Bez przesadyzmu. Na dzień dzisiejszy cena godziwa to 2,3-2,5 zł. Ale kto wie Prezes to zdolny człowiek i zanim cena zejdzie w te okolice to może wycena zmienić się na 1,7. On poprostu pomylił branże. Bajkopisarstwo i science-fiction to nie deweloperka czy fundusz jak to o sobie mówi. A przy okazji co tam słychać ze sprzedażą Bażantów. Znowu nic nie wyszło - czemu mnie to nie dziwi.
I to nie koniec. Wiem, że to dla was się wydaje nienormalne, że spółka jest dziś warta 25 mln. skoro ma kilka nieruchomości, z których każda warta jest więcej, a same pole w Siewierzu warte jest ze 3 razy tyle jak nie więcej. Problem jest taki, że właścicielem jest Pan Moritz i z tego interesu kasy nie zobaczy spółka tylko Pan Prezes. Wszystko by było cacy bo to jego spółka była i jest, gdyby nie wziął z emisji 110 mln. w 2007 roku i za to powinien odpowiedzieć. Osobiście, pomimo tego, że nie straciłem tyle co wy na tej spółce, bo dojrzałem to przy poziomach 7-10 zł myślę, ze podobnie jak ja bardziej teraz pragnęlibyście zobaczyć Pana Prezesa tam gdzie jest jego miejsce za to co zrobił niż odzyskać kasę. Zresztą kasa już jest nie do odzyskania. Gość biznes sobie tak ułożył, że choćby Siewierz wypalił to TUP jako spółka z tego grosza nie ujrzy. Wszystko robią podwykonawcy i to oni będą brali zysk. Dopowidzcie sobie dlaczego.
Swoją drogą prezes to bardzo mądry człowiek. Maddof powinien był się od niego uczyć to dziś nie siedziałby w pierdlu. Chociaż mam nadzieję, że znajdzie sie mądrzejszy od niego, bo ludzi nie można oszukiwać.
Tak, ale to będzie wtedy jak Moritz będzie potrzebował kasy. Zacznie wtedy dbać o kurs, żeby wyciągnąć znowu od was kasę. Zrobi to jednak wtedy jak już wszystko przyschnie czyli za 10-15 lat. Na ten czas Siewierzem zapewnił SOBIE (i tylko sobie) kasę, bo spółka pod płaszczykiem kryzysu będzie pewnie na delikatnym minusie tylko po to by nie oddać wam nawet tych kilku zł ewentualnej dywidendy. Potem ściągnie od waszych następców, bo wy już się chyba nie dacie mu zbajerować, chociaż kto wie nie takie już rzeczy na GPW widziałem.
Panie tupeczek, jak pan tak dobrze doradzasz i masz pan tyle wiadomości i tak dobrze pan żyjesz z Moritzem. To może warto zrobić konfrontację tupeczek, moritz, oszukani inwestorzy finansowi i prywatni?