• a dziś t2 zarobiło 1 mln na Aniole Autor: ~aniołek [31.60.156.*]
    Wzrost na Aniole sprawił , że wartość akcji należących do T2 urosła o 1mln. Jak bedzie dalej takie zainteresowanie aniołą, to może T2 odda pakiecik i przytuli z 6-7 mln. Wtedy wielki Don może się zainteresować spólą co ma w kasie 8 mln + nieruchomości na sprzedaż warte 10-15 mln + wartość własnego mająttku 5 mln -daje nam to z 22-27 mln a spóleczka raptem kosztuje niecałe 10,mln. Zjazd był ładny z 18 na 1 , ale należał się, najgorsze już za tą spółą, kierunek--- za ANIOŁĄ
  • to co mówisz ma sens, zwłaszcza, że dzisiaj kończy się kwartał Autor: ~glina [178.181.31.*]
    więc T2 może się chcieć chociaż wykazać wynikami, bo wpływu na zarządzanie PBO już nie ma, o czym dobitnie pokazało WZA
  • tylko, że żeby ktoś zainteresował się T2 to muszą zamienić akcje na gotó Autor: ~glina [178.181.31.*]
    wkę. Te numery, że jedna firma ma trzecią firmę, która ma czwartą firmę (twój DON, a dla mnie to przestępca gospodarczy) właśnie zbankrutowała (Resbud, IFC, FON itp). Więc może tak być, że T2 postawiło wszystko na jedną kartę, po to by rozgrzać rynek i wywalić wszystko, uwalniając cash. Kupowali w okolicach 3, więc teraz mają już dobre ceny, przynajmniej nikt im nie zarzuci, że sprzedawali ze stratą. te cuda po 3,1 onegdaj 100K to pewnie ich sprawka. Mnie cieszy, że rynek zrobił się na tyle płynny, że jestem w stanie jednego dnia się skrócić do zera. Do wczoraj wyglądało to fatalnie.
  • no i masz w PArkiecie Autor: ~glina [178.181.31.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/9,1223341-PBO-Aniola--kurs-w-gore-po-publikacji-wynikow.html

O 27,9 proc., do 5 zł, podrożały wczoraj akcje budowlano-deweloperskiej spółki PBO Anioła, a w trakcie sesji właściciela zmieniło 518,5 tys. papierów, czyli 7,7 proc. jej kapitału zakładowego.

W środę późnym wieczorem firma opublikowała raport roczny, w którym poinformowała, że udało jej się zrealizować prognozę wyników.
    Grupa zakończyła miniony rok z 90,5 mln zł przychodów, 17,3 mln zł zysku operacyjnego i 6,8 mln zł zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej. W porównaniu z 2010 r. obroty wzrosły o 22 proc., wynik operacyjny o 110,1 proc., a czysty zarobek o 22,7 proc. Zamieszczone w prospekcie emisyjnym prognozy zakładały, że w 2011 r. PBO Anioła będzie mieć 95,7 mln zł przychodów, 12 mln zł EBIT i 8,7 mln zł zysku netto przed wyłączeniem udziału akcjonariuszy mniejszościowych (wynik na tym poziomie sięgnął 9,3 mln zł). Obroty okazały się zatem nieco niższe od założonych. Zrealizować udało się za to prognozy zysków. Okazało się to jednak możliwe jedynie dzięki przeszacowaniom wartości nieruchomości do wartości godziwej. Grupa zanotowała z tego tytułu blisko 15,1 mln zł pozostałych przychodów operacyjnych. Gdyby przeszacowań nie było, to PBO Anioła miałaby w 2011 r. stratę.
    PARKIET
  • Re: no i masz w PArkiecie Autor: kowal2200 [83.28.195.*]
    A ja myślę że cała ta podbitka była pomysłem Waldka który chciał odwrócić uwagę od złych wyników firmy, a teraz odbiera papier tym którzy się spodziewali wystrzału w kosmos. Z takim gościem to my nigdy nie zarobimy.
  • przeciwnie, Waldek nie mógł tego zrobić bo musiałby informować Autor: ~glina [164.126.133.*]
    chłopaki ze środka (PBO i Protea) raczej nie. To na pewno ma związek z T@ i jego koalicjantami. Może ostatniego dnia Waldek się przyłożył, żeby zmasakrować wycenę na koniec kwartału T2 i BluPreIPO, co się udało.
  • Re: przeciwnie, Waldek nie mógł tego zrobić bo musiałby informować Autor: kowal2200 [88.156.137.*]
    Moim zdaniem jeśli podbitka miał by być pod wyniki kwartalne to by była kontynuowana w piątek 30 marca, albo zaczęta właśnie w piątek. Co ciekawe był olbrzymi wolumen, który do dziś jest na wysokim poziomie a nie kilka tysięcy szt. jak do dnia wyników. Moim zdaniem kurs znów wróci na 3,7-3,8 zł na dłuższy czas, chyba że rynek ruszy. Z drugiej strony kończą się lockupy T2 i pytanie z jakiego poziomu będzie ewentualny zrzut...

http://www.newconnect.info/komunikat_ebi/umowa_lock_up_na_akcjach_pbo_aniola_s_a-144083c
  • no to zostaje lublin i PRE IPO BLU czy co tam jeszcze. W sumie to można Autor: ~glina [46.113.84.*]
    spytać KNF o to czy nie manipulowano kursem. Podejrzane zlecenia mam spisane z datami. To ta sama ręka co wbijała przed jazdą po 1000 szt sprzedaż samemu sobie lub na zaprzyjaźniony rachunek .
    odnośnie kursu to mam dokładnie odwrotne wrażenie. GRUBAS TO TU WSZEDŁ, A NIE WYSZEDŁ. i żeby wyjść to zrobi cenę znacznie powyżej maxa czyli powyżej 5,11. Uważam, że po tych obrotach cena równowagi przeniesie się bliżej 5 i poziom 5 będziemy szybko testować. Grubas skupił z rynku dużo, bardzo dużo. Zostały pojedyncze sztuki i niełatwo będzie je odzyskać. Sensu w tym większego nie ma. W zbijaniu autorzy tak się zapamiętali, że jak znajdzie się jakiś znudzony fund to zagra niskim PE i zrobi 7 czy 8 zł. Mnie się udało dobrze sprzedać, sporo niżej odkupić i nie będę więcej kombinował. Papier jak na te czasy niezły, ze sporym potencjałem. Po Walnym powiem ci więcej.

I ten skup do umorzenia, 38 K, nieźle, zobaczymy ile skupią w kwietniu. Nie ma już tego w tych cenach za wiele.
  • Re: no to zostaje lublin i PRE IPO BLU czy co tam jeszcze. W sumie to mo Autor: kowal2200 [88.156.137.*]
    Więc zapowiada się ciekawy kwartał:) Ja też już nie kombinuje z pakietami. Zarobiłem na ostatniej podbitce swoim spekulacyjnym pakietem Anioły, ale mam dosyć kiszenia się kursu. Miałem nawet oddać po kosztach i wsadzić w CTC albo MCI ale trafiła sie podbitka. Resztę trzymam na lepsze czasy, jak Ty.
  • przyjedź na Walne, trzeba się organizować Autor: ~glina [46.113.84.*]
    nieobecni nie mają racji, pamiętaj
  • Re: przyjedź na Walne, trzeba się organizować Autor: kowal2200 [88.156.137.*]
    Tym razem postaram sie przyjechać. Zastanawiam się tylko czemu nie skupowali podczas podbitki? Wiedzieli co będzie się święcić czy czekają na promocję?

Dzień Godzina Liczba akcji Cena
    2012-03-26 09:52:25 500 3,71
    2012-03-26 12:25:04 219 3,80
    2012-03-26 12:25:04 485 3,80
    1 204
    38 000
    Łącznie liczba akcji
    Łącznie liczba akcji od początku
    trwania Programu (13.02.2012 r.)
  • niezły dym się szykuje, Lachowicz włączył turbo bieg Autor: ~glina [46.113.84.*]
    Facet ma jaja ze stali, a olewanie go przez ekipę Anioły to chyba był błąd............

http://gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=281132&_DocID=515590&_Site=ESPI&_CheckSum=172455795

OMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 43 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-04-04
    Skrócona nazwa emitenta
    PBO ANIOŁA S.A.
    Temat
    Powzięcie informacji o złożeniu pozwu o stwierdzenie nieważności albo uchylenia uchwały walnego zgromadzenia oraz o postanowieniu sądu w sprawie zabezpieczenia roszczenia
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
    Treść raportu:
    W dniu 4 kwietnia 2012 r. Emitent powziął informację o:
    - złożeniu przez Pana Michała Lachowicza – członka Rady Nadzorczej Emitenta, w dniu 9 lutego 2012 r., pozwu o stwierdzenie nieważności albo uchyleniu uchwały nr 10 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia z dnia 12 stycznia 2012 r. (uchwała w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w drodze emisji akcji serii D z wyłączeniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy oraz zmiany §7 statutu Spółki);
    - postanowieniu sądu z dnia 26 marca 2012 r. o udzieleniu zabezpieczenia roszczenia o stwierdzenie nieważności albo uchylenia w/w uchwały poprzez wstrzymanie jej wykonania do czasu prawomocnego zakończenia postępowania z powództwa p. Michała Lachowicza. Postanowienie sądu o udzieleniu zabezpieczenia nie jest prawomocne.
    Szczegółowa podstawa prawna: §38 ust. 1 pkt 10 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim (Dz. U. z 2009 r. nr 33, poz. 259 z późn. zm.).
  • Re: niezły dym się szykuje, Lachowicz włączył turbo bieg Autor: kowal2200 [88.156.137.*]
    Chyba każdy z akckjonariuszy się już pogodził z przejeciem Protei a tu taka miła niespodzianka:)
  • idzie na powtórkę ze Śrubexu Autor: ~glina [46.113.84.*]
    pewnie będzie sporo chętnych, żeby się podłączyć
  • Re: idzie na powtórkę ze Śrubexu Autor: ~az [83.24.75.*]
    Jesteś pewien, że skupowane akcje mają iść do umorzenia? Umknęło mi to gdzieś. Jeśli umorzą część akcji, to tu po wynikach za 2012 C/Z będzie chyba 0.5!! To chyba jakiś rekord światowy hehe. Na razie trwa konkurs kto taniej odda. Wolumen coraz mniejszy. Ciekawe czy misio umęczy jutro chociaż 10k;)
  • Re: idzie na powtórkę ze Śrubexu Autor: ~wskoczyłem [82.160.92.*]
    ....a jaką masz gwarancje,że w 2012 będzie zysk?W 2011 też miał być zysk,a była mała strata i zysk papierowy,a przypominam,że przychody przekroczyły 70 mln PLN.Przy takich przychodach nie wypracować zysku operacyjnego i to w prywatnej spółce,to trzeba było się naprawdę mocno postarać zwłaszcza,że marża na budowie komercyjnych nieruchomości jest kilkunastoprocentowa.Tu są niejasności i dlatego kurs leci na pysk.
  • chcesz pewności to idź do ZUSu, my tu Panie obstawiamy konia - Waldka Autor: ~glina [46.112.53.*]
    są tacy co mu chcą zaszkodzić, sa tacy co się przyglądają i jest pan Waldek. Panie Waldku!, Pan się nie boi!
  • Re: a dziś t2 zarobiło 1 mln na Aniole Autor: kowal2200 [95.49.243.*]
    Znamy już przyczynę podbitki- T2 i reszta wyrzucili w rynek 65 000 szt papiera.

http://gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=281208&_DocID=515720&_Site=ESPI&_CheckSum=1888772422
  • Re: a dziś t2 zarobiło 1 mln na Aniole Autor: ~akcjonariusz( były) [89.73.4.*]
    Widocznie nie dogadali się z aniołą żeby skupił od nich, czyli jest oczekiwanie że cena zejdzie niżej. Zresztą skoro przewidzieli na skup 2300 tys i że kupią 920 tys to daje cenę kupna 2,5 zł i dlatego tak prowadzą ten skup.
  • Re: a dziś t2 zarobiło 1 mln na Aniole Autor: ~Tez byłyakcjonariusz [83.7.25.*]
    Jak w kasie niema gotówki to za co maja kupować do tego t2 wychodzi a zysk z przeszacowan więc kurs im nie ucieknie i bedą sobi skupowac po 1300 dziennie
  • a ja myślę, że to bieda w BLU PRE i T2 spowodowała konieczność sprzedawa Autor: ~glina [46.112.53.*]
    nia na rynku. Umarzania w pakietach nie będzie bo nie przewiduje tego regulamin skupu. Chłopaki chcieli poczuć cash i poszaleć na Trakcji lub na PBG.
  • i mam sugestię, żeby wystawili co mają bez ukrytego, to może jakiś fundu Autor: ~glina [46.112.53.*]
    się skusi. Po co taka partyzantka? nikt przy zdrowych zmysłach WIG20 nie gra, bo wiadomo, że SP to zasypie, a zarządzający coś robić muszą bo za to im płacą. Zabawa za 1 mln Euro, Ktoś mądrzejszy od kolegów z T2 BLU PRE IPO i td i z większym portfelem mógłby zrobić z PBO ciekawe projekty.
  • czyli zgadłem, że to Lublin chciał zrobić klimat przed walnym Autor: ~glina [46.112.53.*]
    nieciekawe to towarzystwo newconnectowe....
  • Re: a dziś t2 zarobiło 1 mln na Aniole Autor: ~cdn [178.183.240.*]
    cdn
[x]
PBOANIOLA -30,00% 0,07 2015-11-13 15:27:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.