Na Pronoxie po 4 zł objeli akcje któe sa teraz po 9 groni to czemu tu nie mieliby objac po 4 złote ale problem w tym że zadłużenie DSS to ponad 800mlnzł a to bardzo duzo.Ewentualna redukcja długu musiałaby byc ogromna.
W czyim interesie jest obniżanie nominału ??
Jak dodrukują akcji za 300 mln to w interesie inwestora, który przejmie nowe akcje jest by nominału nie zmniejszać !!!
Jeśli jak twierdzisz ktoś miałby wprowadzić do spółki 300 mln to najlepiej poprzez wypuszczenie 13 mln akcji po 23 zł.
Obejmuje wtedy pakiet większościowy i w poniedziałek mamy otwarcie na 23 zł.
g.owno wiesz to po co się udzielasz.
Poczytaj o upadłości likwidacyjnej specjalisto od siedmiu boleści.
jutro co najwyżej uzupełnienie RN , odwołanie Zarządu(daj Bóg) i przerwa w WZA.
ale tu mundrole buhhaahhaa kris number one inwestor kupi po 23 zl moze po 500 to bedzie otwarcie 500 buhhhhhhaaaaa skad sie takie polglowki biora a wogole jaka emisja
Moim zdaniem żadnej emisji nie będzie,przynajmniej narazie dopóki jest likwidacja.Moim zdaniem narazie okres kiszonki a z czasem może zmienia upadłośc na układową to wtedy może coś sie zacznie dziac na lepsze.
Wzajemna napinka nie jest potrzebna, jutro się dowiemy o co kaman, jakieś decyzje będą podjęte, wtedy bedzie można dyskutować. Jeden pisze że nowa emisja po 1 zł, drugi 4zł, a kolejny 23zł. Cierpliwości, zobaczymy jutro ;)
ubliżam ci i będe ci ubliżał bo jesteś ignorantem i laikiem.
sposób zmiany zarządu wynika ze statutu spółki a nie KSH.
czy już nokaut czy podnosisz się po kolejnym ciosie?
§ 4. Członków zarządu powołuje i odwołuje rada nadzorcza, chyba że statut spółki stanowi inaczej. Członek zarządu może być odwołany lub zawieszony w czynnościach także przez walne zgromadzenie.
Ale sprawdziłem dla pewności statut DSS. I tam jest następujący zapis:
9.3 Zarząd powoływany jest w ten sposób, iż Walne Zgromadzenie powołuje najpierw
Prezesa Zarządu a następnie na jego wniosek pozostałych członków Zarządu
Był to zapis robiony specjalnie pod Łuczaka. Więc na dzień dzisiejszy faktycznie to Walne decyduje o powołaniu zarządu Spółki.
punkt dla Ciebie,że czytasz i szukasz,słowem uczysz się zamiast bić pianę.
rada prywatna dla Ciebie.
nie daj się zaślepić propagandzie upadku tej spółki bo nie zarobisz.
hah cały dzień chodziłem wkur*iony a po przeczytaniu komenta krisa nie mogę przestać się śmiać :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD buahahahhaha
po mojemu to są dwie opcje obie niekorzystne dla ulicy
- upadłość układowa, emisja dużej ilości akcji po śmiesznej cenie dla wybranych (w ten sposób uśrednia sobie cenę akcji po jakimś czasie podbiją i upchną ulicy wychodząc z tego z minimalna stratą
-upadłość likwidacyjna, w ostatnich 3 dniach wolumen obroty po jakieś 3mln akcji, przypominam że idm i ctc mają po jakieś 600tyś akcji, przy takim wolumenie już pewno wam upchnęli, a nawet możliwe że aroga pozbyła się znacznego pakietu jutro wywalą reszki i zostaniecie z wiszącymi na +20% notowaniami :DDD
aroga podobno jest zabezpieczona już dawno ktoś pisał że wyprowadzali chyba 80mln ? na swoje konta w niby jakimś tam szczytnym celu ;] więc to co wywali w rynek nawet pkc to czysta dodatkowa kasa dla nich
tu są takie długi że nie da się z nich wygrzebać
naiwniacy zarobiliście wczoraj, dzisiaj, a ostatecznie stracicie wszystko na własne życzenie
btw. jurek123 jutro to nawet na szybki DT tego nie tykaj bo nie znasz dnia ani godziny pfff co ja bredzę w tym przypadku powinno być minuty ani sekundy ;]
Poczekamy na wyniki WZA i decyzje akcjoanriuszy większościowych.
Decyzja jest JEDNA : czy obecni akcjonariusze większościowi mają pieniądze i ochotę wyłożyć 300 mln zł. w celu ratowania spółki, którą sami wyłożyli w sytuacji, gdy sąd ogłosił upadłość likwidacyjną??????
To czy nominał będzie 1 czy 4 zł. to bedzie ściema.
No nieźle Kris pojechał po bandzie HE HE HE
Ale coś w tym jest:
1. Jeśli jest inwestor strategiczny to może być dodruk po wysokiej cenie za akcję
2. Jeśli dodruk za obligacje to po ja najmniejszej cenie max 1 zł
Łuczakowa jest przyciśnięta do muru z tą likwidacją i wszystko może się wydarzyć ....
Na Pronox, jak na każdej spółce, gdzie kurs ma tylko jeden kierunek (i nie jest to północ dla uściślenia), jest pełno tzw. frustratów, którzy topią swoje żale do całego świata na forum... A że mi tam się prawie wszystko udało przepowiedzieć, co się wydarzyło od mniej wiecej Q4 2010 roku, to zazwyczaj czepiają się mnie... :)))
Ale spoko, już przywykłem... Teraz na topie tam jest niejaki Jasiek, który mnie wyzywa, ile może. No cóż, tyle mu pozostało...
Chłopie,
tak bywa. tu u nas na DSS tez mnie opluwali ale kij im w oko.
Z cały szacunkiem, ale nie wiem dlaczego upierasz się , ze będzie układ?
Przy układzie Małgośka i Jeżyk zostaja w Zarządzie a to te matoły przyczyniły się do rozwalenia DSS.
Komu oni sa potrzebni? Chyba Danusi tylko aby nadal wyciagać kasę z DSS.
Oni są jak nowotwór i sąd nie ma do nich zaufania.
Dzieki Bogu mamy niezależne sądy.
Nadal nie widzę podstaw do układu, a życzenia Narka i Leszczyny to tyle sa warte co nic.
Mało razy nas oszukali?
Ja na nich już nie postawie oni grosza.
OK, w DT mozna się pobawić ale inwestowac w cos czego nie ma?