• PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~cdf [94.251.136.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 30 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-03-29
    Skrócona nazwa emitenta
    PRONOX S.A.
    Temat
    Informacja uzyskana na podstawie art. 69 ustawy o ofercie.
    Podstawa prawna
    Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji
    Treść raportu:
    Pronox Spółka Akcyjna (Spółka) działając na podstawie art. 70 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych oświadcza, że w dniu dzisiejszym pan Artur Grendysa (Zawiadamiający) działając w trybie art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych zawiadomił Spółkę, że w dniu 28 marca 2012 r. w wyniku transakcji pozagiełdowej nabył od Canuela Holdings Limited 23.964.922 sztuk akcji Pronox S.A stanowiących 10,09 % kapitału zakładowego Spółki i dających 23.964.922 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 9,99 % głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Akcje o wartości nominalnej 0,10 zł za jedna akcje zostały nabyte po cenie 0,71 zł za jedną akcję. Przed realizacją transakcji Zawiadamiający nie posiadał akcji Pronox S.A. Po realizacji transakcji Zawiadamiający posiada 23.964.922 sztuk akcji Pronox S.A., które stanowią 10,09 % kapitału zakładowego Spółki i dają 9,99 % głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Zawiadamiający oświadczył, że nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit. c) ww. ustawy, tj. osoby trzecie, z którymi zawarte zostały umowy, których przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu.
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~cdf [94.251.136.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 31 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-03-29
    Skrócona nazwa emitenta
    PRONOX S.A.
    Temat
    Informacja uzyskana na podstawie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi.
    Podstawa prawna
    Art. 160 ust 4 Ustawy o obrocie - informacja o transakcjach osób mających dostęp do informacji poufnych
    Treść raportu:
    Pronox Spółka Akcyjna (Spółka) działając na podstawie art. 160 ust. 4 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi oświadcza, że w dniu dzisiejszym otrzymała od pana Adama Wysockiego (Zawiadamiający), pełniącego funkcję Członka Rady Nadzorczej Pronox Spółka Akcyjna i Członka Zarządu Canuela Holdings Limited zawiadomienie złożone w trybie art. 160 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi oraz na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005 w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi, że w dniu 28 marca 2012 roku Canuela Holdings Limited w wyniku transakcji pozagiełdowej zawartej z prywatnymi inwestorami zbyła 35.000.000 sztuk akcji Pronox S.A stanowiących 14,75 % kapitału zakładowego Spółki i dających 35.000.000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, stanowiących 14,59 % głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Akcje o wartości nominalnej 0,10 zł za jedną akcję zostały zbyte po cenie 0,71 zł za jedna akcję. Przed realizacją transakcji spółka Canuela Holdings Limited posiadała 35.000.000 sztuk akcji Pronox S.A., które stanowiły 14,75 % kapitału zakładowego Spółki i dawały 35.000.000 głosów na walnym zgromadzeniu Spółki, tj. 14,59 % głosów na walnym zgromadzeniu Spółki. Po realizacji transakcji Spółka Canuela Holdings Limited z siedzibą w Larnace nie posiada akcji Pronox S.A. Zawiadamiający oświadczył, że nie istnieją osoby, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit. c) ww. ustawy, tj. osoby trzecie, z którymi zawarte zostały umowy, których przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu. Podstawą dokonania zawiadomienia jest fakt, iż zbywającą akcje Pronox S.A. – spółka Canuela Holdings Limited. jest blisko związana z Zawiadamiającym w rozumieniu art. 160 ust. 2 pkt 4 lit. a) – w spółkach Zawiadamiający zasiada w organach zarządzających oraz nadzorujących.
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~jasiek [79.163.39.*]
    ale co dziwne po cenie 71 gr, i mozen awyczytac ze jest to sprzedane dwóm inwestorom jeden kupił 10 % a drugi 4.71 % to kto bedzie nowym królem?.
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~Inwestor [148.81.55.*]
    Będzie grubo !
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~rtm [83.7.53.*]
    http://www.ktokogo.pl/Artur_Grendysa

to on?
    w sumie do walnego powinno sie wszystko rozstrzygnac, i karty powinny byc wyłozone.
    ale dziwnie mnie jedno inwestor bierze po 71 gr.
    wierzyciele biora po 4 zł.
    kancelaria rówierz kupowała w czerwcu ubiegłego roku po 85 gr.
    co ten królik kombinuje, lub co nowy własciciel robi.
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~rtm [83.7.53.*]
    same zagadki, ale w koncu jakis pozytyw :)
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~chłop z mazur i dddd [37.31.18.*]
    ŁAAAAA UCIEEEEKAĆ!!!!!!
    Będzie armagedon !!!!!
    ANALIZA Mówi sprzedawać !!!!!!
    ciekawe jak jutro rynek zareaguje na dzisiejsze info o nowym inwestorze.
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Człowieku, jakim nowym inwestorze...??

Przeparkowali troszkę śmiecia na jakiegoś słupa, żeby rozwodnić ilość akcji na takich, co ponizej 5% mają. Ten drugi już się nie ujawni, bo ma poniżej 5%, wiec nie musi. Może za to ze spokojem walić w Was z ukrytego tymi 4,71% bez podawania infa. I tak właśnie zrobią.

Zobaczycie tu nowego inwestora, jak świnia niebo.
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~hmm [213.238.94.*]
    co ty pitolisz za glupoty, mialo by to sens jakby brali po 12gr... a nie po 71...

gdzie tu sens i logika?
    He, he... Jak pytasz o SENS i LOGIKĘ, to postaw sobie najpierw pytanie, po co ktoś kupuje takiego śmiecia w tej cenie...

Przecież w czasie jednej sesji mógłby kupić taką ilość papiera, a jego średnia nie wyszłaby powyżej 13 groszy.

I dopiero jak tam znajdziesz SENS i LOGIKĘ, to się odezwij jeszcze raz i napisz, ze pitolę. :)))
    według chłopa wszyscy to idiocie tylko nie on, kupuja po 71 i sprzedaj chopowi po 6 gr. niewiem czy smiac sie czy płakac z tego co piszesz
    Jasiek, powiedz, jak miałbyś do wydania na akcje Pronka troszkę kasy i mógłbyś na spokojnie kupić akcje na GPW po 11 - 13 groszy, ale zadzwoniłby do Ciebie, jako znajomego, Ireneusz Król i powiedział: Jasiek, kumplu mój, po co bedziesz kupować z niewiadomego źródła, kup lepiej od Cannueli, bo ona akurat chce sprzedać mały pakiecik po 71 groszy...

To co byś zrobił? Przepłaciłbyś ponad 600% i dał zarobić Irkowi, czy myśląć zdrowo rozsądkowo (o ile takie myślenie może spowodować zakup akcji tej spółki :))) ), zakupiłbyś tego śmiecia po kilknaście groszy od Was, drogie Leszczyki...?
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~hmmm [213.238.94.*]
    i Tu sie ujawmnia Twoje pitolenie...
    sam sobie zaprzeczasz... pytanie czemu te pakiety schodza po takiej cenie?
    noo odpowiesz na to pytanie?
    albo to jest czysty zapis na rachunku na zasadzie "wlał wylał" zeby podciagnac sztucznie kurs przed umieszczeniem w rynek 20mln nowych (2 kwietnia) albo cos jest na rzeczy, niestety z tymi "cos jest na rzeczy" dosyc dlugo trwa, jedni obejmuja po 4zl inni po 85 a jeszcze inni po 71.. a kurs biega w granicach 12gr...
    no odpowiedz mi na to pytanie merytorycznie?!
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~k k k [89.77.91.*]
    Chyba Cię chłopie zaniepokoiło to info, bo wpis Twój jest bardzo agresywny.
    Nie widzę w nim żednej agresji. :)))
  • chłop zaswirował!!!!!!!!!!!!!! Autor: ~jasiek [79.163.39.*]
    i tyle w temacie
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~leszcz [83.10.236.*]
    Nie bylo go jakis czas, a jak cos sie zaczyna dziac to od razu przybiegl poszczekac :D
    Hau, hau, hau...
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~k k k [89.77.91.*]
    Czyżby? Odnoszę wrażenie,że im dłużej kurs oscyluje powyżej Twoich przewidywań (6,7) tym bardziej stajesz się nicierpliwy.
  • chłop zeswirował Autor: ~jasiek [79.163.39.*]
    a stad jego zachowanie bo juz wie i jest przekonany ze nigdy tego pozionu nie zobaczy, a teraz chlopie uszy na dol, ogon pod siebie i do budy!!
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~PAKO [46.76.180.*]
    Dnia 2012-03-29 o godz. 20:29 ~k k k napisał(a):
    > Czyżby? Odnoszę wrażenie,że im dłużej kurs oscyluje powyżej
    > Twoich przewidywań (6,7) tym bardziej stajesz się
    > nicierpliwy.

Wręcz nerwowy :)
    Nie ma co zwlekać chłopie jutro rano PKC em,chyba ,że się dogadasz z kimś na pakietówkę.
    Nie można pakietówką sprzedać zera akcji, podobnie, jak nie da się taką ilością walnąć PKC-em. Przynajmniej Sidoma na to nie pozwala, może w innym biurze maklerskim tak można, ale nie w IDM-ie... :)))
    Jakbyś był uważnym obserwatorem, to zauważyłbyś, że ostatnio prawie w ogóle tu nie bywam. Więc tym bardziej nie wiem, skąd wysnuwasz takie wnioski. :)))

Ale juz się przyzwyczaiłem, że wszędzie znajdzie się grupa ludzi, którzy wszystko, co ich otacza, widzą zupełnie inaczej niż większość.

Niektórzy nazywają ich odmieńcami, inni zdrowo szurniętymi, a oni sami często gromadzą się w kołach Radia Maryja, względnie zapisują się do jedynie słusznej Partii, w której Prezes jest tylko jeden. Po wsze czasy.

Czy Ty już należysz do którejś z powyższych formacji, czy dopiero planujesz się do jakiejś zapisać...?
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~PAKO [46.76.180.*]
    Dnia 2012-03-29 o godz. 20:36 ~chłop z mazur napisał(a):
    > Jakbyś był uważnym obserwatorem, to zauważyłbyś, że
    > ostatnio prawie w ogóle tu nie bywam. Więc tym bardziej nie
    > wiem, skąd wysnuwasz takie wnioski. :)))

Ale juz się
    > przyzwyczaiłem, że wszędzie znajdzie się grupa ludzi,
    > którzy wszystko, co ich otacza, widzą zupełnie inaczej niż
    > większość.

Niektórzy nazywają ich odmieńcami, inni zdrowo
    > szurniętymi, a oni sami często gromadzą się w kołach Radia
    > Maryja, względnie zapisują się do jedynie słusznej Partii,
    > w której Prezes jest tylko jeden. Po wsze czasy.

Czy Ty
    > już należysz do którejś z powyższych formacji, czy dopiero
    > planujesz się do jakiejś zapisać...?

Chłopie ...tu mnie rowaliłeś :) Ty naprawdę z tym do mnie pijesz ?

Otóż wyjaśniam ci:
    -uważnym obserwatorem Pronoxa już nie jestem
    -to chyba ty widzisz wszystko inaczej niż większość
    -tych od R.Maryja i jedynego prezesa też nazwałbym szurniętymi,więc tu się zgadzamy
    -niestety rozczaruję cię nie zamierzam zapisać się w/w kółek zainteresowań

Twoja agresja mnie zasmuciła,zawsze pogodny,wypowiedzi wyważone i ten troskliwy ton,a tu nagle taka zmiana ?

Powinieneś z godnością przyjąć porażkę w tym momencie i jak prawdziwy facet walnąć się w pierś i wyznać.....przeliczyłęm się.
    A ty wiesz, co to jest czasrny humor...? :)))

Nie bierz tak wszystkiego do siebie.
    Pako, ale ten post nie był do Ciebie... :))) Popatrz uważnie.
  • Kolejne pakiety po 71 gr Autor: ~brzytwa [31.174.118.*]
    http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=280593&_DocID=514797&_Site=ESPI&_CheckSum=1347841917

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=280592&_DocID=514796&_Site=ESPI&_CheckSum=81023419

• Re: Kolejne pakiety po 71 gr Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    To jest dalej to samo info. Nauczcie się czytać tekst ze zrozumieniem, ludziska, bo od tego zależy Wasze być albo nie być na bananowej...
  • Re: Kolejne pakiety po 71 gr Autor: ~ryba [80.53.75.*]
    ale sie rozszalałes chłopczyku zaraz pekinie ci zyłka i bedzie smierdziało
    Powiem więcej: już śmierdzi.

Stęchłą Rybą.
  • Re: Kolejne pakiety po 71 gr Autor: ~Szara_mysz [83.23.154.*]
    Trochę wyżej pisałeś po co kupować po 71 groszy skoro można kupić od leszcza po 10.

A ja odwrócę kota ogonem i się spytam po co sprzedawali ostatnio po 11, 12 groszy zarządcy Pronka skoro bez problemu mogli upchnąć parę dni temu po 16 i 17.

Taka sama logika. Tutaj nic nie wiadomo i mądrego nie znajdziesz.
    Na tym forum nikt nie wie jak będzie i nie ma osoby, która miała do tej pory zawsze rację. To co tutaj każdy pisze to jest czysta spekulacja więc nie widzę sensu się spinać i obrażać:)
    Ja się ani nie spinam, ani, tym bardziej, nie obrażam. :)))

A co do sprzedaży po 15-16: oni wtedy też sprzedawali, tyle tylko, że z tych słupów, co są poniżej 5%, aby Was nie drażnić, że na podbitce wychodzą. Taka jest cała prawda o Waszym Pronoxie...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [80.53.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Rybka lubi pływać. We własnym sosie. Ile tu już wtopiłeś, że taka nienawiść od Ciebie bije...??
  • Re: Kolejne pakiety po 71 gr Autor: ~hmmm [213.238.94.*]
    tak sie zastanawiam na ch.. tutaj piszesz skoro tak jak mowisz nie masz papiera?
    ja jak wychodze z jakiegos papiera to wychodze rowniez z forum... moze nie do konca ale nie udzielam sie tak nagminnie jak ty..
    co masz z tego ze tak macisz?
    ja rozumiem, sprzedaz ze slupow ponizej 5% - to ma nawet sens, to ze pronek to g.. papier to tez wiem, tylko po kiego grzyba oni tym jak to mowisz "slupom" sprzedaja po tak zawyzonej cenie??? jestes w stanie mi to wytlumaczyc? bo moze nie jestem tak bystry jak Ty - ja tego po prostu nie kumam...
    Może i nie jesteś, ale nie mnie to oceniać. :)))

Robią to po to, aby pokazać Leszczynie, że inni biorą wielkimi pakietami po bardzo wysokich cenach. Leszczyna ma myśleć, że ta cena, którą teraz widzi na monitorze, to jest super okazja i, według ich planu, ma zassać papier każdym otworem w ciele, łącznie z d.u.p.ą.

Problem w tym, że Leszczyna też ma parę szarych komórek, więc uczy się na błędach. A tu juz była i emisja po 4 PLN dla Wierzycieli i pakiety po 2, 1, 0,85 PLN. Im więcej takich inf, tym większe znieczulenie u Leszczyny.

Kumasz już...?
    czyli jednak pitolisz:) popatrz jakie obroty ma ta spolka (nawet w falach przyplywu emocji) i teraz popatrz po ile brane se te pakiety, potem jeszcze raz popatrz na obroty i wez kalkulator i policz....
    i zobaczysz ze nie wyjdzie Ci nic fajnego dla grubej ryby.
    Moze Krol ma "zielonych" bogatych znajomych, ktorych moze omamic ( tak jak Rychu) i pociska papiery poza rynkiem, bo dobrze wie ze leszczyna jest juz ubrana na maxa...
    byznesmenow mamy pelno, nie trudno znalezc łosia
    Popatrz na zlecenia na S. Na samych odkrytych taką ilość skupujesz do 25 groni. A jak policzysz, ile się pojawi nowych zleceń, jak kurs ruszy o 1-2 grosze w górę, to uwierz, że kupno 20 mln szt. nie spowodowałoby wzrostu kursu powyżej 13-14 groszy. Nie przekroczyłbyś 15, nie mówiąc już o 20 czy 30. Nie mówiąc już o 71 groszach...

Wytłumacz mi logicznie: po co ktoś kupuje 20 kilka milionów kacji po 5 krotnie wyższej cenie, niż można je kupić na GPW...?? I to bez ŻADNEGO problemu...
    No wlasnie po co??
    Ja zdalem Tobie pierwszy to pytanie kilka postow wczesniej... po co?
    Male szanse, zeby taka operacja(wg tego co piszesz wczesniej) zwrocila sie nawet jak kurs skoczylby na te 13-14gr opychajac wiecej papiera leszczom...
    cos jest narzeczy ale nikt nie wie co, a jezeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o...
    moze po prostu to kolejny "ubrany" inwestor moze Krol ma jakies duze plany na ta firme.
    bez konkretow ten papier nigdzie nie ruszy, no moze jedynie na poludnie
    Popatrz na historię CZP i ich współpracę z GEM-em. Król wziął u nich lekcje, a teraz na PRO ćwiczy już własne układy. Przerabiacie dokładnie to samo, co na Centku było grane 2-3 lata temu. Te same komunikaty, te same promocje cenowe, te same emisje...

A Wy dalej, jak te ćmy do świeczki...
    pamietam dokladnie jak to było i jest z GEMami, granie na krotko to nic dobrego, z tego co kojarze na pro jeszcze tego nie ma, ale machina produkujaca papier juz ruszyla.. zobaczymy jak bedzie wygladala sesja 02.04 czy pierwszy pakiecik wyladuje na gpw. (moze to info wlasnie pod pobite zeby upchnac ten pakiet)
    powiem tak dzis znowu kupiłem a czy jestem na +czy na -to cie g.... obchodzi a poprostu cie nie lubie i juz a ze teraz jest znowu mocny dołek to sie kupuje a ze sezon sie skonczył wiec bede miał duzo czas pozdrawiam oczywiscie nie ciebie
    Ja Ciebie też nie lubię, ale życzę udanych transakcji na PRO. Obawiam się jednak, że nie zarobisz na tym pakiecie, który dzisiaj nabyłeś, ale czas pokaże, kto miał rację.
    to ze zarobie to jestem pewny na 100% i napewno ty tego nie zmienisz bo widzisz sytułacja zaczyna sie odwracac a oni zeby upchnac wiekszy pakiet beda potrzebowali znacznych obrotow a narazie ich brak i to jest bardzo dobrze bo zeby opchnac cokolwiek beda musieli podbic i to sporo zeby zachecic ludzi do kupna
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~re [178.43.232.*]
    na Petrolu biora po 10 zl a jest 2zl; -to samo szambo co tu .
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~hmmm [213.238.94.*]
    tu sie nie zgodze, biora po cenie nominalnej a to jest roznica...
    jezeli wiesz o czym w ogole mowie:)
  • Re: PRONOX - NOWY INWESTOR !!! Autor: ~magma [89.73.218.*]
    Chłop - reaktywacja, no no, właśnie dzisiaj, właśnie teraz, tak duzo, tak ostro, hahahha , chłop zaczyna być " READABLE "
    Stwierdziłem, że muszę o sobie przypomnieć, bo jeszcze o mnie zapomnicie i co wtedy...??

Poza tym tęskniliście troszkę za mną, prawda...? :)))
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.