• trzeba czekac ? Autor: ~ryszard [87.116.215.*]
    Zdrowych i wessołych świąt życzy ryszard
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~malydd [178.36.143.*]
    oj, ryszard, ryszard

nie trzymaj w niepewności

ten znak zapytania daje wielkie pole do nadinterpretacji
    uchyl rąbka tajemnicy ;)

wesołych świąt
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~vulture [62.141.198.*]
    no to Bartel sprzedał 1,8 mln akcji
    ładny prezencik na święta :)))
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~Ralf [178.42.97.*]
    No widzisz jaki ten Tomasz uczciwy i prawdomówny:) A ja śmiałem go nazwać OSZUSTEM!!!;) niech teraz podpisze umowę lock up:)))))))

Jeszcze dowiecie się że Hanka sprzedała...., takie mają zaufanie do własnej spółki i tego co sami robią:) ale jak się nie ma na wypłatę to co innego było robić.

No i jeszcze powiedzcie jedno,..... Jaki teraz jest FF???:::)))
    czyli to co zniknęło po "skupie" z nawiązką wyrzucił w rynek
    nasz pan Prezes pogardził obligacjami bo oświadczył że w skupie nie będzie brał udziału a rynek skarmił akcjami po 0,23 zł
    ja to info widziałem i przyjąłem spokojnie choć mogłem jeszcze na dogrywce wyrzucić ale zastanawiam się jak czują się teraz ludzie którzy objęli obligacje, zaufali spółce a to wygląda jak ewakuację głównego akcjonariusza
    choć zdaję sobie sprawę, że 19.03. 1,32 mln akcji nie poszło tylko w rynek, bo przy całościowym wolumenie 2 mln nie ma takiej możliwości, gdzieś to posłał, na jakieś słupy, może jeszcze jakieś info spłynie dzisiaj ale smród jest, nie da się ukryć
    ralfy, ryśki i inni będą mieli teraz używanie
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~piotr [79.184.54.*]
    ryszard, widzę, że się pojawiłeś. Za życzenia dzięki i wzajemnie. A co ze STI?
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~ryszard [87.116.215.*]
    Sti jest już przeszłością . Powiedziałem że jak sprzeda główny choć jedną akcje to wychodzę i tak zrobiłem . Ten zjazd na 20gr , to moja robota , bo sprzedałem już ostatnie akcje STI i już nigdy w nią nie wejdę . Posprzedawałem prawie wszystkie spółki , zostawiłem sobie tylko dwie , jestem do nich przyspawany .
  • to było do przewidzenia... Autor: ~Ralf [178.42.97.*]
    ~ vulture, tu nikt nie będzie miał żadnego używania. Jeśli obiektywnie, podchodziłbyś do tematu, nie widział w nas spekulantów którzy chcą zarobić na spadkach i nie wyzywał od oszołomów, naganiaczy itp., tylko popatrzył na to chłodnym okiem bez emocji to komentował byś to tak samo.

Tomasz i Marek to oszuści, krętacze, malwersanci. Piszę to z pełną premedytacją, a ty zamiast słuchać i wyciągać wnioski - straszysz?! Po co???

Nie chciałem już wczoraj odpisywać na twój post, ale w tych pytaniach które sam sobie zadałeś było dużo racji, sensu i to powinno cię skłonić do myślenia.

Ja na prawdę nie mam akcji NOV i tak jak pisałem do mojego poziomu nie tknę tego śmiecia. Dla mnie FF może mieć i 80%. Im więcej tym lepiej, spekulacyjnie wolę takie rozwiązanie niż niespodzianki które co chwila funduje tu zarząd.;)

P.S. i jeszcze jedno, widzisz nigdy nie mieli na nic pieniędzy. Pod zakup Sferanetu wystawili weksle. Minął termin zapłaty, Opennet nie miał czym uregulować zobowiązania za udziału więc właściciel Sferanetu upomniał się od NOV i Globala o kasę z weksli, a że tam też nie było jak windykować woleli "oddać" spółkę po raz kolejny oszukując Kumalę i jeśli ten facet nie chce brać na siebie całej winy za niepowodzenia OPE, to musi wyjawić całą prawdę odnośnie NOV, a to było by zabójcze dla spółki. I nie wiem czy ta sprzedaż nie jest po prostu ucieczką, aby uratować co się da...

Cześć - tak jak mnie nazywasz - kononowicz;)
  • Re: to było do przewidzenia... Autor: ~at [89.231.126.*]
    a nie zastanawia Cię dlaczego nie wstrzymał się jeszcze kilka dni ze sprzedażą akcji do momentu chociażby ogłoszenia, że zdejmują z rynku 1,6 mln akcji. Mogliby wywindować kurs podobnie jak na MDEV (nawet podobna liczna akcji we ff i poziomy cenowe :))
    i wtedy sprzedać 4 razy drożej.
    Poza tym te obroty tez mi sie nie chce wierzyć ze tego nikt nie odbierał :)

• Re: to było do przewidzenia... Autor: ~Ralf [178.42.97.*]
    Mnie zastanawia inna rzecz. Jak to się stało że sprzedał Bartel 19 i 23 marca a do spółki czyli do Bartela informacja wpłynęła dopiero dzisiaj:) Jak to łatwo manipulować czasami i obowiązkami informacyjnymi:)

Uczciwy człowiek z tego Bartela, bo zakomunikował :)
  • Re: to było do przewidzenia... Autor: ~vulture [62.141.198.*]
    posłuchaj mnie
    piszesz trochę za dużo i z tym też uważaj, to że świecisz tu rewelacjami na temat spółki nie wynika z twojej mądrości tylko z tego że masz dostęp do informacji nie dostępnych powszechnie albo zwyczajnie strzeliłeś i trafiłeś
    ja jestem obiektywny i do dzisiaj do 17:10 wszystko wygladało w miarę ok. dla kogoś kto posługuje się ogólnie dostępną wiedzą, unosił się wprawdzie lekki smrodzik, coś nie grało ale teraz to juz jest duży smród
    choć mam akcje nie będę zaklinał rzeczywistości
    Prezes sprzedaje 40% swoich akcji po c/wk = 0,2
    co to oznacza? otóż niestety ewakuację
    nie wywalił tego w leszcza, to raczej pewne ale infa o kimś nowym też się nie spodziewam
    na logikę wszystko prowadzi do najczarniejszego scenariusza
    jedno mi tu nie pasuje, skoro spółka "upada" to po co Bartel "zabrał" ludziom 1,6 mln akcji "upadającej" spólki i jeszcze obiecuje im 14% rocznie? po co?
    chyba że spółka rzeczywiście upada, wtedy oferowanie obligacji bankrutującej spółki jest oszustwem za które już łatwo wytoczyć proces sądowy i go wygrać a Prezesa posadzić za zatajenie ważnych informacji albo o wyłudzenie, ale to jest problem świeżo upieczonych obligatariuszy.
    niestety Prezes połamał też obowiązek informacyjny ale to akurat norma na naszej pseudo-giełdzie, skoro wszyscy przed nim byli bezkarni to on też sobie bezkarnie złamie prawo, a co mu tam.

dużo się napisałem a reakcja we wtorek i tak wszystko zweryfikuje, może obronią 20 groszy.
    coraz bardziej to wszystko zagmatwane
    miłego długiego weekendu
  • Re: trzeba czekac ? Autor: Uv* [193.19.165.*]
    "no to Bartel sprzedał 1,8 mln akcji"

Gdzie wy macie jakies informacje na ten temat ?
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~krashan [95.49.12.*]
    wielka tragedia, to tylko część akcji a że sprzedał to mu wolno, lepsza kasa niż papiery, pytanie kto łykną, patrząc po zleceniach nie tylko leszcze brały
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~nov [93.105.164.*]
    A czy jakieś dobre informacje możecie nakreslić?
    a co byś chciał usłyszeć-kupuj we wtorek po świętach w godzinach 11-12 bo po południu dzida w górę, za dwa dni będzie korekta więc sprzedaj na górce o 13. 20 i podkup rano następnego dnia do 10-tej po najniższym kursie wtedy godzinę później znowu zaczną się wzrosty ale kurs około południa zostanie zawieszony na górnych widłach już do końca notowań, kolejny dzień miej się na baczności bo zacznie się wywalanie i kurs będzie podchodził mocno pod złotówkę więc wtedy sprzedaj bo nagle - 30%, pasuje Ci?
    Jestem młodym inwestorem i mam trochę tych akcji- dlatego pytam bardziej doświadczonych. Wiem,że może być różnie, to info mnie zmartwiło. I jeśli powiesz że jestem leszczem to pewnie będziesz miał rację. Ale liczyłem na jakieś pozytywne odezwy w sprawie spółki tudzież negatywne ale napisane rzeczowo a nie złośliwie. :-( Pozdrawiam.
    nie musisz się obrażać na leszcza każdy na forum nim jest, gruby nie ma czasu na pierdzielenie o głupotach i ich wypisywaniu, gdyby się ujawniali czym będą grac i kiedy giełda straciła by swoją wartość, dlatego Ci tak napisałem bo zadałeś pytanie na które nikt Ci nie odpowie bo oprócz grubasów nikt nie wie kiedy będzie wzrost a tym bardziej nie pytaj o radę takich osób jak Ryszard bo uwierzysz w historyjkę o spółce gdzie AT pokazuje cuda a tak naprawdę wszystko dzieje się na odwrót, ostatnio mało się tu rychu rozpisywał bo już nie wiedział co ma pisać, a na STI tak naganiał swoją filozofią że w końcu puścił wszystkie papiery dołując przy tym kurs a takie miały być kokosy, tym info to się tak nie przejmuj wszystkich akcji nie wywalił, nie widzę w tym żadnego oszustwa o którym pisał dupoliz Ryśka-Ralf, Hanka też ma jeszcze sporo, jeszcze nie wszystkie karty są odkryte, gram kasą zarobioną na giełdzie będzie wzrost to zarobię nie to stracę tak jest na każdej spółce a tutaj większość jak wygłodniałe psy z wywieszonymi jęzorami "czemu nie idzie?", "kiedy do góry?", "przecież tak niektórzy pisali że tu będzie rosło", to się nazywa panika, będziesz cierpliwy to zarobisz
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~ryszard [87.116.244.*]
    Wyśmiewasz moje analizy tech. , to odpowiedz mi na pytanie co pomogło mi sprzedać swoje akcje ( 611 k ) na sameym szczycie . Póżniej odkupić po korekcie i znowu sporo zarobić . Na STI też tak było , ale nie będę robił prezentów prezesom ( w windowaniu kursu ) , gdy oni swoje akcje sprzedają . Szkoda mi spółki nova in. bo jest świetna pod kontem AT , wszystko siada jak należy . Przymierzałem się kupić pewną ilość akcji Nova In. , ale widzę ten sam problem co na STI .
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~krashan [95.49.90.*]
    nie tyle co się wyśmiewam bo może znasz się na AT ale NC jest tak ryzykowne że bardziej ważne jest dobre info niż to jak spółka wygląda na wykresie, czasem bez info grają na wzrosty na największych badziewiach, zresztą sam wiesz
    Co masz na myśli? Poleci w dół czy nie będzie tak żle?
    to pytanie do ryszarda - pzdr
  • Re: trzeba czekac ? Autor: jacek1978 [37.30.82.*]
    Miłego weekendu
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~yanek [87.207.156.*]
    a po świętach ... po pieniądzach :) :) :)
  • zmien sobie nicka na ... Autor: ~michael [83.26.242.*]
    cycek1978
    bedzie adekwatny do tego kim jestes :-)
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~yanek [87.207.156.*]
    Możecie się pocieszać, a we wtorek od rana będziecie wyrzucać co macie...
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~blirt [89.78.77.*]
    To,że sprzedawał Bartel można się było domyślać (obroty w tych dniach wskazywały na to 15-19.03).. Ktoś to jednak odebrał - na pewno nie ulica . Ktoś dobierał w dniach w dniach 20-27.03. wzrost kursu wraz ze wzrostem obrotów.. Ciekaw również jestem kto posiada obligacje..( a może Pan Bartel?..!!)czekamy na następne info> Ze się pojawi jestem pewien..!!! Uważajcie do wtorku naganiacze na spadek będą szaleć..Kosze zostały ustawione...!!!
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~ryszard [87.116.244.*]
    Panowie nie ma co dywagować najwyżej spadnie na podwójne dno .
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~Piotr [77.254.177.*]
    Ja się nie martwie skonwertowałem akcje na obligacje i mam spokój 2 latka a po drugie lepeij miec te akcje niz jakies Jago które upada likwidacyjnie Ta spóka zyski ma jakies tam a jest wiele spółek produkcyjnych które mogą sie raptem sie wyłozyc i upaśc a tu na czym mogą wtopić Podjerzewam ze Bartel szykuje kase na noweaa kacje które bedę dostepne nielicznym i obligatariuszum bo mi proponowali że moge bardzo korzystnie kupić Adrenaline jak wymienie akcje na obligacje i tak zrobiłem ma byc bardzo niska cena emisyjna jak zawsze przy nowych projektach.mój scenariusz na wtorek jest taki ze będzie zwała ale kontrolowana by wykorzystac ten komunikat i tyle
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~szpak [77.252.99.*]
    to po co poszedłes w te obligacje?tu bedzie 1000% jak nic .napewno szybciej niz za dwa lata
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~blirt [89.78.77.*]
    Będzie kontrolowana zwała jak się paru ujadaczy w porty zwali...
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~ryszard [83.68.77.*]
    Ja kupiłem 100 k , i liczę ze zarobię juz dzisiaj .
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~Kierownik kuszetki [83.16.45.*]
    Ja już zarobiłem ;-) Pozdrawiam serdecznie Panie Ryszardzie :-)
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~marco [178.56.37.*]
    Próbowałem dzwonic nawet nie chca rozmawiać Jak juz prezes nie wierzy w spółkę to bedziemy testowac o wiele nizsze poziomy Szkoda bo mozna było zarobic
    Puki co kurs jest mocno wyprzedany i dodatkowo jest po za wstęga , a to daje nadzieję że od tego poziomu coś wzrośnie .
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~kruk [109.243.68.*]
    Ryszardzie!!! Jak nie masz akcji to mowisz, ze spolka spadnie, ze zle sie dzieje. A jak juz kupisz i masz akcje to znow pleciesz, ze spolka jest niedowartosciowana i odbije sie od tego poziomu. No sie nazywa naganianie!!! Zdecyduj sie czlowieku a nie rob z gęby..... wiesz czego?!!
    chłopczyki od techniki myślą że pozjadali rozumy bo przeczytali dwie książki i zawsze będzie tak jak im kreski pokazują
    otóż AT w oderwaniu od całej reszty nie mówi nic, trzeba patrzeć na AF, infa ze spółki a to pokazuje kierunek - bankructwo i żadne wstęgi, świeczki, zniesienia i inne matematyczne bujdy tego nie zmienią
    kurs na info o ewakuacji prezesa reaguje gorzej niż źle, ja już złudzeń nie mam
    Naucz się AT , a będziesz miał świadomość w jakim błędzie tkwisz . Giełdą żądzi AT w 100% . Gdy pęknie 44 pkt na indeksie NC to żadne bzdury fundamentalne nie będą miały sensu .
    Dnia 2012-04-10 o godz. 10:43 ~ryszard napisał(a):
    > Giełdą żądzi AT w 100% .

bez komentarza
    Widzisz na taki komentarz Cię stać .
    bredni nie komentuję
    Naucz się czytać . Nie piszę że jest nie dowartościowana , tylko wyprzedana , a to jest diametralna różnica . Nigdy nie kryłem że analiza fundamentalna jest tym czynnikiem na którym polegam przy kupnie akcji . Ja opieram się na AT , i szukam szansy na zarobek . Jeszce raz mówię że do momentu gdy indeks NC nie przebije 44 pkt , to nie ma co liczyć na długotrwałe wzrosty spółek ż NC . Na tej spółce widzę szansę na zarobek paru groszy i to robię .
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~Kierownik kuszetki [83.16.45.*]
    Dołożę swoje 3 grosze tak w kwestii obiektywnego podejścia ;-)

Ryszard a AT na STI ?

Cytat z 31.03.2012: "W aktualnej sytuacji będzie podobny ruch tj 50 % tylko bedzie wzrostowy . STI znam na wylot , pod względem AT , i nic mnie nie zaskoczy."

Cytat z 06.04.2012: "Ja tej spółki już nigdy nie kupię . Przepraszam wszystkich za zwałę , ale już tego nie wyczymałem po przeczytaniu o sprzedazy głównego."

Więc obiektywnie AT rządzi czy nie ? ;-))

Pozdrawiam
  • Re: trzeba czekac ? Autor: ~kruk [164.127.13.*]
    Przeciez ryszard to zwykly zjadacz chleba. Kupuje i sprzedaje. Nie ma kompletnie pojecia o inwetowaniu. Pisze, ze zna sie na AT. Chyba Petrolu!
    Jeśli chcesz podyskutowac o AT to jestem otwarty . Odnośnie STI to 3 razy zarobiłem na nim , jeszcze przy małym FF . Za każdym razem to ja wyciągałem kurs do góry , teraz gdy w opozycji do mnie jest głowny to zrezygnowałem i już tego papiera nie kupię taką mam zasadę że gdy pozbędę się go w całośći to już dla mnie nie istnieje . Na Nova In możecie sobie psiczyć wisi mi to , bo to i tak jest pusta gadka osób nie majacych zielonego pojęcia o grze . Wy sobie myślicie że ja będę kupował na szczycie i Wam lukrował . Zawsze piszę to co widzę w sposób obiektywny i mówię kiedy nie mam i kiedy dokonuje zakupu . Przy kursie 20 gr na 100 % parę groszy zarobię , bo na dłuszsze czymanie przyjdzie czas .
    Jak Ty sie znasz na AT tak jak na ortografii to rzeczywiscie gratuluje sukcesów!
    Jesteś zwykłym burakiem , który się posrał bo stracił parę groszy i chce teraz tanio kupić
    A ty jestes tym co koniowi zwisa! Tacy jak Ty blokuja tylko wzrosty kmiocie! Kupi za 20gr i sprzeda za 22gr. Inwestor za dyche!
    w całej puli kłamstw i bredni w jednym ryszard ma rację
    reakcja na sprzedaż akcji przez Bartela jest trochę przesadzona, bo lepiej zachowują się dzisiaj oficjalne bankruty
    albo Bartel zaczął wiać pierwszy a teraz walą inni, bo wolumen też dość duży - 1,1 mln akcji
    Zamiast wypisywać bzdury ( same osłyna tym forum ) wystarczy volumen podzielic przez ilość zleceń i będziecie mieli jasność kto sprzedaje i kupuję . Zabierają się za inwestycje i komentarze a są puśći jak bęben Zawchwilę będziecie brali po 22-23 gr i zacznie sie chwalenie przez Was .
    widzę że zapatrzony w siebie jesteś jak w lusterko
    zrozum, wbrew temu co ci się wydaje, nie jesteś najmądrzejszy!
    mi wystarczyło jedno zdanie żeby to zrozumieć
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.