieniądze, a moje wpisy zawsze piszę według najlepszej swojej wiedzy w danym momencie.
60% nominału. Hmm mówisz o odbiciu z 50 na 60gr na Centku...
Troche nie rozumiem sensu wchodzenia w to Króla kiedy z ceny powiedzmy niewiele da się zejść...
Jaki to ma sens?
A co do sensu wchodzenia w to Króla: pozyskanie kasy z rynku w kredycie kosztuje dzisiaj kilkanaście procent rocznie. Załóżmy, że potrzebujesz kasę na średnio 2 lata. Więc koszt pieniądza wynosi około 25-30%, w zależności, skąd go załatwisz. Mówię tu o szybkiej kasie, np. w jakimś banku spółdzielczym bo normalny bank PRO kasy nie pożyczy.
Więc po co ją pożyczać, skoro można wyemitować po 10 groni, a sprzedać od razu po 7...?
Masz 7 na czysto i nie płacisz już nigdy nikomu żadnych odsetek...
Według moich wyliczeń przy 6 groszach ta zabawa jest już mało opłacalna...
Porównanie kredytu do emisji akcji wydaje mi się trochę nie trafione bo przecież kredyt trzeba spłacać a pieniądze z emisji Król bierze bez zwrotnie i bez konsekwencji. (w pewnym sensie oczywiście - biorąc pod uwagę mechanizm, bo wiadomo że Król nie spłaca potem pożyczonych pieniędzy rujnując firmę a wyemitowane akcje obniżają wiarygodność spółki i rujnują akcjonariuszy co wszystko razem on nazywa wehikułem inwestycyjnym :)))
Piotr, tłumaczyłem tylko Koledze z forum, jak wyliczyłem, że przy 6 groszach można się zacząć przyglądać spółce...
Natomiast, poza samym kursem, w spółce (o czym pisałem tu już wielokrotnie), musiałyby zajść daleko idące zmiany. Przede wszystkim PRO musi w końcu zacząć coś robić. Sama zmiana nazwy na Regnon nic nie da, gdyż od tego na kontach kasy nie przybędzie...
1. Musi być jakiś core-biznes - i to realny, a nie tylko kolejne "Opowieści z zielonego lasu"...
2. Muszą być domknięte wszystkie rozpoczęte emisje,
3. Pan Król musi przekazać pałeczkę od zarządzania komuś innemu.
I do tego, jak będzie 6 groni, to można wejśc w Pronka...
jak na to że NIGDY nie kłamiesz, to jakim sposobem zarobiłeś na tych spółkach które " rekomendowałes " ? krótko po tym 2 z nich zaliczyły nowe dołki a przy 3- ciej negowałes wzrosty 80 %.... ..i jeszcze cos tam. Może Ty po prostu co innego robisz i co innego piszesz (?).. a klucz jest w " I NIGDYnie kłamię".... tylko nie widzę w tym sensu.
nie chce mi się szukac ale o ile dobrze pamiętam DSS jak był po 2 z hakiem i petrol wcześniej jak był po 2,17 no i pronox który rusł a Ty watpiłes w te wzrosty... może zarowbiłeś wczesniej i o tym pisałeś, bo zaraz po wpisach były klapy...
no dobra dobra... zazdroszczę Ci jedynie petrola bo ja tam straciłem swego czasu kupe kasy, ale za to teraz się sprawniej poruszam :-)))) zgadzam się z Tobą ( to a propos wyjątków ) że na pronku testujemy nowy dołek, 6 to może nie ale twarde 7 może być...
ja uważam że jak nic się nie zmieni i nie zaczną wreszcie normalnie zarabiać to 1 grosz zobaczycie szybciej niż myślicie, z czegoś przeciez muszą żyć, z emisji akcji też można
To ja chłop z mazur czasami Zbycho jak mi sie coś w móżdżynie poppier... i leków nie wezmę bo już sam nie wiem kim jestem. Uwielbiam pisać tak do sierbie bo tylko ja najinteligentniejszy i najmądrzejszy mogę sam ze soba na poziomie porozmawiać no chyba że jestem Zbychem. Tak pierniczą coś ci lekarze, ze mam jakieś rozdwojenie jaźni czy coś. Te konowały od czubków na niczym się nie znają. Co to ja do sebie mówiłem a że nigdy nie kłamie:) Tak, tak pieszę to Wam leszcze i Tobie Zbycho znaczy sobie cholera znowu coś mi się pier...
P i s z e p r a w d ę zawsze prawdę i tylko prawdę, że już sobie pójdę z tego forum obiecałem Wam i Tobie Zbycho znaczy sobie i słowa dotrzymałem JA n i g d y nie k ł a m i e hehe. Nigdy nie przewidziałem podbicia nie wiem komu opychają makulaturę wiem tylko, że zawsze spadnie bo miałem sen, że to spółka czysto spekulacyjna . Oglądam TVN CNBC i powtarzam wszystko np. to o DSS co tram usłyszę, ale to oni uczą się ode mnie w końcu ja wiem wszystko. Przyznaję, że zamoczyłek kupe kasy na DSS zagrałem na max kupiłem 5 akcji wszystkie oszczędności mojej babki znaczy babki Zbycha.
Pozdrawiam Was leszcze i Ciebie Zbycho znaczy siebie odezwę się niebawem jak spadnie tu do 0,06 gr żeby się z Was ponabijać a jak skoczy to bedę na urlopie no wiecie Grecja, Egipt jak zawsze. Pa