Kulczyk to nie jest popularne nazwisko,zaś pochodzi z Bydgoszczy, Piekut jest z Bydgoszczy,przenosi tu spółkę, więc skad wiesz , że nie ma vice powiązań z Janem K.? tak mnie zastanowiło skąd ty taki dobrze zorientowany?. Ktoś napisal, że auta Piekuta warte są kilka milionów, więc pomijam największą inwestycję w miescie Toruń, ktorą on realizuje , poza budową mostu przez miasto. Byłem w PDT, to jest jego dom handlowy. Jak ktoś nie był na starówce Torunia, i powiem , ze jego lokalizacja jest vi-sa-vi pomniku Kopernika na rynku staromiejskim, umieszczony w 5 kamienicach jedna obok drugiej, gdzie środek ich jest jedną powierzchnią, zas elewacja kazdej z kamienic jest inna, arcydzieło na rynku starówki jednej z piękniejszych w kraju, Nigdy w żadnym innym mieście czegoś takiego nie widziałem. Jego siedziba na Gdańskiej to wizytówka z kolei Bydgoszczy, piękna potężna kamienica z rzeżbami na elewacji. Trzeba to zobaczyć aby oceniać, więc człowieku jak nie masz pojęcia kto to Piekut to nie komentuj, i siedź cicho.
Pomijam że jest doktorem nauk ekonomicznych a nie biznesmenem z przypadku.
Dziękuję za te miłe słowa o ,,Piekucie". W rzeczy samej posiadam kolekcję aut za parędziesiąt milionów lecz proszę o niepisanie o mnie w mediach. Pozdrawiam Leszek Piekut
Przepraszam bardzo ale Pan Leszek Piekut jest piekielnie zdolnym i operatywnym biznesmenem ale niestety zaczynal z ukonczona zawodowka a reszte papierow dorobil zdalnie. Prosze nie zaklamywac życiorysow, bo łatwe do sprawdzenia….Zreszta w Bydgoszczy oczywiste.
Bo jestem z Bydgoszczy i znam Pawła osobiście ? Uczył się z moim synem w jednym liceum ? Nie dopisuj sobie historii z Panem Piekutem.
Największą inwestycję w Toruniu realizuje Piekut ? Gościu skąd się urwałeś ? Co to jest za inwestycja ? Piekut realizuje Caravelle, Solarisa, Tunele podziemne, Sale sportową, w której będą odbywać się mistrzostwa świata w lekkiej atletyce ? O jakiej inwestycji piszesz ?
PDT upada o czym trąbiła ostatnia Gazeta Wyborcza i Gazeta Pomorska. A w ostatnio opublikowanej liście najbogatszych kujawsko-pomorskiego niestety Piekuta zabrakło.
Siedziba Piekuta to wizytówka Bydgoszczy ? Jesteś jego przydupasem czy jak ? Zupełnie nie rozumiem o czym Ty piszesz.
człowieku kipisz ciebie zazdrością i sarkazmem, jakoś w PDT ruch jak w ulu, a piszę o inwestycji budowy hotelu, który ma na jesieni być oddany do użytku 4/5 gwiazdek, o ile nie mylę się 33.000m.kw powierzchni, 150 pokoi, nowoczesne sale konferencyjne bez słupowe, 2 baseny , korty i marina, widzę nawet nie masz pojęcia czym on teraz zajmuje się
Zazdrość ludzka nie zna granic. życzę tobie abyś miał 1 % jego aktywów, a wówczas był ustawiony ty i twoja rodzina na 5 pokoleń.
Knechcie, wedlug ciebie ten hotel to najwazniejsze inwestycja ?
Po pierwsze primo 16 tyś m kw
Po drugie primo juz sa kary dl LP za opoznienia
Po trzecie primo skad wiedziales, ze Pawel Kulczyk jest z Bydgoszczy ?
Po czwarte primo sklepy na torunskiej starowce padaja przez galerie handlowe
Po piąte primo sklepy masowo rezygnują z centrum miast na rzecz galerii
Po szoste primo portfel inwestora LP to marne 300 tyś zł.
i pamietać chłopaki że nominał tutaj to 0,10zł :)
z c/wk 1 akcja - 0,39zł
obecnie cena 1,52...pytanie po ile sprzedało VTI i udziałowcy - oni zarobili set % na pewo.
Wg mnie bedzie zjazd, ale posiadaczom życze tylko zarobku.
Pzdr.
co do ceny w 100% z Tobą zgadzam się, będzie kiedyś zjazd w dół jak na wszystkim w historii rynków finansowych, ostatnio zarobiłem na krótkiej pozycji na apple,ale najpierw zanim coś spada,rośnie, a po spadkach znowu rosnie, zmienność to płynność, a jak coś ma wzrosnąć, to mozna na tym zarobić, a jak uklepie dno znowu wrócić po spadku, żadnej filozofii nie stwierdziłeś przedmówco:), spekuła to spekuła, ae jak uważasz , że jutro to spadnie to z chęcią się z tobą założę , że to wzrośnie, co ty na mały zakład?
a co do ceny uważam , że nie jest wysoka, emisja była 210k po 2,40, do końca czerwca lock up. 1 otwarcie 3,12 zł, wjazd na 12 zł i zjazd na dołki jak był krach na jesieni, jednak cena nie spadła niżej jak była 1,5 roku temu na V.
Na naszym walorze odbiliśmy się zaledwie do 50% ceny z 1 dnia notowań. Potencjał wzrostu duży. Jeżeli tylko walor wróci do ceny z 1 sesji to ponad 100% można zarobić.
Taka zaorana Victoria, jak Piekut wchodził wybiła się z 5 gr na 35 gr, oczywiście zjechała w dół po jakimś czasie z wiadomych względów, długi+ Pereta zniechęciły Piekuta do inwestycji,ale jak ktoś wskoczył w 1 dzień po wejściu Piekuta zdrowo zarobił, a płynność też była niczego sobie.
c/wk na NC nie ma znaczenia, Victoria poszła z 5 gr na 35 gr,po jego wejściu, potem powoli spuszczała powietrze, w końcu gdyby było tam dobrze pewnie papier by nie spadł, tu jest inna sytuacja i inna stajnia zbywająca,z sukcesami w branży.
a popatrz sobie na główny jak Herman poszedł x30 w 4 miechy czy Resbud x20 w 3 miechy, tam C/WK ponad 20, więc spokojnia, aby tam dotrzeć to już będzie bogato:)
on jest bardziej fundamentalistą,dlatego nie potrzebował do tej pory giełdy a jest grubasem od dawien dawna, 20lat temu był grubszy od Karkosika, ten mieszka pod Toruniem w Kikule, po lewej stronie na wzgórzu przed kościołem z widokiem na jezioro,w starym odrestaurowanym pałacyku, to taka ciekawostka
Załamujesz mnie, wszyscy wiedzą gdzie mieszka Karkosik.
Na forum parkietu bardzo niepochlebnie wypowiadano się na temat osoby multimilionera z Bydgoszczy. A w którym roku supermilioner z bydgoszczy byl bogatszy od karkosika ? :)
Piekutowie od zawsze są bogaci, pewnie od kilkuset lat, a zapewne jedni z największych badylarzy w kraju za komuny, Karkosik to przeciętny przedsiębiorce co miał swój bar i nic więcej w toruniu bodajrze, na przełomie 80/90 lat, ale nie chce skłamać. Facet w ostatnich 20 latach zbudował imperium i chwała mu za to dziś jest rekinem i szacun, a co zrobił z Borkiem mistrzostwo świata
do IWS i innych.
Czypiekut to mulitimilioner? - nie wiem, ale ... np. hotel w toruniu, o którym ktos tu pisał wg informacji prasowych (internet) buduje się od kilku lat z komplikacjami, ile bęzie kosztował dokładnie nie wiadomo (90-110ml.), ale nadal wg tych samych info prasowych inwestycja realizowana na kredyt , zatem kredyt 90-110 mln albo więcej do spłacenia, do tego spłata za wieczyste uzytkowanie (pod hotelem),+ odsteki od wszystkiego, trochę tego jest przyznacie, ponadto braża hotelowa to zastój, ponadto hotel budowany na terenach zalewowych nie wiadomo co się może dziać ,takie są fakty.
Własna jednosobowa DG w CEIDg od bodaj 1989 r prowadzona (POLVIT) ciagle zmniejsza zakres działania (adresy w internecie już nieaktuaalne), firma widać nie przekształcanaa nie reorganizowana.
Nowy twór - spółka Le vita (wg KRS chyba od wiosny 2011) jednoosbowa sp. z o.o. też nic w internecie chyba że ktoś cos wie..
takie są fakty.
co do wykształcenia - doktor nauk ekonomicznych - radzą sprawdzić kolejność szkól - od zawodówki poczynając- dzisiejsze tytuły w wielu przypadkach sie zdewaluowały
Zatem nie przesadzajcie ani w jedną ani w drugą stronę
dodatek do ostatniego wpisu: w w yniku awarii wkopiowało sie nie to co miało, proszę wyrzucić te strony www, niestety tamto opracowanie diaabli wziely,zatem w skrócie.
być może rację mają ci co stawiają na sukces, byc może wszystkie te podmioty w ktorych uczestniczy multimilioner zawiążą silna grupe i dadza zarobic, zobaaczymy
widzę że masz chrapkę ogromną na IWS.
tak naganiasz na spadki... oczerniasz piekuta że widać od razu że kupił byś coś tanio ale tak się nie da, stawaj w kolejce albo buduj kurs.
tak jak to przystało na prawdziwego dobrego gracza a nie naciągacza