Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: to było do przewidzenia...

posłuchaj mnie
piszesz trochę za dużo i z tym też uważaj, to że świecisz tu rewelacjami na temat spółki nie wynika z twojej mądrości tylko z tego że masz dostęp do informacji nie dostępnych powszechnie albo zwyczajnie strzeliłeś i trafiłeś
ja jestem obiektywny i do dzisiaj do 17:10 wszystko wygladało w miarę ok. dla kogoś kto posługuje się ogólnie dostępną wiedzą, unosił się wprawdzie lekki smrodzik, coś nie grało ale teraz to juz jest duży smród
choć mam akcje nie będę zaklinał rzeczywistości
Prezes sprzedaje 40% swoich akcji po c/wk = 0,2
co to oznacza? otóż niestety ewakuację
nie wywalił tego w leszcza, to raczej pewne ale infa o kimś nowym też się nie spodziewam
na logikę wszystko prowadzi do najczarniejszego scenariusza
jedno mi tu nie pasuje, skoro spółka "upada" to po co Bartel "zabrał" ludziom 1,6 mln akcji "upadającej" spólki i jeszcze obiecuje im 14% rocznie? po co?
chyba że spółka rzeczywiście upada, wtedy oferowanie obligacji bankrutującej spółki jest oszustwem za które już łatwo wytoczyć proces sądowy i go wygrać a Prezesa posadzić za zatajenie ważnych informacji albo o wyłudzenie, ale to jest problem świeżo upieczonych obligatariuszy.
niestety Prezes połamał też obowiązek informacyjny ale to akurat norma na naszej pseudo-giełdzie, skoro wszyscy przed nim byli bezkarni to on też sobie bezkarnie złamie prawo, a co mu tam.

dużo się napisałem a reakcja we wtorek i tak wszystko zweryfikuje, może obronią 20 groszy.
coraz bardziej to wszystko zagmatwane
miłego długiego weekendu

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.