Zaklinanie rzeczywistości. Wiadomo, że dziś "należy" nabyć akcje w związku z pp, więc cały EUI będzie siedział zaraz na forach pompując niezdecydowanych.
Co do pytań to śmiechu warte - 5 pytań i odpowiedzi. Mnie nawet do newslettera nie zapisali, a wysłałem im swojego maila prawie 2 lata temu. Bez bajek proszę bo tu są też i ci którzy monitorują tą spółkę od lat i co nieco o niej wiedzą.
Reasumując, widać, że zarząd wierzy w spółkę i ma pomysł na biznes, skoro część kapitału niezbędnego do uruchomienia labu chce pozyskać z kredytu, a nie od akcjonariuszy. Coś mi się wydaje, że NE to dobra okazja
Zigi ja również siedzę w spółce od kilku lat, a pierwsze akcje kupowałem niestety po 1,20 zł. Teraz mam średnią 0,45 a po emisji planuje zejść do 0,29 groszy...
Z tym, że ja trzymam tą spółkę z perspektywą długoterminową, jeszcze kilka lat.
Uważam, że pomysł jest dobry i wszystko, chodź z dużym opóźnieniem... idzie w dobrą stronę.
Bregelad - podzielam twój podgląd co do spółki. Moja sytuacja wygląda nieco lepiej. Ja swoją przygodę z EUI zacząłem w lipcu 2010 roku, a w pażdzierniku 2010 wyszedłem z niej z delikatnym zyskiem. Na dzień dzisiejszy posiadam średnią 0,28 z dużym pakietem który utrzymam przez następne kilka lat bez względu na straty. Jedyne co mnie boli to fakt, że spółka nie przeznaczy funduszy na kogoś to by ją pociągnął marketingowo, bo bez tego ani rusz.
kurcze ale masz cierpliwosc, przeciez to mozna zwaryjowac tak trzymac latami, zaóżmy ze masz 30 lat najlepszy wiek zeby ta kase na cos konkretnego wydac, a tu trzymaj i trzymaj, nauczony pewnymi doswiadczeniami to twierdze ze czlowiek powinien zyc ze 100 lat zeby dobrze skonsumowac kase z dlugoterminowych inwestycji, mnie cholernie brak cierpliwosci, te ciagnace sie latami spadki, boczne trendy, juz lepiej dac kase na lokate
Mam 26 lat, inwestycje zacząłem ładnych parę lat temu. Pisałem pracę licencjacką o GPW. Zawsze mnie to ciekawiło.
Z długoterminowych inwestycji mam jedynie EUI i Bogdankę. LWB zresztą trzymam od debiutu na GPW. Reszta raczej krótkoterminowo. Trzymam to, w co wierzę. :) Czasem ryzykownie, czasem mniej.
Jeżeli się inwestuje pieniądze które nie pochodzą z budżetu na życie to czas nie gra roli. To jest kwestia psychologi i silnej woli, żeby nie sprzedać jak wszyscy narzekają na forach. Przy obecnej cenie nawet jak spadnie do 0,08 to kiedyś i tak nastąpi większe odbicie bo wielcy będą realizować zyski, a wtedy i cierpliwi będą mieli szansę coś zarobić.
Życzę cierpliwości bo to się opłaca. Kiedyś przyjdzie boom biotechnologiczny.
jasne kiedys przyjdzie za 20 lat może?, na gieldzie duze pieniadze zarabiaja jedynie wlasciciele firm, bo o ni maja firme i kiedys sprzedadza z duzymi zyskami, zwykły czlowiek nigdy nie wytrzymije dłużej jak 3 lata, potem nerwy go biora i sprzedaje, nie znam nikogo kto dorobił sie na giełdzie, a jak juz cos zarobil to stracil, pare miesiecy temu spotkalem maklera ktory dosc dlugo pracowal w tym zawodzie, pytam sie : Panie Wojtku jak inwestycje co słychac, powiedzial ze ma dosc i znalazl inny sposob na zycie.
Ja nie mówię o tym, że giełda to dobry sposób na życie. Zwracam tylko uwagę, że pojawiają się okresy (nie po 20 latach) w których warto mieć akcje i czekać na nie. Skoro firma jest w stanie wywindować kurs na poziom 1.2zł bez posiadania zaplecza to co może zrobić jak już będzie je posiadało. Tak czysto teoretycznie. A praktycznie to nie polecam inwestycji pieniędzmi na życie bo i wtedy makler nie wytrzyma.
jesli chodzi o Eui, to kurs byl poczatkowo wypompowany do około 1.58 na bazie obietnic i planow, w 2009r prezes szumnie mowil o arabskim funduszu zainteresowanym spolka, nic z tego nie wyszlo, w zeszłym roku robili road show i szukali inwestora- nic z tego tez nie wyszlo!, zrobili jedna emisje, miało wystarczyc- nie wystarczylo!!!, w pazdzierniku 2011 wzieci w banku spoldzielczym kredyt- mialo wystarczyc- nie wystarczylo!!!, duzo mozna mowic o obietnicach zysku którego nie ma do tej pory, bo przeciez w starym lab w Raszynie mieli robic kosmetyki i je sprzedawac, nie sprzedaja!, a dlaczego no bo ludzi nie stac zeby kupowac platki po 260 zł, zreszta marketingu nie ma w tej firmie zadnego!!!!
Nic więcej nie dodam do tego. Brak marketingu to podstawa. Poza tym zawsze można coś nowego obiecać i kurs poleci, bo ludzie są naiwni i na tym się zarabia, a nie na "giełdzie".