• Kilka faktów Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    w ostatnim czasie nabyłem tego waloru ..........................
    dlatego muszę zająć stanowisko, swego czasu Mendelbrot namawiał brac po 6 bo będzie po dychu w mgnieniu oka .... ale ktos zajechał spółke ..... dla jednych dobrze dla innych gorzej .................................
    ale do rzeczy i faktów :
    wycena spółki jest smieszna , same nieruchomości sa wiele razy więcej warte
    a działalność jest rozwojowa i co widać po maleńku dochodowa
    ogólnie spółka rozwojowa i można na tych poziomach bezpiecznie dobierać
    Moja rekomendacja: KUPUJ
  • Re: Kilka faktów Autor: ~ufo [109.107.24.*]
    pod warunkiem ze wyniki beda przynajmniej przyzwoite
  • Re: Kilka faktów Autor: ~aaa [81.210.63.*]
    O ile dobrze pamietam to w raporcie jest podane ze na koniec roku maja samych produktow gotowych do sprzedazy za 4 mln
    ale zeby nie bylo ze naganiam to nie zachecam ;p
  • Re: Kilka faktów Autor: ~bv [83.15.135.*]
    kurs spółki porusza się w klinie spadkowym i jesteśmy blisko wybicia - kap. 7,9 mln zł
  • Re: Kilka faktów Autor: ~Xdx [193.189.68.*]
    To ze ma towary za 4 mln to nie znaczy ze taki bedzie zysk - to nie sa uslugi!!!
    Wiecej warte nieruchomosci ? Gdzie ? Marina pod kredytem ?
    Wyniki za 1 kw z dzialnosci w kraju to bedzie masakra - przychody minus 80% ciekawe jak sobie poradza ze sprzedaza zapasow ktore maja slaba rotacje , zawsze takie sa przy zakonczeniu dzialalnosci , dodatkowo mocno kredytowali klientow . Czy wszyscy beda dzialac fair i zaplaca w terminie czy juz przesiedli sie do nowego dostawcy .Spolka jest w trudnej sytuacji , ma wystarczajace kapitaly aby przetrwac ale udawanie ze nic sie nie dzieje to sciema . Mysle ze nalezy sie nam wiecej info od zarzadu o ich planach i dzialaniach .
  • Re: Kilka faktów Autor: ~Niki [77.253.111.*]
    I tego się akurat nie doczekasz.
  • Re: Kilka faktów Autor: ~Niki [77.253.111.*]
    Znany, nie ośmieszaj się bo nie masz dostępu do danych i informacji, żeby tak twierdzić. To weź mi mądralo powiedz jaki będzie ubytek na przychodach i wyniku po Repsolu?
  • No dobrze Nikus Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    poośmieszam sie
    Repsol ... co się czepiłeś tego Reposola to pikuś rzecz idzie o Rosję i kolejne przejęcia .... ale tego Twoja "Główka" nie pojmie
    ...... wytłumacz mi jaka jest różnica między zapasami a usługami bo ja wiem że zapasy maja a o usługach nic nie wiem i dla mnie jest to róznica
    czyli inaczej bo możesz nie pojąć = mam w garści kilo kaszanki i mogę zjeść a wieczorem będę dymał blondi ale to już nie jest takie pewne to tak jak z twoja usługa
    i przestań pisać te dyrdymały tylko pakuj do wora póki spółka jest za darmo...... za darmo .... swego czasu nijaki M pisał przy 6 zeta że jest za darmo
  • Re: No dobrze Nikus Autor: ~Niki [83.24.72.*]
    Masz kaszankę i możesz ją zjeść albo sprzedać, to prawda. Ale surowce do jej produkcji kupiłeś i musisz za nie zapłacić. Dopóki nie zapłacisz to masz zobowiązanie. Tymczasem Ty piszesz tylko o aktywach (mieszkanie, ziemia pod Fasenko-przy czym tu nie wiadomo ani ile, ani po ile, i zapasy) a zupełnie pomijasz zobowiązania czyli prawą stronę bilansu. Nie jest tak, że jakby przyszły ciężkie czasy to sprzedaję aktywa i mam forsę bo muszę nią uregulować zobowiązania a jak tego nie zrobię to ... DSS. Mieszkanko - trzeba uczciwie powiedzieć tak mieszkanko jest własnością spółki ale zabezpieczeniem kredytu więc można powiedzieć raczej: nie ma mieszkanka i nie ma w najlepszym razie 2/3 kredytu bo wtedy, żaden bank nie dawał kasy 1 do 1 tylko mniej niż wartość nieruchomości. A wyjęcie ze spółki kasy pod mieszkanko było wałkiem bo zubożony został kapitał obrotowy a powinien był pójść na zwiększenie sprzedaży Fasenko czy RO. Od nieruchomości to główny akcjonariusz ma inną spółkę i ona jakoś tego mieszkania nie kupiła, ciekawe prawda? Poza tym teraz bulisz rocznie odsetki od kredytu w wysokości co najmniej 300 tys. zł (fajnie będzie jak się okaże, że te odsetki zjedzą np. cały zysk za 2012). Ziemia pod Fasenko - tak jak pisałem nie wiadomo ile jest warta ani nie wiadomo jak wygląda cała ta rafineria. Jedno jest pewne, jakby coś poszło nie tak to na niej najprawdopodobniej dużo nie zarobisz bo w tej ziemi to jest cała tablica Mendelejewa. A już kompletnie nie rozumiem po co piszesz o jakichś usługach, o czym słowem nie wspominałem. Na koniec jeszcze jedno: jak sam powiedziałeś był taki co pyszczył przy 6 zł "brać bo tanio, promocja" itd. I gdzie jest kurs na 1/3 tamtej wartości. Z całym szacunkiem ale Ty robisz dokładnie to samo tyle, że przy 2 zł a nie przy 6 zł. I nie masz żadnej gwarancji, że za pół roku kurs nie będzie na 70 groszach. Oczywiście takiej gwarancji nikt nie ma i nikt nie jest w stanie dać ale dlatego nie wypada naganiać i pisać tak jak Ty: "KUPOWAĆ". Ja jestem przygotowany na oba warianty: po wynikach, które uznam za przyzwoite będę kupował niezależnie od tego co się będzie działo z kursem ale przy fatalnych nie drgnie mi łapka, żeby spuści papier.
    A co do panienki wieczorem to oczywiście życzę miłej zabawy. :-)
  • Re: No dobrze Nikus Autor: ~xxx [81.210.63.*]
    Ludzie pobudka to jest spolka spod takiej samej stajni jak Telepolska wpiszcie sobie w google i zobaczcie jak sie z nia zarabia
    heh
[x]
BROADGATE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.