Bardzo proszę Kolegów bardziej zorientowanych w temacie. Potrzebuję namierzyć osobę podszywającą się pod mojego nika po numerze IP. Czy jest jakiś sposób aby to skutecznie uczynić? Z góry dziękuję.
Arwena coraz poważniej myślę nad stworzeniem grupy dyskusyjnej, wiesz coś na kształt grupy kolegów inwestujących w KOV, konsultujących swoje ruchy, może nawet kiedyś uda zrobić się małe zamieszanie i wyleszczyć studenciny :-)
Co ty na to ? Zbierzemy wszystkich zainteresowanych a potem będziemy wywalać mało aktywnych. Takie inwestowanie w stadzie :-)
jezu ,w czm macie problem,piszcie do siebie listy ,najlepiej pocztą polską he he p.s teraz na poważnie -WYSTARCZY IGNOROWAĆ I TYLE W TEMACIE I PRZEDE WSZYSTKIM ZAREJESTROWAĆ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzieciaki a czy wy wiecie ,ze próba sterowania kursem to przestępstwo ? To po pierwsze.A po drugie to z 420 mln. akcji musielibyście mieć przynajmniej średni dzienny wolumen z ostatnich kilku miesięcy czyli ok,3 ml. żeby coś wskórać. A dyskusje na forum podniecają tylko płotki.Rekiny siedzą cicho i na to forum w życiu nie zaglądają.
hahaahaha w życiu większego idiotyzmu nie czytałem, czy sprzedaż (albo kupno) dwóch kolegów w jednym momencie PKC jest przestępstwem ? A możesz łaskawie wskazać który artykuł prawa karnego materialnego tak stanowi ?
Jeno obiektywny moder jest potrzebny bądź coś na kształt sejmu (prawo większości), bo jeśli stworzy się towarzystwo tzw wzajemnej adoracji to nie będzie komu ostrzec przed np zbliżającym się tsunami. W niskobudżetowych filmach jest to nagminne kiedy jakiś burmistrz bagatelizuje zagrożenie w imię jakiegoś święta radości nie słuchając mało znanego naukowca ;)
Ja np jak da się zauważyć piszę różnie a niestałość w uczuciach jest tępiona jak chwasty w ogródku a chyba nie o to chodzi a może właśnie o to??? Arwena? Trzeba szanować odmienne zdanie pod warunkiem, że nie jest to robione nachalnie i w wulgarny sposób.
Generalnie jestem za tylko skoro odważyłem się napisać jeden może dwa posty negatywne to nie wiem czy zostanę dopuszczony do tak zacnego grona ;D
No dobra pogadali? To teraz do konkretów. Jak widzicie przyszły tydzień? Ale proszę bez strzałów typu "dzida, północ, pociąg odjedzie"
Moje odczucia są dziwne tzn chciałbym bardzo żeby ogłosili że wchodzą w Nigerię a Pan Kulczyk udziela spółce kredytu który zostanie spłacony po debiucie na AIM, ale z drugiej strony czuję że będzie tak Kulczyk przedłuża sprawę spłaty o kolejne trzy m-ce a Kov wejdzie na AIM jak będą chętni na akcje. W pierwszym scenariuszu kurs przebija 2zł i rośnie z małymi korektami a Ja trzymam akcje. Drugi scenariusz ostry zjazd min 12% zachamowany infem o 0-14 a Ja już jestem bez akcji i szukam motocykla na sezon letni.
Troszkę zle się określiłem, oczywiście chodziło mi o początek kwietnia.
Wydaje mi się, że przyszły tydzień będzie stał pod znakiem kapitału spekulacyjnego. Pozytywna wiadomość o Nigerii będzie jak najbardziej cenotwórcza i to bardzo cenotwórcza, bo określenie się na tak jest jakby nie patrzeć konkretem. Samo wejście na AIM to pochodna, która co by nie gadać nie jest pozytywną wiadomością bo jednak to rozwodnienie a czas do wejścia to karma dla spekulantów, którą może studzić jedynie potwierdzenie teorii Lanceta oraz równanie do owianej legendą wyceny KOV na tamtejszym rynku. To co działo się z kursem przez ostatnie dni to może być tyko preludium do możliwości spekulantów. Jeśli wiadomość o Nigerii będzie negatywna to tylko teoretycznie nie powinna mieć ona wpływu na cenę akcji. No chyba że już pod to było troszeczkę grane ale nie sądzę. Wtedy należy się liczyć z dużo niższymi poziomami.
Jeśli ktoś coś wie a na pewno są tacy to kurs powinien już od jutra pokazywać prawdę choć hieny spekulacyjne z nieograniczoną ilością gotówki mogą chcieć ubrać to w mgłę, żeby nas... (no wiadomo).
Moja prognoza jest więc taka: spotkają się dwie masy powietrza: zimna z północnego zachodu (z nad wysp) i ciepła z południa (Afryka). My po środku w oku cyklonu ;). Nie wiem czy okopać się i czekać czy dać się porwać.
Podsumowując. Wolę polegać na AT bo tu między 0 a 1 jest jeszcze wiele liczb do odczytania.
A tak poważniej, pomijając fundamenty, to technicznie powinniśmy permanentnie zmierzać do bicia życiowych rekordów bo wykres pokazuje coś takiego co ja nazywam formacją "okazji, której się nie marnuje".
Ps.
Mam nadzieję, że nie pomogę tym wpisem w podjęciu decyzji, nikomu ;)
No dobra po pierwsze, to ja jestem zarówno krytyczny co do KOV jak i entuzjastyczny. Na chwilę obecną żona ze mnie się śmieje, bo obstawiam opcję pod tytułem "dzida". No dzida na pewno będzie, tyle że nie wiadomo, w którą stronę. Ale na poważnie...
Zapewne chłopaki z nami zagrają ostro w nadchodzącym tygodniu. Czeka nas niezły rollercaoster do 31 marca 2012 r. Spekulanci mają swój tydzień. Osobiście lubię takie zagrywki, ale w przypadku pozytywnego rozstrzygnięcia każdy kto bawi się w takie gierki musi zdawać sobie sprawę, że może mu pociąg odjechać.
Dwa scenariusze- jeden pozytywny, drugi negatywny. Pośredni odrzucam, będzie to świadczyć o niezdecydowaniu spółki, co w konsekwencji będzie ją kompromitować, bo można raz odłożyć decyzję, ale drugi to już przesada. Pozytywny- trzymam akcje do debiutu. Negatywny wypieprzam w kosmos i niech się dzieje wola Nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba....
Myślę, że jeżeli utrzyma się taki obrót i kurs będzie rósł systematycznie w nadchodzącym tygodniu a przede wszystkim pobije ostatnie maksima to możemy być spokojni o decyzję w sprawie Nigerii i AIM. Nie łudzę się, że rynek nie zna decyzji... Panowie i Panie nie bądźcie naiwni, niektórzy już wiedzą w co jest grane, wystarczy dobrze obserwować ruch cen....
Nie wiem czy wspólne inwestycje przy podobnym toku rozumowania to dobry pomysł, bo wiesz w razie czego to na dno idziemy obydwa ;)
Na tlenie można mnie wyhaczyć pseudo Gary77
Ja jestem za. Też myślę że przydało by się forum wymiany poglądów dla osób wiążących przyszłość z KOV. (Przyszłość również w rozumieniu Czasami pojawiam się i znikam i znikam :) Forum bez bluzgów i opluwania się jak to ma miejsce w bankierze.
Gybyście takowe tworzyli dajcie znać w tym wątku.
Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80453/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.