• co tu się dzieje!! Autor: ~amd [178.235.111.*]
    Powiem tak..

Chcą kasy na dokonczenie labu - cutyje "Aby uruchomić laboratorium potrzebujemy jeszcze 27,5 mln zł. Mamy zabezpieczone środki o wartości 13 mln zł, pozostałe 14,5 mln zł chcielibyśmy pozyskać z emisji akcji lub poprzez dodatkowy kredyt inwestycyjny" ok mamy emisję

I co sie okazuje????

że nie pozyskają z emisji więcej niż 9 mln przy tej cenie i ilości jaką chcą wypuścić.

Gdzie jest jeszcze ok. 5,5 mln (oby tylko tyle) no pytam się gdzie!!!!!!!!!!

Skąd mają je wziąc? z kolejnej emisji? bo kredytu nie dostaną!!!!!

Banda Granda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~uj [46.115.19.*]
    BIOTON II
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~system inwestycyjny [89.230.147.*]
    zapraszam http://allegro.pl/system-inwestycyjny-i2232671069.html
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~ja [83.18.172.*]
    No wiec własnie skad wezma te 5 mln, a tak wogole to za co uruchomia ta produkcje, ciagle brak pełnych informacji,
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~amd [193.27.82.*]
    Kredytu nie dostaną, na dokończenie laboratorium, dalej brak kasy uruchomienie produkcji.

Będą dalej pompować nowe emisje to jest pewne...a ta to dopiero początek..o następnej usłyszymy w lutym, marcu 2013.......

skąd na uruchomienie produkcji...zatrudnienie specjalistów, materiały do produkcji,

a gdzie rynek zbytu, kontrakty.....

Lata Panowie i Panie lata nas czekaja na tej spółce a ostatecznie okaże się że sprzedadzą albo przychody będą takie ze nie pokryją kosztów.......

Kto dopuścił taką spółkę na GPW się pytam !!!!!!!!!!!!!!! Załatwili nas na szaro..... nie daruje im tego........nie daruje.....
    masz duzo racji, gdyby prezes wystapil i uczciwie powiedzial ,brakuje tak naprawde tyle i tyle, tyo mozna bybylo to zrozumiec a tak ciagle jakies kretactwa!
    Liczę na to że jest coś o czym nie wiem....stad tez taka cena emisyjna...każdy przecież umie liczyć i czytać że dalej przecież brakuje kasy.... Naszemu tajemniczemu inwestorowi za 500 tys oddadzą za kasę z naszej emisji!! ......plus sobie na pensyjki. Potem będą się dalej kajać w TVN CNBC jak będą potrzebować kasy. Ostatecznie kolejna emisja (początek 2013 tak myślę).......bo wcześniej nie spodziewajcie się jakichkolwiek informacji ze spółki.

Obecna emisyjna cena ma sprawić żeby ludzie złapali haczyk...i wykupili......ku radości tych..........(wyklnąłbym ich za wszystkie czasy ale pewnie moderator by mnie wyciął)......

Ja jestem załamany, wściekły, zrezygnowany,...a tym Panom..(niecenzuralne słowa).......nie dokończe.....szkoda pisania

EUI będzie spółką groszową w przedzale 8-10gr.........zobaczycie...

Czekajcie na USA ...tam indeksy na poziomach przed kryzysem....tylko czekać na zwałkę...
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~sena9 [89.67.32.*]
    za bardzo pokolorowali sytuacje na początku,ja też sie nabrałem, teraz jestem na pusto i obserwuje, nie zycze posiadaczom źle, ale jeśli nie pozyskają nwestora, albo innego źródła finansowania poza emisjami i kredytami, to tutaj bedzie klapa, wcześniej szacowali wszystko inaczej, teraz kasy brakuje i najgorsze jest to, że ta emisja niczego nie załatwi, dlatego sie zastanawiam czy oni myślą o firmie czy już o swoich tyłkach i ciagną ile sie da puki lud to kupi, bo jest to dziwne, że brakuje im wiecej,a emisja mała a innych inf nie ma..skonczy sie bankructwem albo sprzedaniem tego laba i całej reszty innej firmie i wtedy może bedzie odpał, bo jeśli jakimś cudem to wypali to zyski realne mogą być chyba dopiero w 2014 roku, a miały być w 2010, ale życze wam dobrze...wesołych świąt
    Kasy nie dostaną...żaden bank im nie da kredytu. O inwestorze cisza. kompletna cisza.

Ta emisja nic nie da!

Obawiam się, że ludzie nie dadzą się złapać! Jak pozyskają 5 mln to będzie dobrze....wtedy to będzie już bliżej końca....
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~Wanad [83.29.0.*]
    Racja.
    Z punktu widzenia obecnego posiadacza akcji, warto rozważyć i ten wariant, że emisja nie dochodzi do skutku.
    Przyznam, że nie wziąłem tego pod uwagę. A byłby to mocny i dotkliwy cios dla spółki. Może nie ostateczny - ale tego nie wiem.

Dziwne że bank, który pożyczył EUI 10 mln, odmówił dalszego kredytowania. Co ich tak zniechęciło ? Rozrzutność czy brak perspektyw ?
    ja mysle ze obecnie jedynym wyjsciem jest np połaczenie sie z jakas dobra polska firma farmaceutyczna albo np z Mabionem
    Widze ze Pan moderator działa......i wycina moje wiadmości..
    Czy w tej firmie będzie kiedyś dobrze?

Pytam się was bo ja straciłem nadzieje..

Zwyczajnie mnie oszukano, okantowano. Tak się czuję.

Masakra......i nie wiem co robić .......
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~amd [193.27.82.*]
    "Z planowanej emisji akcji chcielibyśmy pozyskać ok. 9 mln zł, które przeznaczone będą na zakup urządzeń oraz uruchomienie naszego laboratorium w Kajetanach. Pomieszczenia produkcyjne oraz wszystkie urządzenia wymagają odpowiedniej certyfikacji ISO i GMP. Mamy zapewnioną dotację z PARP-u w wysokości 60 proc. kosztów związanych z wyposażeniem, jednak, aby z tej dotacji skorzystać musimy posiadać 40 proc. środków własnych. Te mają pochodzić z emisji akcji serii E.”

Nie ma już mowy o tym, że potrzebują 14,5 mln na dokończenie. Tylko o tym ze z pewnością uda im się pozyskać kasę!!! . Nie będzie to jednak 9 mln tylko ok 8.8 (jeżeli już!) a co z resztą!!!!!

Co Emisja serii F ? się pytam!!!!!

To dalej mało bardzo mało - nowa emisja murowana......

To jest wciskanie ciemnoty ludziom. Nigdy nie miałem takiej wtopy jak tu.
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~Wanad [83.29.0.*]
    Nie ma szans na odrobienie tej wtopy na tym papierze bez wzięcia udziału w nowych emisjach.
    Ci, którzy wzięli udzial w ostatniej, stracili jednak więcej, niz gdyby tego nie zrobili.
    Policzmy :
    - przed odcięciem PP mieli 96 groszy w kieszeni
    - dopłacili 19 groszy
    - teraz mają w sumie 36 groszy
    - ale był moment, gdy odrobili stratę - bo kurs wynosił przecież 80 groszy

Wnioski : można wziąć mocny udział w NE i liczyć na wzrost pod ukończenie laba ( jednak Prezesi to oszuści - więc ryzyko jest spore ).
    Bez wzięcia udziału w tej i kolejnych emisjach - szans na odrobienie strat nie ma.
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~ABC [194.28.169.*]
    Jak widać zajb..sta atmosfera przed emisją akcji.Jedyna różnica biorąc ostatnią emisje, nie ma cukrownia i pisania, opowiadania beczek np. inwestor itp. Jak jest naprawdę ? Ciekawe czy nasze forum czyta Prezes wraz zarządem i co oni na to? Wydaje mi się, że jak było bardzo źle to co niektórzy wali by drzwiami i oknami z tego zarządu dbając o reputację w swojej karierze i CV. Życzę wszystkim Wesołych Świąt.
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~ciastek [83.10.255.*]
    Spokojnie Panowie lab na ukończeniu i jesienią ruszamy z produkcją wtedy kurs ruszy do góry . Jak pojawią się pierwsze zyski wtedy zainteresowanie ze strony inwestorów będzie olbrzymie co by nie mówić obecnie nie ma w Europie nowocześniejszego laboratorium niż nasze.
    Przebolejemy ten marazm do jesieni a potem prosta droga do zysków.

Zmykam malować pisanki hehe

Wesołych Świąt.
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~Wanad [83.10.71.*]
    Zmian w Radzie Nadzorczej EUI też nie śledzicie.
    Ech ... wesołych mimo wszystko :))
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~lopez [87.96.115.*]
    wanad łosiu sakramencki, przestań zgrywać dobrze poinformowanego
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~Wanad [83.10.71.*]
    Zmiany w RN to są infa ogólnodostępne.
  • Re: co tu się dzieje!! - cyctat z ostatniej informacji Autor: ~lopez [87.96.115.*]
    Dnia 2012-04-07 o godz. 16:23 ~Wanad napisał(a):
    > Zmiany w RN to są infa ogólnodostępne.

owszem i nic z nich nie wynika
  • Re: co tu się dzieje!! Autor: ~m.c, [31.6.142.*]
    A Ja się głupio zapytam,czy ktoś widział to laboratorium z bliska?Czym tam pachnie,czy aby nie stęchlizną i tanim winem owocowym?Czy tam ludzie zwijają się jak mrówki i ciągną robotę?Czy też udają że coś tam się dzieje/
    Take głupie pytania ale zadawane w dobrej wierze,bo tu chodzi o MOJE pieniądze.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.176.238.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
EUIMPLANT 0,00% 0,01 2015-03-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.