• Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: ~Oli [95.154.230.*]
    trzeba sie JzG pozbyc ze spolki, niech sie wyprzeda z papieru, chce uwalic kurs i odkupic taniej? Nie kupie nic od niego teraz ani nie sprzedam mu akcji pozniej taniej.

niech nikt nie pozwoli mu odkupic tego co spuscil/ spusci w rynek, zagral ostro, ale jak dobrze licze to zostalo mu moze 100-150 tys akcji, zagrac moze jeszcze na 50k (chyba, ze odkupuje co zrzuca) wiec tym razem patrzac na coraz dojzalszy akcjonariat nie uda mu sie daleko zjechac, chyba ze zdecyduje sie calkiem zejsc z papieru, ale tego nie zrobi, bo wie ze spolka bedzie niebawem latala po kilka zlotych.

Myslec trzeba samemu i nie wpychac kasy w portfel takiego spekulanta, gdyby nie JzG kurs latalby juz pewnie w okolicach zlotowki jak nie lepiej, a jeszcze sie chwali, ze to on sie spolka 'opiekuje'

chcecie zarobic - nie sprzedawajcie akcji i jesli macie sporo papieru to tez nie kupujcie, niech sobie steruje kursem na zerowych obrotach (moze takich generowanych przez siebie), sam ze soba handlujac nie zarobi ani grosza a prowizje zjedza ten jego dmuchany (poduszkowy) biznes :)))

pozdro
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: ~LUKA [93.174.93.*]
    A tam, głupoty wygadujesz :)))))
    Walić papier w rynek, 34 jest tuż tuż :)
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Zawsze się udaje i tu i na IOD i na LUX, LUG, DEP, NOV i innych śmieciach. Tam gdzie nawet w 20--30 % kreuje, tam zawsze sie udaje :) Psychologia, zmęczenie, podobieństwa zachowań z przeszłości...
    Bessa jest kolego, z natury rzeczy ma być gorzej. Sprzedaj - odkupisz niżej. 1 zł będzie i sam o tym wiem. Strach jednak teraz rządzi i drogi pieniądz w cenie. Sztuką w bessie jest cięcie strat. W hossie zarabianie jest proste i usypia czujność. Stąd potem wszyscy za wcześnie odkupują i długie m-ce, a nawet lata są pod kreską. Jeżeli uwiadomisz sobie, że jest bardzo źle i i każdy zysk lepiej zrealizować niż uśredniać i pogłębiać straty, wygrasz. Znowu przeglądałem prasę branożową. Kolejne fundusze muszą sprzedawać akcje. Płynność mała na MiS, zatem swig 80 i reszta z głównego poleci, a z nim nowe minima na NC. Tu nie ma co myśleć. Wywali, ustawić się 50 % niżej i czekać. Wpadnie
    Pozdr - Jacek
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: ~Oli [95.154.230.*]
    A mi sie wydaje, ze probujesz zbierac jak najwiecej taniej, ale nie do konca Ci to wychodzi stad te wywody o zapasci na rynkach i klopotach funduszy,

piszesz tez, ze zbierasz pomalu ale to pewnie aby miec tylek pokryty w razie niepowodzenia akcji i zeby nie wyjsc na goloslowca, wtedy w swoim znanym juz stylu napiszesz, 'jedziemy na 1pln, a ja mam tylko 400k akcji :(('

mowisz, ze za 50% odkupimy? czyli co, za 20gr znow? Ten papier w najgorszym swoim okresie nie zdolal tego poziomu przebic, byla obawa bankructwa, matactwa w sprawie Avtech, obawy o utrate dotacji

od tego czasu wyjsnila sie sprawa Avtech, podpisane zostaly umowy o ogromne dotacje (w lipcu maja sie zaczac inwestycje), AerTech ma nowe umowy serwisowe, zaczyna sie robic dobrze na spolce i Ty to Jacek DOBRZE WIESZ.

Dlaczego pisze te wywody Jacku? A po to, zeby tacy jak Ty moze zarobili troche mniej na takich jak JA, drobnych i uczciwych, targanych jednak emocjami od czasu do czasu.

pozdrawiam
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: ~kika [83.20.248.*]
    3 x TAK
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: fikus_at [83.10.237.*]
    Patrzę Tobie Jacku na ręce ;)
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: ~bezrobocie US spadlo [95.154.230.*]
    Europa zanurzyla sie w kryzysie jakies 6 miesiecy po USA i wyjdzie z kryzysu tez 6 miesiecy po USA,

a teraz patrz tutaj:
    http://www.bloomberg.com/news/2012-04-05/jobless-claims-in-u-s-decrease-to-lowest-level-in-four-years.html

najnowszy raport z dzisiaj, liczba bezrobotnych na najnizszym poziomie od 4 lat

"Jobless claims fell 6,000 to 357,000 in the week ended March 31, the fewest since April 2008, "

"The improved labor market, rising stock prices and easier credit are lifting U.S. consumer confidence and spending, which accounts for 70 percent of the economy. A report tomorrow may show the world’s largest economy added more than 200,000 jobs in March for a third consecutive month, the longest streak of similar increases since late 1999 early 2000."

"Growing Economy
    Companies are retaining workers and hiring amid robust sales and growing consumer confidence. Manufacturing expanded at a faster pace in March from a month earlier, the Institute for Supply Management reported this week, and a measure of employment rose to the highest level since June. Cars and light trucks sold at a 14.3 million annual rate in March, capping the strongest quarter in four years.
    The total number of people receiving jobless benefits fell by 16,000 in the week ended March 24 to 3.34 million.
    In addition to the jobless claims, the number of Americans receiving extended benefits under federal programs increased by about 17,000 to 3.26 million in the week ended March 17."
    Usa, wchodzi w besse. U nas zamieć:
    ----------------------
    Investors pulled another $3.53B from U.S. equity funds in the week ended March 28, the sixth straight week of outflows during which investors have pulled ~$13B - even as stocks were flying, the economy was improving and Europe had moved away from the brink. The market’s recent turbulence likely means investors will keep pulling money from those funds in the coming weeks.
    ----------------------
    Uważać bardzo, sam głupio zrobiłem, że sprzedałem większość S-ek, ale lepiej zarobić trochę i baczyć niż jeszcze raz kupować. Z akcjami to samo, lepiej dać sobie spokój na pół roku najmniej
    pisze tyle, ze inwestorzy wyciagaja pieniadze z fundow pomimo tego, ze gospodarka sie poprawia a Europa oddalila sie od krawedzi.

pieniadze plyna, raz w ta, raz spowrotem, sytuacja w gospodarkach sie jednak polepsza, spada bezrobocie, rosna zamowienia, za USA pojdzie Europa w swoim czasie, bez leku.

doszla teraz sprawa Hiszpanii, to poszla panika, moze sie to przedluzyc, nie mowie, ze nie, ale z ta kasa teraz z mfw szybko sie sprawa powinna wyklarowac, tu juz zaden upadek Europy nie grozi jak to bylo pol roku temu.

pozdro i wiecej optymizmu
    Nie widzę tego optymizmu. Obyś był prawdziwym prorokiem. Chciałbym by to się skończyło, patrzę jednak pragmatycznie. Hiszpania dno, Portugalia - podobnie, Włochy - słabiutko. Polska - uuu.. tu przypomnę każdemu Polakowi, że mamy najsłabszy rząd od kilkudziesięciu lat w zestawieniu z przeciętnie przedsiębiorczymi obywatelami nie ma podstaw do tygrysiego skoku
    Pozdr Jacek
    Wrócę jeszcze do hossy. 80 % zwyżki poprzedniej to 5-6 sesji. I owszem warto być czujnym, ale nie teraz. Reszta wzrostów to zwykły bonus za inflacje i inne rynkowe szumy. Teraz wyczulam was - zapomnijcie o hossie i posłuchajcie starego niedźwiedzia co żarł i miód, ale i dziegciu zasmakował. Ibex pokazuje kierunek:
    -------------------------
    http://stooq.com/q/?s=^ibex&c=5y&t=l&a=lg&b=0
    -------------------------
    Hiszpania - poważne tarapaty i wkrótce nagonka przez prasę na bankructwo. Jeżeli to nie nastąpi w ciągu roku, nie będzie zdrowej hossy. Hiszpania zbankrutuje i trzeba to założyć jako pewnik by przewidzieć jaki zjazd nam się szykuje i na DAX i na WIG20. Maluchy będą miały "ochronę" na nieczystą grę, stąd nawet poniżej nominału nie radzę na pałę kupować. Czeka nas potężna inflacja na rynku akcyjnym i nie ma od tego ucieczki. Róbcie co chcecie, ale nie miejsce pretensji, że ja czy inni grają na spadki i uwalają kursy. Zawsze w interesie każdego jest zagrać tak by odnieść sukces
    -----

Pozdr - JAcek
    http://www.usatoday.com/money/industries/retail/story/2012-04-05/march-retail-sales/54026160/1

----------------------------
    Most retailers report better-than-expected gains for March

Retailers from discounter Target to department-store chain Macy's to outdoor sports retailer Zumiez reported better-than-expected sales during the month, in the latest sign that Americans are feeling better about the economy.

-----------------------------
    by google.translate

Większość handlowców zgłosić lepsze od oczekiwanych zyski za marzec

Detaliści od celu Discounter do dział-store łańcucha Macy jest na zewnątrz sprzedawcy sportowych Zumiez zgłaszane lepsze od przewidywanej sprzedaży w ciągu miesiąca, w najnowszym znak, że Amerykanie czują się lepiej w gospodarce.
    Umykam, uważam, że USA wejdzie w tym roku w stagnacje. W Polsce jesienią zobaczymy już silną recesję. Dług publiczny papierowy podejdzie pod 60 % PKB, rząd wzmoży proces chowania tegoż długu (tu się zacznie ucisk każdego przedsiębiorcy), a potem...
    późnym wieczorem
    Pozdr - JAcek
    I tu sie roznimy Jacku, wizja najblizszej przyszlosci, bo wg mnie najgorszy kryzys jest juz za nami a takie tygodniowe zwalki pod chwilowe zle informacje to tylko przystanki.
    Gospodarka sie polepsza, zatrudnienie rosnie i to najwazniejsze, akcje pojda w swoim czasie tez w gore.
  • Re: Nie kupuje i nie sprzedaje Autor: fikus_at [83.10.237.*]
    Jeszcze wczoraj Jacek pisał, że dał sobie spokój z giełdą. Właśnie widać :)
    Zjeżdżam pojeździć na segway-u. Akcje naturalna rzecz odkupię. Czasu zbyt nie mam na ślęczenie. Dwa, trzy kontrakty w firmie dają i ludziom pracę i mi zysk, a giełda mnie jak i Was przyciąga i przyciągać będzie co jakiś czas
    Pozdr - Jacek
[x]
AERFINANC 0,00% 0,04 2025-06-02 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.