Zabawne, wystarczy jedyne 2miliony trzysta tysięcy by w ciagu dwóch godzin zdołować kurs o 3%
Ta spółka to totalny przekręt. Jeden średni gracz może ustawic kurs po dowolnej cenie. Tutaj aż się prosi by zadrwić z ulicznych inwestorów - o ile są tacy.
Mnie to już smieszy i kibicuję - w dół w dół w dół!!! W trakcie pisania tego postu już spadło o dodatkowe 0,3% - czyli jest teraz: -3.5% przy obrocie 2,5 miliona.
juz -3,8%
no dalej do -5% już niedaleko.
Zabawne to jest - smieszy mnie ten śmieć. W kazdym razie nie gram na spadki. Kupiłem i tracę ale co prócz zabawy mi pozostało :)
Dnia 2012-04-19 o godz. 13:50 ~zenek napisał(a):
> zamiast cieszyc pałe sprzedaj i odkup po 8 albo nizej...
W kazdym razie chciałbym poznac choćby jakies hipotetyczne powody spadku. Spada bo niby co? - bo długi TVN rosną, bo złotówka traci, bo komuś w rodzinie udziałowców zabrakło na raty za dom, a może prezes i koledzy mają przegrali w pokera kupę kasy i muszą wyjść z akcji?
Zero informacji więc reagować ciężko. Może to tylko czysta spekulacja na akcjach a może coś powaznego. Ciężko na tej spółce inwestować. Obroty jak w warzywniaku (kilka milionów), choć ostatnio przy spadkach całkiem spore jak na TVN. Przy takich kwotach na obrotach drobne wyciagniete z kieszeni grubego (bo 5 baniek to drobne) mogą wedle uznania i kaprysu dowolnie ustawić kurs.
Jakie tam raty. Gdyby chcieli pozyskac trochę pieniądza to sprzedawaliby p trochu od kilku miesięcy.
To wygląda raczej na paniczną ucieczkę jakiegoś udziałowca. Przecież tu widać wyprzedaż niemal po kazdej cenie. Na kupnie nie ma prawie nikogo - nikt tych akcji nie podbiera.
Cóż trzeba czekać.
Ja dziś obstawiam 8 z przodu.
kolego drogi,
abecadło giełdy - NIE UŚREDNIAJ - a tym bardziej w taki sposób !!!, ustaw sobie na przyszłość maks. jaki możesz stracić na papierze i jak spada to wyjazd a nie pakowanie się w straty, Uśrednianie po ok -20% a potem po na poziomie 9,60 ..., ale spoko ja sam kiedyś tak robiłem, wtopiłem , trochę poczytałem pouczyłem się i jazda dalej ale teraz bez błędów