• Powtarzam, bo to dobry tekst Autor: dejokat [83.4.56.*]
    Generalnie nie spełniły się wasze jak na razie czarne scenariusze plajty i wychodzi że może zarobię na tym jak na razie, śmieciu.

I wiecie co paskudy? Nie wierzę, nie ma takiej opcji aby Król, kimkolwiek by on nie był tak kładł na szalę swoją osobę.
    Jeżeli by mu nie wyszło z CZP, z Pronoxem -- to żegnaj życie i zawodowe i prywatne nierozerwalnie połączone z pracą..
    Nie wierzę więc bo Król nie wygląda mi na idiotę-samobójcę.
  • dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony Autor: ~olek [194.63.132.*]
    może przypomnisz podając jakikolwiek przykład od kiedy w Polsce, po nastaniu kapitalizmu, stanowiska/etaty zależały od efektów/osiągnięć(zwłaszcza w przypadku lukratywnych posad).
    Jeśli już ktokolwiek zwraca uwagę na sukcesy to dotyczy to jedynie najniższych stanowisk.Takich na których uposażenie wynosi max 3-4tys zł.
    Chłopie, gdyby tak było jak twierdzisz to większość etatów od rządowych zaczynając, a na gospodarczych kończąc było by dziś do obsadzenia.

Generalnie to kapitalizm to taki ustrój w którym na wysokich stanowiskach dochody nie zależą od wyników pracy. W tym ustroju jedynie ci na "dole" mają płace skorelowane z wynikami ich pracy (oczywiście są to takie place, które umożliwiaj jedynie wegetowanie-świadczenie pracy).
  • Re: dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony Autor: ~jacek [79.191.149.*]
    miało być lepiej a jest jak zwykle
  • a niby dlaczego miało być lepiej ???Jakie przesłanki?? Autor: ~olek [194.63.132.*]
    jw
  • Re: dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony. Olek ty nic nie Autor: dejokat [83.4.56.*]
    Ty olek nic nie rozumiesz, nie potrafisz myśleć od tego trzeba zacząć, ba nie poitrafisz czytać ze zrozumieniem..
    Pisząc o tym iż gdyby nie wypaliły mu działania nie miałem na mysli oczywiście tego że musiałby oddawać kasę którą zarobił albo trafiłby do więzienia.. Pisałem o tym i to jest oczywiste że byłby spalony jako człowiek.
    PO TAKICH WPADKACH NIKT POWAŻNY BY GO NIE ZATRUDNIŁ. Jego frustracja przełożyłaby się na życie prywatne. Ale ty tego nie rozumiesz bo twoim celem jest zapełnienie brzucha.

Co zaś do mechanizmów gospodarczych nie sądzę abyś miał fakultet z zarządzania, albo bez niego rozumiał na czym polegają mechanizmy rynkowe. Tymczasem ty nie rozumiesz co piszesz.
    Jest jednak zasadnicza prawda którą wszyscy znają. Ci co przy żłobie - mają więcej. Jednak szkopuł polega najczęściej na tym (czego wszyscy nie rozumieją i nie dopuszczają) że ten złób albo sami wykonali albo sami napełniają albo jedno i drugie albo zorganizowali mechanizm który za nich to robi. Do tego niestety albo stety "czeba" przyjacielu "czeba" najczęściej jakiegoś fakultetu. Tymczasem po twoim pisaniu wnoszę ze ci trochę brakuje...
  • Re: dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony. Olek ty nic nie Autor: ~ppp [195.222.100.*]
    nie warto sie klocic krol was jak zwykle wkreca .jak pisalem o.15 zobaczycie .mialem scierwo tez pisali rozne bzdury jedziemy na 2 zeta potem na 5 .i tak do drukuje troche papiera a wy go przerobicie chyba go na pap toaletowy bo gowno wart jest ten papier.mozecie sobie zrobic pasztet z krolika
  • dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony. NADAL !! Autor: ~olek [194.63.132.*]
    to ty niestety nie potrafisz czytać ze zrozumieniem!!
    W którym miejscu sugerowałem czy twierdziłem, że król ..."musiałby oddawać kasę którą zarobił albo trafiłby do więzienia.."???

" Pisałem o tym i to jest oczywiste że byłby spalony jako człowiek. PO TAKICH WPADKACH NIKT POWAŻNY BY GO NIE ZATRUDNIŁ" i właśnie to np. jest bredzeniem . Podpowiedziałem Ci, że w Polsce, gdyby tak było to by od etatów rządowych po gospodarcze miał byś masę vacatów - czy teraz rozumiesz o czym pisałem????
    Twierdzisz,że królik by był spalony jako człowiek - hahahaha , dobre . Jeśli tak uważasz to może wyjaśnisz na jakiej zasadzie różnego rodzaju szumowiny, krętacze, a wręcz złodzieje są gwiazdami mediów, są zapraszani w rolach autorytetów do TV ..........Chyba żeś się , człeczku, z choinki urwał jeśli poważnie o tym "spaleniu" piszesz.

Piszesz :"...Jest jednak zasadnicza prawda którą wszyscy znają. Ci co przy żłobie - mają więcej. Jednak szkopuł polega najczęściej na tym (czego wszyscy nie rozumieją i nie dopuszczają) że ten złób albo sami wykonali albo sami napełniają albo jedno i drugie.." Ponownie "wtrącasz" wątek, który z moim postem nie ma nic wspólnego (nie zrozumiałeś paru prostych zdań). Pisałem o KORELACJI MIEDZY WYNAGRODZENIEM A EFEKTAMI DZIAŁANIA, a nie o tym kto i w jaki sposób napełnia "koryto" (co za prostackie określenie!!!).
    I ty masz czelność pisać o czytaniu ze zrozumieniem ??!!! No to szczyt bezczelności

• Re: dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony. NADAL !! Autor: dejokat [83.4.56.*]
    Mogłem się tego spodziewać, Ale tłuczenia ciąg dalszy.
    Po to tu się produkuję w końcu. Może moje pisanie w całokształcie komuś się przydaje. Nie będę jednak jednak się tu rozmieniał z tobą na drobne.
    Piszesz pierdoły człowiek. Piszesz jak ktoś skopany przez życie, jak ktoś kto nie decyduje o sobie i ma o to pretensje do całego świata. Miej pretensje do siebie i tylko do siebie bo naprawdę może w czym innym coś tam wiesz ale o zasadach rządzących ekonomią i gospodarką to nie masz pojęcia.
    Acha i jeszcze jedno. Ludzie to też nie automaty, robią błędy i są w stanie przewidzieć zachowania rynku i innych ludzi nawet zobowiązanych umowami i to weż pod uwagę ty który chyba przeciętnemu komuś z naszej szerokości - nie dostajesz a chciałbyś mienić się tutaj krytykiem.
    Aby kogoś osądzić trzeba mieć gruntowną wiedzę na całą jego historię.
    Głuptasy stosują jak ty tzw "projekcję" aby poprawić swoje notowania i samopoczucie.Tak jak ty. To najprostrze bo wystarczy tylko krytykować i jak działa!
    Tymczasem ty po zawodówce weż napisz rozprawę na temat ekonomii i staniesz się sławny!! Chętnie uzuełnię potem twoją wiedzę ale podaną przez certyfikowaną instytucję, bo nie sądzę abyś zrobił tytuł naukowy z czegokolwiek.
  • Re: dejokat, sorry, ale pier....lisz, jak potłuczony. NADAL !! Autor: hanys705 [94.251.159.*]
    Spokojnie,bo ja też mam zawodowe,a to nie znaczy,że ktoś po studiach jest lepszy.
  • Tym bardziej masz szansę na Nobla, hanys.... Autor: dejokat [83.4.56.*]
    Ale odpowiedz mi na pytanie:
    Jeżeli po zawodówce człowiek jest taki sam jak ten dobrze wykszkałcony, powiedz mi dlaczego nawet w państwie robotników i chłopów w Belwederze, był tylko jeden taki czyli po zawodówce (z którego się wszyscy śmiali) - Albin Siwak!
  • Aby zakończyć temat i chciałbym aby nikt nie myślał Autor: dejokat [83.4.56.*]
    że pogardzam kimkolwiek kto nie szkończył szkoły wyższej. Tak nie jest bowiem nawet duża wiedza nie jest panaceum i warunkiem człowieczeństwa i przydaje się tylko wtedy kiedy służy ogółowi.
    Natomiast dobrze jest mieć ogląd w wielu sprawach i móc to wyjaśnic spokojnie nawet tu na takim burzliwym pełnym rewolucjonistów forum.
    A nuż dotrze...
  • Poprawka Autor: dejokat [83.4.56.*]
    (...robią błędy i NIE są w stanie przewidzieć zachowania rynku i innych ludzi nawet zobowiązanych umowami...)
  • dejokat,współczuję, nawet nie potrafisz trzymać się wątku? Autor: ~olek [194.63.132.*]
    chłopie, chłopie .......ja o jednym , a ty o czymś innym i tak w kółko.
    Wypisujesz to co ci w zwoju mózgowym aktualnie się "kołacze" beż względu na związek z postem na który rzekomo odpisujesz.
    Przypomina to dyskusję z głuchym i na dodatek umysłowo sprawnym inaczej. Zresztą o twojej błyskotliwości najlepiej świadczy fakt, że siedzisz w centku od kilku lat i .....

Nie potrafisz się odnieść do niczego co napisałem, a jedynie rzucać bezpodstawnymi inwektywami. Zresztą taka praktykę pokazywałeś już dużo wcześniej. Nigdy nie odnosiłeś się do treści czyjegoś postu.
    Podsumowując szkoda czasu na pisanie z kimś takim jak ty.
    Bez odbioru.
  • Odkąd to głupiec przyzna się że mu rozumu brakuje? Autor: dejokat [83.4.56.*]
    Ja też tak sądzę że nigdy!
  • jeśli już to w j.polskim należy zapytać: OD KIEDY,a nie odkąd Autor: ~życzliwy [194.63.132.*]
    żenujące jest to co wypisujesz
  • Re: jeśli już to w j.polskim należy zapytać: OD KIEDY,a nie odkąd Autor: dejokat [83.4.56.*]
    Następny który stosuje "projekcję"
    "Zyczliwy" się podpisuje.
    Ja tam z każdym pogadam. Ok.
    Napisz co ci się nie podoba w moim pisaniu ale konkretnie i USASADNIJ.
    Negacja bez podania procesu naprawczego nie ma sensu.
    Każdy bowiem może powiedzieć - piszesz głupoty, żenada, pierdoły itp.
    To co teraz ty "życzliwy" piszesz nie ma sensu bowiem nie poparłeś tezy dowodami.

I to by było na tyle...Taka nauka.
    Może za 100 lat podniosę poziom tego forum o 1 procent jak mi ktoś pomoże. Ci zaś co mogą to uważają że to pewnie nie ma sensu. Ja tak nie uważam.
  • no nie!!!Nie zauważyłeś co mi się nie podoba?Mało jasno napisałem? Autor: ~życzliwy [194.63.132.*]
    zwróciłem ci uwagę na to jak jak poprawnie należy, w języku polskim, zadać pytanie, a ty dopytujesz się co mi się nie podoba - żenada !!! Ba mało tego, że zwróciłem uwagę to jeszcze podałem poprawną wersje pytania, a ty mimo to domagasz się procesu naprawczego!!
    Wygląda na to , że jedyną formą dotarcia do twojej główki jest........mocne uderzenie nią o coś twardszego.

• Otwieram komp a tu znowu rozrywka. PEWIEN FRUSTRAT BY SIE Autor: dejokat [95.160.117.*]
    bawił że ktoś dejakotowi poprawia pisownię.
    Wśród giełdowych frustratów można spodziewać sie wszystkiego nawet tego że jakiś niedouk będzie poprawiał literata.

Kiedy głosisz że jest coś źle, podaj dlaczego, czyli w tym przypadku podstawę formy w oparciu o zasady i zwyczaje językowe dot w tym przyp. nieprawidłowego wyrażenia i prawidłowego wyrażenia.

Wyraziłem się prawidłowo chociaż przyznaję "eleganciej" byłoby "od kiedy". "Odkąd" dotyczy kontekstu bardziej ogólnego i zawiera kontekst czasoprzestrzenny w przeciwieństwie do formy "kiedy" zwracającej uwagę że kontekst dotyczy wyłącznie czasu.Niemniej dzięki za zwrócenie uwagi z jednoczesną prośbą abyś to ty się walnął w główkę krawężnikiem, ponieważ za chiny ludowe w swojej depresji frustrata nic nie kumasz. Dziękuję także za mierną ale jednak rozrywkę. Cieszy mnie myśl że są tutaj ludzie którzy zaśmiewają się z moich wystąpień, co sobie specjalnie cenię. Uwielbiam bowiem rozbawiać ludzi. To nic nie kosztuje a jakże umila życie.
  • Re: Powtarzam, bo to dobry tekst Autor: ~Haha [178.183.150.*]
    POdobno byłes prezesem ?? ale mieli radosc pracownicy po twoim odejsciu - pili przez miesiąc czasu z radosci że taki nudziasz i ględziasz odchodzi
[x]
IDEON 3,67% 0,01 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.