• Pytanie: Autor: ~aaa [83.22.127.*]
    ile centrozap mial akcji w GKS K-ce, nie pytam o udzialy lecz w sztukach
  • Re: Pytanie: Autor: ~jacek [83.6.2.*]
    panie Król to nazwisko zobowiązuje
    tak znienawidzonej spółki nie ma na tej zasr-ej giełdzie
    nawet najgorsze bankruty odbijają od dna a to ścierwo od lat spada
  • koleszka jacuś zapomina o biotonie Autor: ~OLEK [194.63.132.*]
    nie jesteście osamotnieni. Fani biotonu mają analogiczne do waszych "przemyślenia".
  • Re: koleszka jacuś zapomina o biotonie Autor: ~jacek [79.191.148.*]
    Król ocenił, że wartość firmy na giełdzie jest niedoszacowana.

"Liczymy na wzrost wartości spółki Ideon na giełdzie" - powiedział. Firma nie planuje nowej emisji akcji na parkiecie. Według prezesa spółka ma zaufanie banków i nie ma problemów z pozyskiwaniem finansowania; współpracuje głównie z PKO BP i Santanderem

pytam jaka jest godziwa wartośś spólki
  • Re: koleszka jacuś zapomina o biotonie Autor: ~jacek [79.191.148.*]
    nie mogę pojąć jak Król mógł tak zeszmacić spółkę a teraz nic nie robi aby kurs podnieść i uratować resztki honoru i zaufania
  • jeśli traktujesz wiarygodnie wypowiedzi króla to jesteś naiwny Autor: ~olek [194.63.132.*]
    ten człowiek nie ma bladego pojęcia o wartości akcji centrozapu lub celowo oszukuje drobnych inwestorów twierdząc, że wartość jest niedoszacowana. Ona jest dokładnie oszacowana przez ......rynek. Rynek "widzi" co się dzieje w spółce, "widzi" jej perspektywy, "widzi" wyniki..... i "widzi" sprawność zarządzania centkiem. Skutki tej oceny są odzwierciedlone w kursie akcji.

Nie wiem kiedy tak twierdzi (o niedoszacowaniu), ale pamiętam jak kilka lat temu publicznie ( w TVN CNBC) oświadczył, że jego zdaniem (hahaha, jego zdanie ....) wartość jednej akcji to 1,20 - wygłosił tę "mądrość" chyba przy kursie 80gr, a co było dalej to każdy może zobaczyć przeglądając wykres kursu w ostatnich 3 latach.
    Tak więc powoływanie się na wypowiedzi króla to albo skrajna naiwność , albo.........naganianie.

Warto także zwrócić uwagę, że akcja jest warta dokładnie tyle (i tylko tyle) ile wycenia ja rynek.
[x]
IDEON 3,67% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.