• komentarz polityczny Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Witam was koledzy i koleżanki też. Najpierw z całą mocą pragnę podkreślić, że mój komentarz polityczny jest jednoznacznie związany z sytuacją gospodarczą i stanowi nieodłączne tło Analizy Technicznej w perspektywie tego i przyszłego roku.

Najpierw pozwólcie, że przytoczę tu wszystkim znane przysłowie:
    ,,Polak mądry po szkodzie" i zaraz po nim słowa jednego z wielkich nieżyjących tego świata
    ,,Tylko ludzie głupi uczą się na własnych błędach. Ludzie mądrzy – uczą się na błędach cudzych.,,
    Zapewne ta część z was nieco bardziej światła bez trudu przypisze ten cytat Otto von Bismarckowi i oczywiście nie bez racji. Można jeszcze dodać jego nie mniej słynne słowa skierowane już konkretnie do nas, oto one:
    ,,Dajcie Polakom rządzić a sami się wykończą,,
    Zapewne zdziwi was fakt, że myślami dziś sięgam do przeszłości, ale czasem wydaje mi się, że jesteśmy narodem zapomnianym przez Boga i sami robimy sobie największe krzywdy.
    Wszystkie te złowieszcze myśli ogarnęły mnie kiedy to usłyszałem w TV dwie informacje rzucone tak od niechcenia pomiędzy wierszami. Jedna dotyczyła tego, że Rosjanie analizują właśnie czy rurociąg,, Przyjaźń,, ma uzasadnienie ekonomiczne a druga to beczka miodu przyprawiona dziekciem na spodzie. Mówiła , że Polacy kupują w dalszym ciągu chętnie napędzając popyt wewnętrzny a jednocześnie wskazując, że bezrobocie przekroczyło średnio
    13 procent, co oczywiście daje na ścianie wschodniej i Mazurach stan sięgający ponad 23 %.
    Wróćmy do wiadomości pierwszej i pozwólcie, że przypomnę jak zachowywały się nasze rządy i przywódcy kiedy to Rusek z Niemcem postanowili pociągnąć sobie rurę po dnie Bałtyku. Wrzawa, zorganizowana akcja oporu i jak zwykle jedno wielkie nic. Mało tego wielkie oburzenie kiedy to zaproponowano nam wzięcie udziału w tym przedsięwzięciu i podłączenie się do niego. Jak pamiętam znalazł się chyba tylko jeden wiceminister, który chciał o tym poważnie podyskutować. Biedak nie zdążył ! Skutek jaki będzie z tego jest prosty do przewidzenia. Polska obecnie za gaz płaci najwyższe stawki w Europie i za chwile to samo będzie z ropą. Oczywiście wzrost cen tych surowców prowadzi do jednego a mianowicie do wzrostu inflacji co skutecznie blokuje obniżkę ceny pieniądza czyli mówiąc prościej obniżkę stup procentowych. Jedno i drugie zjawisko jest bardzo niedobre dla naszej gospodarki i pokazuje, że w interesach kierowanie się sentymentem nie przynosi nic dobrego. Mam takie poczucie, że Polacy najbardziej cieszą się jak zostają poklepani po ramieniu za to i owo, za zieloną wysepkę a tak naprawdę nawet na arenie międzynarodowej nie potrafią grać w tej samej drużynie. Na ty całym organiźmie siedzi i wrzód inny, to kościół katolicki, który biedny i atakowany ciągnie z tego państwa bez skrupułów wszystko co wyciągnąć się jeszcze da.
    Nie neguję jego zasług i pozycji chociaż uważam, że robił to co robił w minionych latach myśląc przede wszystkim o własnym interesie a słuchając ostatnio bodaj w,, Kropce nad i "
    jednego z myślicieli PIS-u, który przekonywał, że fura dla księdza za 100 tysięcy to nic zdrożnego i wkładanie dziewczynkom paluchów w majtki nie daje nikomu prawa do krytykowania tej instytucji, dochodzę do wniosku, że moje miejsce na Księżycu (Chodzik Księżycowy) jest ostoją spokoju. Myślicie zapewne, że to się specjalnie nie przekłada na zachowanie kursów na GPW ? Otóż bardzo się mylicie, bo pieniędzy od tego nie przybędzie,
    po co inwestorom zagranicznym ryzykować tu nad Wisłą, gdzie może się okazać, że wszystko się niebawem wykopyrtnie jeśli są w Europie państwa stabilne o niepodważalnie silnej gospodarce. Popatrzcie na reformę emerytalną. Budowana z pietyzmem jakieś 15 lat temu teraz na waszych oczach rozpada się w pył. Co ciekawe nie ma winnych ! Albo inny idiotyzm z którym wyjeżdża rząd. Będziesz pracować do 67 roku, będziesz miał emeryturę 6 tysięcy. To kpiny w żywe oczy, ilu nie dożyje ?
    Mamy dzisiaj tak. Mała grupa czerpie z tego kraju kolosalne zyski a reszta pomału powiększa
    coraz większą grupę ludzi, którym ledwo wystarcza do pierwszego. Zobaczcie co dzieje się z umowami śmieciowymi i jak traktowani są teraz tu w tym kraju ludzie. Po co więc Wałęsa skakał przez mur, no po co, czy o take Polske mu wtedy chodziło ?
    Pozdrawiam

Chodzik Księżycowy
  • a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~fanfara [31.61.215.*]
    w kontekscie tego np:

Dnia 2012-03-26 o godz. 21:57 ~chodzik księżycowy napisał(a):
    > Niestety ani jutro, ani po jutrze ani nawet w tym tygodniu
    > nie zobaczycie dna na PBG.
    Tak jak napisałem musi wypełnić
    > się do końca formacja G222 na kontraktach i na Wigu 20 a to
    > jeszcze potrwa. Co ciekawe słabość PBG widoczna jest jak na
    > dłoni i niestety spółka reaguje spadkiem na wzrosty
    > średnich rynkowych. Na wykresie 30 minutowym opisywany
    > przeze mnie trójkąt spadkowy wciąż wywiera bardzo silny
    > wpływ destrukcyjny a wyjście z niego jak widać to już
    > wyraźnie w chwili obecnej stanowi ukośny trójkąt końcowy.
    > Reasumując i pisząc nieco mniej skomplikowanie sytuacja
    > wygląda tak, że wsparcie jakie stawia dno historyczne w
    > okolicach 30 złotych nie wytrzyma i akcje polecą na zbity
    > pysk w dół.
    Ostrzegam was ponownie i proszę aby wstrzymać
    > się z decyzją kupna, bo to nic dobrego nie przyniesie a
    > wszelkie wskaźniki fundamentalne możecie sobie schować w
    > buty.

a może i tego bo o dziwo na GTC rozwodnienie kapitału ci nie przeszkadza... hehe

Dnia 2012-03-27 o godz. 11:01 ~chodzik księżycowy napisał(a):

>jak PBG sypnie ogromną emisją to tak rozwodni kapitał, że i
    > po 10 zeta nikt tego nie weźmie. A to o czy napisałeś, że
    > za tydzień walne to zobaczymy jakie skutki przyniesie i
    > wybieganie dziś przed szereg z zakupem tego badziewia może
    > się skończyć wielkim płaczem. To tyle o fundamentach a z
    > technicznego punktu nic się nie zmienia.

• Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~sp500 [91.149.209.*]
    chodzik jest jak kobieta - kieruje się emocjami
  • Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~awe123 [83.4.240.*]
    Zgadza się daje bez przerwy d..y.
    ona kształtuje się niczym diament na HBP i wyłania formację gwiazdy porannej na walorze :)

ck, kiedy nas uraczysz solidną analizą?

• Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~awe123 [83.4.240.*]
    On teraz nie ma czasu , on zwala PBG.
  • Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~antychodzik [77.253.192.*]
    Jedyne co może zwalić skutecznie to kloca w sedesie ... :)
  • Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~eb [85.89.189.*]
    Zamiast niesmacznie kpic z tego ,co napisał chodzik przeczytaj jeden z drugim - bez emocji- uwaznie ten wpis. Nie musisz sie z tym zgadzac, ale czytajac mysl. I pamietaj - nic nie dzieje sie bez powodu, a tzw. rynki same sie nie rządza ( to bylo tylko na samym poczatku kapitalizmu).Nie trzeba chyba nikogo przekonywac, ze polityka wciska sie do ekonomii ( vide kryzys grecki ). Kursy same spektakularnie nie zwalają sie, a jesli to nastepuje, to zawsze gdzies jest czyjs interes. A zyski z tego interesu moga byc nawet znacznie odroczone w czasie. Bo zalezy o jaki zysk chodzi. Wiadomo tez, ze bardziej niz pieniedzy ludzie pragna wladzy, bo to ona daje mozliwosci, w tym zarabiania. Leszcze na gieldzie zarabiaja tak przy okazji dzialan podejmowanych przez grube ryby...
  • Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~awe123 [79.186.46.*]
    Tobie mocz oddawać a nie na forum pouczać.
    lub wodę gotować
  • Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~awe123 [79.186.46.*]
    eb jeżeli stajesz w obronie tego nieudacznika giełdowego to podaj choć jeden przykład jego trafnej analizy jedyne co mu dobrze wychodzi to podawanie numeru z Tworek-222.

Ja mogę podać kilkanaście swoich analiz tylko z tego roku ,które sprawdziły się w 100% .
    Tu masz przykład mojej ostatniej analizy odnośnie Ovosrar.

Autor | ~awe123 [79.186.46.*] 2012-03-28 12:28 Zobacz wątki dotyczące Ovostar Union
    Zobacz profil Ovostar Union
    Trochę mi przykro że nie zamieściłem mojego wpisu z dnia 25 marca na tym forum ale po prostu nie chciałem nikogo straszyć ani wpływać na decyzje.

Autor | ~awe123 [83.21.245.*] 2012-03-25 22:11 Zobacz wątki dotyczące Dolnośląskie Surowce Skalne
    Zobacz profil Dolnośląskie Surowce Skalne
    Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że idzie korekta.
    Wig20 jest w swoim trójkącie na Wigu odbędzie się starcie dwóch gigantów tj tworzącego się złotego krzyża z podwójnym szczytem,dokonany złoty krzyż mamy na sWig80 ale tam też tak jak zresztą i na innych pozostałych indeksach kształtuje się podwójny szczyt.
    Na indeksach zachodnich a także amerykańskich można dopatrzeć się klinów zwyżkujących oraz tego że kursy przebywają w silnych strefach oporu a także występują negatywne dywergencje.Tyle jednoznacznych sygnałów nie może się mylić.
    I taka mała ciekawostka jestem na spółce Ovostar od 75 zł raz mnie stop wyrzucił po 88 zł ale odkupiłem te akcje po 97zł i jestem tam do dzisiaj.Spółka pnie się do góry nie patrząc na żadne opory i jeżeli będzie dalej rosnąc będzie to oznaczać że nie dotyczą jej żadne reguły.Zrobiłem dzisiaj dokładną analizę tej spółki i wyszło mi że musi być korekta albo ja muszę od nowa uczyć się AT. Posiadaczom zalecam ustawienie dość bliskich stopów.

--------------------------------------------------------------------------

Autor | ~awe123 [79.186.46.*] 2012-03-28 12:06 Zobacz wątki dotyczące Dolnośląskie Surowce Skalne
    Zobacz profil Dolnośląskie Surowce Skalne
    I jak wam się podoba moja analiza Ovostar zrobiona dnia 25 marca kiedy kurs wynosił 130zł.
    ------------------------------------------------------------
    I taka mała ciekawostka jestem na spółce Ovostar od 75 zł raz mnie stop wyrzucił po 88 zł ale odkupiłem te akcje po 97zł i jestem tam do dzisiaj.Spółka pnie się do góry nie patrząc na żadne opory i jeżeli będzie dalej rosnąc będzie to oznaczać że nie dotyczą jej żadne reguły.Zrobiłem dzisiaj dokładną analizę tej spółki i wyszło mi że musi być korekta albo ja muszę od nowa uczyć się AT. Posiadaczom zalecam ustawienie dość bliskich stopów.
    ---------------------------------------------------------------------------

Jak widać w tym wpisie nie bałem się postawić na szali mojej reputacji AT.
    Pokażę wam teraz jeden z elementów AT który w połączeniu z innymi technikami pozwolił mi zachować cały zysk z tej spółki.
    Na rysunku widać jak wszystkie zniesienia zewnętrzne i wewnętrzne idealnie się z sobą pokrywają jest to wprost książkowy przykład o skuteczności technik fibo.Dalszy wzrost zepsuł by tą strukturę co ze względów estetycznych było by niedopuszczalne.
    Zwracam też uwagę na podawane przeze mnie poziomy zakupu i sprzedaży są albo pod albo nad kanałami konsolidacyjnymi .

www.bankfotek.pl/view/1217673
  • Re: a moze tak komentarz do PBG mistrzu hehe Autor: ~eb [85.89.167.*]
    Do awe sp500. Dlaczego jesteście tak niegrzeczni? Anonimowość na forum nie zwalnia z zachowania ogólnie przyjętych norm zachowania. Nie bronie nikogo, nie chwalę. Zachęcam do czytania ze zrozumieniem - WSZYSTKICH. Jeśli odbieracie to jako pouczanie, to macie problem. A może wiecie co to takiego " sentyment do spółki " i skąd sie bierze i kiedy i dlaczego się zmienia? Powodzenia - w mysleniu?
  • Re: komentarz polityczny Autor: ~rex [79.191.11.*]
    WALESA /*ZDO/*/ mialem do niego zawsze zastrzezenia i w czasie wszystko sie potweidzilo ,przyjał chciał przyjac system amerykanski a nie np szwedzki i mamy slamsy czyt bezdomni jak w ameryce ale on ma sie dobrze jest praktykiem...
  • Re: komentarz polityczny Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.157.*]
    Wiesz AWE123,
    Nie wiem co cię opętało. Jak widzę jesteś zauroczony moją osobowością.
    Szkoda wielka, że po prostu najzwyczajniej klamiesz na mój temat. Przykład z ostatnich trzech dni.
    Na TRZY godziny przed wybiciem PBG na forum tej spółki napisałem czarnymi lirerami na bialym tle.

,,Korekta na PBG należy się jask psu miska,,

Albo ty kmiocie jesteś tak mało inteligętny, że nie kumasz (na co zresztą stawiam) albo nie cytaty jesteś zupełnie czyli analfabeta. Co może miałe napisać AWE 123 kupij PBG ?
    Myślalem, że jednak durniem to ty nie jesteś, ale jednak jesteś. Wielokrotnie wspominam pisząc na forum teksty, że większość z was tak jak AWE123 patrzy pod nogi. Ja w odróznieniu patrzę na drogę i możecie sobie pisać o mnie co ślina na język przyniesie a wolałbym aby taki AWE 123 zapłacił za mnie podatek dochodowy do Urzędu Skarbowego za poprzedni rok. Może to nauczyłoby go pokory, bo krytukować umie jak widzę prawie każdy i większość durniów to wlaśnie czyni.

Chodzik Księżycowy
  • Re: komentarz polityczny Autor: ~adamus [188.223.48.*]
    ty jestes nienormalny kolego czy cierpisz na rozdwojenie jazni? piszesz baranie na forum PBG ze nie bedzie zadnego odbicia ze spadki na 30 zł minimum a potem wklejasz jedno zdanie wyciagniete z kontekstu ze niby przewidziałes odbicie:)
    piszesz na forum PBG kupowac Bomi przy cenie 2,15 zł teraz jest 1,9 zł pomijajac juz to bo jestes cienki Bolek to po cholere teraz piszesz na forum Bomi ze akcje spadna do 1,2 zł jesli tydzien temu pisałes zeby ludzie kupowali przy 2,15 zł
    wiec pytam sie koles czy ty przypadkiem nie jestes psychiczny i dajesz tu upust swoim frustracjom?
    spójrz w lustro w koncu i zobacz jaki jestes załosny
    żadko mi sie zdarza kogos obrazic ale takiego przygłupa to chyba nie wypada nie skrytykowac lecz sie chodzik póki czas giełda juz ci odebrała resztki rozumu
  • Re: komentarz polityczny Autor: ~16.04 [109.243.246.*]
    KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
    Raport bieżący nr 15 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-03-28
    Skrócona nazwa emitenta
    GTC
    Temat
    Zmiana porządku obrad zwyczajnego walnego zgromadzenia zwołanego na dzień 16 kwietnia 2012 r. oraz projekt uchwały zgłoszone przez akcjonariusza
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
    Zarząd Globe Trade Centre SA ("Spółka") informuje, iż w dniu 26 marca 2012 roku do Zarządu Spółki w trybie art. 401 § 1 Kodeksu spółek handlowych wpłynęło żądanie ING Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. z siedzibą w Warszawie (00-342) przy ul. Topiel 12, reprezentujące ING Otwarty Fundusz Emerytalny, akcjonariusza reprezentującego co najmniej jedną dwudziestą kapitału zakładowego Spółki, ("Akcjonariusz"), dotyczące umieszczenia w porządku obrad zwyczajnego walnego zgromadzenia Spółki zwołanego na dzień 16 kwietnia 2012 r. ("Walne Zgromadzenie") punktu dotyczącego powzięcia uchwały w sprawie przyznania wynagrodzenia członkowi Rady Nadzorczej Spółki wraz z projektem uchwały.
    Mając na uwadze żądanie akcjonariusza, Zarząd Spółki postanawia wprowadzić następujące zmiany do porządku obrad Walnego Zgromadzenia:
    • dodanie jako punktu 11 porządku obrad - podjęcie uchwały w sprawie przyznania wynagrodzenia członkowi Rady Nadzorczej Spółki,
    • dotychczasowy punkt 11 porządku obrad ("Zamknięcie Walnego Zgromadzenia") otrzymuje numer 12 zmienionego porządku obrad.
    W związku z powyższym, Zarząd Spółki podaje do publicznej wiadomości zmieniony porządek obrad Walnego Zgromadzenia uwzględniający nowy punkt nr 11.
    Aktualny porządek obrad:
    1. Otwarcie Walnego Zgromadzenia.
    2. Wybór Przewodniczącego Walnego Zgromadzenia.
    3. Stwierdzenie prawidłowości zwołania Walnego Zgromadzenia oraz jego zdolności do podejmowania uchwał i przyjęcie porządku obrad.
    4. Rozpatrzenie i podjecie uchwały w sprawie zatwierdzenia sprawozdania finansowego Spółki za rok obrotowy 2011 oraz sprawozdania Zarządu Spółki z działalności Spółki w roku obrotowym 2011.
    5. Rozpatrzenie i podjęcie uchwały w sprawie zatwierdzenia skonsolidowanego sprawozdania finansowego grupy kapitałowej Spółki za rok obrotowy 2011.
    6. Podjęcie uchwały w sprawie pokrycia straty za rok obrotowy 2011.
    7. Podjęcie uchwał w sprawie udzielenia absolutorium członkom Zarządu Spółki z wykonywanych przez nich obowiązków w roku obrotowym 2011.
    8. Podjęcie uchwały w sprawie udzielenia absolutorium członkom Rady Nadzorczej Spółki z wykonywanych przez nich obowiązków w roku obrotowym 2011.
    9. Podjęcie uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela oraz zmiany Statutu Spółki; proponowany dzień prawa poboru to 4 czerwca 2012 r.
    10. Podjęcie uchwały w sprawie przyznania Przewodniczącemu Rady Nadzorczej wynagrodzenia oraz fantomowych opcji na akcje.
    11. Podjęcie uchwały w sprawie przyznania wynagrodzenia członkowi Rady Nadzorczej Spółki.
    12. Zamknięcie Walnego Zgromadzenia.

Zarząd Spółki przekazuje w załączeniu zaproponowany przez Akcjonariusza projekt uchwały Walnego Zgromadzenia w sprawie przyznania wynagrodzenia członkowi Rady Nadzorczej Spółki.

Pozostałe informacje dotyczące zwołania Walnego Zgromadzenia opublikowane w raporcie bieżącym nr 13/2012 z dnia 16 kwietnia 2012 r. pozostają bez zmian.

Pozostałe informacje dotyczące zwołania Walnego Zgromadzenia opublikowane w raporcie bieżącym nr 13/2012 z dnia 16 kwietnia 2012 r. pozostają bez zmian.

My akcjonariusze - czujemy sie bardzo opoznieni w stosunku do tych co czytali tamten raport z 16 KWIETNIA tj. 16.04

i zadamy natychmiastowego wyznaczenia ceny na 16.04 zł
  • Re: komentarz polityczny Autor: ~awe123 [83.29.119.*]
    Faktycznie ten padlinożerca już jest na Bomi.
    Jest tak jak wielokrotnie pisałem on pojawia się na spółkach które są w trendach spadkowych i ogłasza spadki jego na normalnej spółce nie spotkasz bo cap nie ma pojęcia o analizie i liczy tylko na odbicia zdechłych kotów a że wtapia tak jak na HBP to mu gratuluję i proszę o więcej.
[x]
GTC 0,37% 2,69 2026-04-30 16:33:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.