A co Wy na taka teorie ze od jakiegos czasu Pan Wszechmocny postanowil nie dzielic sie z akcjonariuszami zyskami a ze przy obecnej konfiguracji akcjonariatu i ogolnym braku nadzoru moze robic co chce to powciskał sobie kilka jednoosobowych pseudofiremek ktore "posrednicza" w zakupach lub i sprzedazy wszystkich produktow Tfona. Oczywiscie sa to firemki spoza grupy i po sznurku wiadomo w czyje lapki trafia smietanka.
Mimo roznic kursowych nie chce mi sie wierzyc aby ten asortyment mial marże na poziomie 0%. Ktos tu robi drobnice w balona a wtedy to co by sie nie dzialo to i tak leszcze beda wyruchani.
Masz racje ale wyraznie to widac ze beneficjentem w tej spolce sa banki i to one spijaja caly zysk.To przestroga wszystkim kredytobiorcom.Oczywiscie gdyby zarzad byl madry to w tej sytuacji kryzysowej na swiecie tego typu doswiadczenie by wykorzystal na+.,ale nie te matoly.Matoly zmieniaja i szukaja rozwiazania ale niestety owszem zmieniaja ale na gorsze bo slabo rozumieja pewne rzeczy.A kolejny bank cieszy sie ze ma takich niewolnikow.Oczywiscie ze bledy popelnia przynajmniej 60% przedsiebiorcow.I to oni ucza innych jak popelniac bledy.
Jakie rozwiazanie by cieszyc sie z tych walorow?
Na razie dorazne poprzez polaczenie z podmiotem z pieniedzmi.
albo z pomyslem tylko nietuzinkowym.Na to jednak zarzadu nie stac.Jak widac z historii sa zbyt statyczni.Jedyna nadzieja ze wkurzy sie prezes ze tak traci na wartosci jego firma i ze moze niestety ta droga stracic wszystko,bo banki beda coraz bardziej pazerne.A dolar niestety przy rzadach wyspiarza idzie systematycznie do gory.Zielony wyspiarz juz zadluzyl po uszy kraj wiec wszyscy siedzimy w g... po uszy.
Wyspiarza wykopia przy najblizszych wyborach,bo narod za glupi by to uczynic jak najszybciej.
Na naszym walorze opor przy 1.9
Cierpliwi beda po takiej cenie skupowac i jezeli prezes sie nie wkurzy by dzialac beda wywalac w okolicach 2.50
I tak beda sie hustac ku rozpaczy nie myslacych
Czekamy wiec na wkurzenie prezesa i dzialanie.
Czekam na 1,7-1,80 ... jestem spokojny o przyszłość... jakiś cwaniak lub cwaniaki trzymają kurs - za wiedza i przyzwoleniem głównego akcjonariusza, a wyniki? takie wyniki to robota księgowych , ci magicy wszystko są w stanie odpowiednio przedstawić, nie wiem dlaczego tak się dzieje w spółce ale widocznie musi być jakiś powód ... wczesniej czy pózniej będą wzrosty i to niemałe, cierpliwi pewnie zostaną sowicie nagrodzeni ...
pzdr.
Przepraszam ale nie wiesz o czym mowisz,To nie Krauze,ktory zreszta musi to robic bo stracil reputacje,i prubuje ja odbudowac i jak by mu sie udalo to ludzie zapomna lata strat.Ten w tej branzy nie rozdrobni akcjonariatu,chyba ze znajdzie partnera na rozwoj biznesu.I raczej przychylam sie ze za jakies 2 miesiace cos tam podpisze.Inaczej za duzo straci.Porzyczki maja to do siebie ze czas to pieniadz.Z kolei kooperator nie bedzie sie spieszyl z podpisem bo dla niego odwrotnie czas to mniejszy wydany pieniadz i tak sie to kreci.Dlatego w tego typu sytuacjach prezes powinien dzialac przede wszystkim sprawnie
Jednak sawicki to gosc niedoswiadczony i mnozyciel dzialow biznesowych ktore utrudniaja konsolidacje.Rozdrobniony gosc nie jest w stanie sie z szybkoscia pogodzic.
Ale przycisniety do sciany po 1 i 2 kwartale bedzie szybciej przebieral nogami.Wydaje mi sie ze on to juz rozumie,ale zobaczymy
Dużo mozemy spekulowac halucynowac na temat spółki ...
zastanawia m nie jedno ....
czy prezes jest sprytny to znaczy wychodzi z kłopotow np internet grup
czy inteligentny to znaczy nie wchodzi w klopoty .....
Słabiutko nasz papierek się zachowuję, bardzo słabiutko - to dobry znak dla pakujących do worka , nie 1,70 a 1,50 i niżej i to murowane. Zastanawiam się jaką stratę za pierwszy kwartał ''WYPRODUKUJĄ'' cwaniaki, bo to że będzie spora strata to chyba nikt nie wątpi, coś pomiędzy 2-4 miliony? ale będzie zjazd.... pytanie jak długo bedzie się kisić , miesiacami czy latami... pytanie za milion :)
Po pierwsze wiecej kultury człowieku nieokrzesany, piszę co widzę , nie muszę podzielać twojego punktu widzenia, bo masz akcje to chcesz tylko pozytywnych wpisów!, ja zresztą też je mam , Głupot? spadki są coraz pewniejsze, rok temu nie było dobrze, a ostatnio są wysokie koszty i inwestycje w sieć teletorium i inne, więc z czego mają byc zyski, poza tym wygląda na to że komuś zależy na coraz niskim kursie.... wiec modły nie pomogą tylko zimna krew, ja bedę dokupował i nie dam się wydymać, trzeba trzymac moze nawet nie miesiącami ale latami, i wypłoszyć tych strachliwych...