• Ciekawa sprawa Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    podają że 23 marca nabyli prawie 4 tys akcji a obrót był 600,,,,, ,........... ale nie podaja że poza rynkiem ...... mógłby sobie ktoś zadać trudu i chociaz dat przypilnować .... obrót był ale 22 i 24 ale nie 23 .......... prawdziwa LIPA (ka)
  • Re: Ciekawa sprawa Autor: ~wert [46.76.65.*]
    Wynika ,że było to 22 03 obrót był;6131 szt więc w tym się mieści te niecałe 4 000 szt prawda??
    Ciekawszy jest wywiad prezesa w czwartek na cnbc.
  • Re: Ciekawa sprawa Autor: ~kamila [88.156.38.*]
    Ale obroty hmmm ?.... .
  • komu się chcę? Autor: ~doktor [83.24.45.*]
    Jeśli ktoś ma czas i ochotę to niech napisze jeszcze raz o tych nieszczęsnych kosztach ogólnego zarządu. Co w nie wchodzi i ewentualnie kiedy, niektóre pozycje przestaną być kosztami w przyszłości.
    To ważne, bo niektórzy widzą tą pozycję tylko jako tłustą kasę do ręki dla prezesa, na jachty, czy balety na fidżi;)
  • posłuchaj wywiadu Autor: ~Znany [83.15.252.*]
    i ile spadło zatrudnienie , pisałem rok temu o tym że to bedą koszty i że Lipka nie będzie ich wszystkich trzymał przez okres ochronny (3 lata) ale on skorzystał z wersji odprawa wysoka do ręki i adie !!!! i to tworzy jednorazowe koszty ale spada zatrudnienie i przyszłościowo dobrze to wróży :-)
  • słuchałem wywiadu Autor: ~doktor [79.185.136.*]
    Oglądałem wywiad, sam robię własny wywiad, czytam, szukam i liczę.
    Tylko nie każdy o tych o kosztach wie i są trole które krzyczą teksty w stylu: 11 baniek wzięli do kieszeni. Tylko o to mi chodzi.
  • Re: słuchałem wywiadu Autor: ~wert [95.41.241.*]
    Są nawet tacy co mylą koszt ogólny zarzadu a wynagrodzenie zarządzających .
    W tym przypadku jest to 11mln i 0,6 mln wynagrodzenie dla ;11 członków Zarzadów w ozgrafie,bezgrafie i kompapie oraz dodatkow 11 osób w 3 radach nadzorczych .Lipka obniżył sobie pensje w Kompapie do 5 ooozł miesięcznie i jest w 2 radach jako przewodniczący po 3 000zł .Jest to wszystko w notach do sprawozdania .
    Ostatnio właśnie rozbieram sumę 11 mln doszedłem ,że są tam koszt płac ok 6 mln jesli kogoś interesują inne pozycję to chętnie się podzielę .
    Niepokojąc są słabe obroty .
  • Jeżeli Autor: ~Senior [83.28.215.*]
    zwolnił ponad 50 osób to oprócz odprawy zgodzili się na jednorazowe bonusy
  • Re: Jeżeli Autor: ~wert [95.41.241.*]
    Zmiana zatrudnienia jest ponad 50 osób -tak jest w liście PREZESA
    a w innym miejscu raportu jest ,że zwolniono ponad 70 osób. (chyba 20 zatrudniono nowych).
    W Olsztynie jest 3 lat pakiet więc aby odszedł pracownik trzeba Go pewnie zachęcić.
    Zwrazam uwagę ,że poprzednich 2 członków Zarzadu zarabiało 5 -cio krotność średniej krajowej to jest ok 20 000zł -odprawa i bonus -oceniamna 500 000zł!!
    Mam nadzięję ,że najgorsze spółka ma za sobą i teraz w 2012 pokaże dobry wynik.

[x]
KOMPAP -1,00% 19,80 2026-05-29 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.