• I co mam o tym myśleć Autor: ~schizi [212.67.134.*]
    Do ilu spuszczamy? Bez wglądu na względy fundamentalne.
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~makmk [178.73.63.*]
    ależ to się nie opłaca...za chwilę będzie powyżej 1 - choć, kto wie, co z wynikami za 1 Q i skupem...
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: hanys705 [91.218.156.*]
    Wrócił malowany misiu,więc będą spadki.
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~schizi [212.67.134.*]
    Powiedzcie mi tylko jedno. Czy jest tu na forum choć jeden normalny inwestor.
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~ciekawski [178.212.48.*]
    Dnia 2012-04-20 o godz. 08:03 ~schizi napisał(a):
    > Powiedzcie mi tylko jedno. Czy jest tu na forum choć jeden
    > normalny inwestor.

Jest, jest tylko bardzo rzadko coś piszę. Bo świeży narybek jestem i jak coś napiszę to się śmieją że oszołomy się zlatują !!!

A skupu jak nie było tak nie ma.

Pytałem kiedyś wcześniej czy skoro ogłoszony to musi zostać przeprowadzony, to tylko się ze mnie śmiali. A tu czas leci a skupu nie widać.

Skoro jest wiele osób bardziej doświadczonych to bardzo proszę o rzeczowy dialog, troszkę więcej niż jednozdaniowy.

Na dwoje babka wróżyła. Była informacja o skupie i winda w akcjach. Czy to info pod wywalenie? A może pierwszy akt skupu, drugi mamy obecnie na spadkach (praktycznie zero obrotu). Teraz wszyscy czekamy na akt trzeci. Podobno jak wszyscy czegoś chcą to tak nie będzie, czyli wracamy do początku - na dwoje babka wróżyła. Ot cała giełda :)
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~egzorcysta [195.8.97.*]
    już po skupie teraz idm czeka na resztówkę zobaczymy czy poda im przez giełdę czy pod stołem może skupywał już na ich konto plus 100 % prowizji po boku
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: hanys705 [91.218.156.*]
    I w tym cały jest ambaras,aby dwoje chciało na raz.
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~Qaq [217.117.140.*]
    Jeśli szukasz rad doświadczonych, to obejrzyj sobie film >Wielki Szu<, zwracając szczególnie uwagę na ostatnią lekcję, jaką szuler daje uczniowi.
    Odnośnie skupu, to żeby można było odpowiedzieć na twoje pytanie, musiałbyś doprecyzować, co rozumiesz przez przeprowadzenie skupu.
    Gdy już to ustalisz, wystarczy przeczytać dokładnie informację ze spółki, żeby stwierdzić co muszą, a czego nie.
    Ja w tej informacji widzę zobowiązanie się do skupu, określenie maksymalnej ilości akcji i maksymalnej kwoty jaką mogą wydać. Nie ma nic o wartościach minimalnych, więc rozumując logicznie, gdy kupią z 15 akcji wypełnią moim zdaniem zobowiązanie.
    Oczywiście, mogą istnieć jakieś przepisy, które zmuszają firmę skupującą własne akcje do zakupu większej ilości, ale nic mi o takich nie wiadomo, więc zakładam, że ich nie ma i opieram się na tym co wiem oraz na tym, co spółka podała w komunikacie.
    Czy to znaczy, że zakończyli skup?
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~do hanysa705 [46.115.36.*]
    na razie jest gra do roznych bramek a nie do jednej jak wszyscy sie oblowia to potem bedzie gra w jedna bramkke i na to trzeba czekac , mam racje hanysie?
    , którego nigdy nie było?
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~egzorcysta [46.169.220.*]
    gudłajki w IDM pękają ze śmiechu jak czytają wasze posty i cieszą się ...Im więcej obsranych ze strachu tym taniej kupią
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~qwerty [188.33.234.*]
    A niech się śmieją. Jak przyjdzie sraka na giełdach to i oni będą płakać. Tchórze będą zwycięzcami, im większy tchórz tym szybciej uciekł z giełdy.
    IDM skupią więcej niż powinni, a nadwyżką pograją. Też prawda.
  • Re: I co mam o tym myśleć Autor: ~makmk [178.73.63.*]
    I dlatego są przepisy, które powinny dawać nam nieco bezpieczeństwa...coś za bardzo kręcicie w tych domniemaniach - jak wyglądałaby spółka, która ogłasza publicznie, że kupi ileś tam akcji za jakąś tam kwotę w jakimś okresie, a następnie powiada, że sorry, ale kupiliśmy dwa miesiące temu 2 akcje i koniec skupu? Ponadto, co to za tryb skupu, gdy IDM robić może co chce, a potem się wymienią poza parkietem. Nie wiem, może macie rację, ale to jest świństwo...Exer miał więc chyba rację pisząc, że 1,2 to max - tylko kiedy oni te 2 miliony kupili? Z resztą, i tak nie oddam poniżej swoich założeń;
    , był! Wykonaliśmy go my - giełdowi krezusi :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.67.134.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
NTTSYSTEM -3,48% 11,10 2026-05-06 16:38:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.